به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز سه شنبه در جلسه شورای عالی فضای مجازی با اشاره به گزارش ارایه شده در زمینه حادثه حمله به سامانه های هوشمند سوخت، ضمن تشکر از وزارت نفت، صدا و سیما و دستگاه های مربوطه برای مدیریت مناسب شرایط و جلوگیری از سوء استفاده دشمنان، گفت: ضرورت دارد برای جلوگیری از حوادث مشابه، ضعفها، قصورها و تقصیرهای احتمالی در حادثه اخیر شناسایی شود لذا این حادثه یک درس و عبرتی است که اگر ساختارها دچار کاستی و ضعفی است، حتماً باید برطرف شود.
رئیسی اصلاح و تقویت ساختارهای موجود در حوزه فضای سایبری را ضروری دانست و تاکید کرد: با توصیه و هشدار، امنیت فضای سایبری تامین نمی شود و اصولا مشکلات کشور را نمیتوان صرفا با توصیه حل کرد. توصیه بخشی از کار است اما در کنار آن وظیفه داریم اقداماتی انجام دهیم که برای مردم و جامعه اطمینان نسبی حاصل شود.
رییس جمهوری افزود: مدیریت فضای سایبری موضوع فراقوه ای است و الزام سازمانی در این حوزه ضروری است. ضمن اینکه دستگاههای اطلاعاتی و سایر نهادها نیز وظیفه دارند از بروز این گونه حوادث جلوگیری کنند و این نیازمند اشراف جدی اطلاعاتی است.
رئیسی گفت: باید قرارگاهی وجود داشته باشد که بتواند به طور دائم وضعیت را رصد کند و بروز شود و در مقابل هجومهای احتمالی ایستادگی و آنها را دفع کند. در این رابطه انجام رزمایش ها و تمرینات مختلف برای شناسایی نقاط ضعف و مصون سازی در مقابل هجمه ها را ضروری می دانم. همچنین باید سیستم های جایگزین داشته باشیم که دستگاهها دچار مشکل نشوند.
رییس جمهوری همچنین بر لزوم بازنگاه در تقسیم وظایف و بهبود و ارتقای آن و استفاده از همه ظرفیت های کشور برای مصون سازی در مقابل حملات احتمالی سایبری تاکید کرد.
رئیسی در نشست با اقتصاددانان: بودجه ۱۴۰۱ باید با نگاه عدالتمحور باشد
رئیسجمهور گفت: بودجه سال ۱۴۰۱ باید با نگاه عدالتمحور و برگرفته از آمایش سرزمینی باشد تا بتوان عادلانه تقسیم امکانات کرد.
به گزاش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور شامگاه روز سهشنبه در جلسه با جمعی از اقتصاددانان، با اشاره به اهمیت حل مشکلات اقتصادی کشور با استفاده از نظرات نخبگان و کارشناسان گفت: وضعیت اقتصادی که دولت تحویل گرفته را شما به خوبی میدانید و بسیاری از مردم آثار آن را در سفره و جیب خود احساس میکنند، اما شما اقتصاددانان دلایل آن را هم میدانید.
وی ضمن تشریح وضعیت اقتصادی کشور که تحویل دولت سیزدهم شد، بیان کرد: باید با تصمیمات کارشناسانه، وضع موجود اقتصادی را تغییر داد.
رئیسجمهور با طرح چند پرسش، تصریح کرد:
چرا شاخصهای کلان اقتصاد کشور مطلوب نیست؟
چرا تورمی که قرار بود تک رقمی شود اتفاق نیفتاده است؟
چرا دهها میلیارد دلار یارانه پنهانی که دولت پرداخت میکند، مردم آثار مطلوب آن را در زندگی خود نمیبینند؟
چرا با وجود هزاران هزار میلیارد تومان مصارف دولت در ۸ سال گذشته، رشد اقتصادی کمتر از یک درصد داشتهایم؟
رئیسی تصریح کرد: اینها سؤالاتی است که در جامعه وجود دارد. اما طبق نظر اقتصادانان در درون و بیرون دولت تغییر شرایط اقتصادی کشور امکانپذیر است. این آمادگی در دولت وجود دارد که با نظر کارشناسی، مطالعه و درایت این تغییر ایجاد شود.
رئیسجمهور تأکید کرد: ما در آستانه آماده کردن مهمترین سند مالی کشور یعنی بودجه سال ۱۴۰۱ هستیم. باید بودجه با نگاه عدالتمحور و برگرفته از آمایش سرزمینی باشد تا بتوان عادلانه تقسیم امکانات کرد.
رئیسی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه کسری بودجه را امالمصائب خواندند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بودجه ۱۴۰۰ با کسری بودجه بسته شده بود، این کسری برای دولت بار مالی ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: باید نسخههای اقتصادی که قرار است برای مشکلات کشور نوشته شود باعث رکود نشود. باید بررسی شود که چه کنیم هم رونق داشته باشیم و هم تورم نداشته باشیم. از دولت توقع است که شرایط را تغییر دهد و مردم به خوبی میدانند که اینکار یک شبه اتفاق نمیافتد.
- 17
- 3