سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۹۹۹
دولت

کلنگ زنی پروژه میانکاله متوقف شده استدولت با ورود قانونی مهاجران موافق است

ادعای سخنگوی دولت: منابع آزادشده صرف بدهی‌های گذشته می‌شود/ مجوزی برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو صادر نشده است

سخنگوی دولت در نشست هفتگی,اظهارات سخنگوی دولت در نشست هفتگی
سخنگوی دولت بابیان اینکه در پروژه میانکاله فرمان رئیس جمهور بر زمین نماند، تصریح کرد: کلنگ زنی پروژه متوقف شده است و در دولت مردمی اقدامی در این زمینه صورت نمی گیرد.

ادعای    به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری خود با بیان اینکه طرح هایی در دست بررسی در دفتر دولت است، اظهار کرد: از جمله این طرح ها طرح حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان است که شامل بخشودگی مالیاتی نیز هست.

وی یادآور شد: پابه پای طرح های تقویت دانش آفرینی از سوی بخش‌های مختلف این مساله در دولت هم در دست بررسی است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: طرح وزارت بهداشت هم پس از وزارت جهاد کشاورزی در حوزه دانش بنیان در کمیسیون تخصصی دولت با قید فوریت مورد بررسی قرار می گیرد.

وزرای دولت بدون انقطاع در حال تعامل با نمایندگان هستند

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به برگزاری جلسه اخیر میان دولت و مجلس اظهار کرد: دولت و مجلس در چارچوب وظایف خود تعاملات سازنده دارند. دو روز پیش جلسه صمیمی دولت با مجلس بود. وزرای دولت بدون انقطاع در حال تعامل با نمایندگان هستند. نگاه مشترک یافتن راهکار برای حل مشکلات مردم از جمله در زمینه گرانی است. امید می رود در همین رفت و آمدها گام های مثبتی در راستای حل مشکلات مردم به ویژه گرانی برداشت.

حل بحران کم آبی اولویت دولت است

وی در پاسخ به پرسشی درباره بحران کم‌آبی و برنامه دولت برای بهبود این وضعیت در کشور تاکید کرد: حل بحران کم آبی اولویت دولت است. در قانون ۱۴۰۱ در تبصره ۸ به این مشکل به صورت ویژه پرداخته شده است. مدیریت بحران کم آبی نیازمند تعامل مردم و دستگاه ها برای مدیریت مصرف است. ۹ جلسه به ریاست معاون اول در این زمینه برگزار شده‌  و ۴ جلسه ویژه زاینده رود برگزار شده است.

بهادری جهرمی یادآور شد: طرح شیرین سازی انتقال آب دریا اصلی ترین طرح است، پیشرفت‌های فیزیکی قابل قبولی هم داشته است. همزمان برای تامین آب شرب به تامین آب صنعت و کشاورزی هم توجه می شود.

سخنگوی دولت با اشاره به اجرای طرح اضطراری آبرسانی در اصفهان، گفت: طرح اضطراری آب رسانی به استان اصفهان پیشرفت بالای ۹۵ درصدی داشته است و در خوزستان با پیشرفت بالای ۴۰ درصدی همراه بوده است. طرح انتقال آب دریا برای تامین آب صنایع به یزد نیز پیشرفت بیشتر از ۶۰ درصدی داشته است.

ایران و قطر در ۷۰ زمینه برای جام جهانی همکایر می‌کنند

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه اقدامات دولت برای استفاده از فرصت برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر در زمینه گردشگری در ایران، اظهار کرد: پس از سفر رییس جمهوری به قطر، تا کنون دو جلسه در این زمینه برگزار شده است. تکالیف دستگاه های مختلف احصاء و ابلاغ شده است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه ۷۰ زمینه همکاری بین ایران و قطر در زمینه جام جهانی در دستور کار است، یادآور شد: سفر دو روزه ای هم وزیر حمل و نقل قطر به ایران داشت. سه سند در حوزه حمل و نقل هوایی امضا شده است. در حوزه دریانوردی هم برای کالا و هم حمل مسافران تصمیماتی صورت گرفته است. با پیگیری معاون اول رئیس جمهوری بهره برداری مناسب از جام جهانی خواهیم داشت.

۴۰ هزار ایرانی امسال به حج تمتع می روند

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حج تمتع امسال و سهمیه ایران تصریح کرد: امسال زائران حج تمتع کاهش داشته و تا یک میلیون نفر است که سهمیه ایران حدود ۵ درصد است که تقریبا ۴۰ هزار نفر خواهد بود.  در شورای عالی هم بحث تدابیر برای ارزان شدن سفر در دستور کار است. با توجه به افزایش نرخ ارز تمام تلاش‌ها برای این مساله انجام می‌شود.

عادی سازی برخی کشورهای عربی اسلامی سرکوبگری صهیونیست ها را تقویت کرد

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه درگیری‌های اخیر در فلسطین اشغالی و موضع جمهوری اسلامی تاکید کرد: عادی سازی برخی کشورهای عربی اسلامی زمینه سرکوبگری صهیونیستی ها را تقویت کرده است. وزارت امور خارجه تماس هایی با حماس داشته و رایزنی هایی با وزرای خارجه برخی کشورهای اسلامی شده است.

بهادری جهرمی یادآور شد: نامه ای هم به دبیر کل همکاری اسلامی ارسال شده و خواستار محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی شده‌ایم.

وزرا به صورت جهادی در حال اجرای برنامه های خود هستند

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه گمانه‌زنی‌هایی برای استیضاح برخی وزرا از سوی مجلس تصریح کرد: نظارت حق طبیعی مجلس است. در حین تعامل دولت و مجلس اختلاف نظر کارشناسی هم امری طبیعی است. تمام وزرا به صورت جهادی در حال اجرای برنامه های خود هستند. برخی اقدامات نیازمند زمان بلندمدت تری برای به نتیجه رسیدن است.

وی افزود: ارزیابی عملکرد مدیران در دستور کار دولت بوده و هست. اخیرا هم ارزیابی عملکرد وزرا هم به خودشان و هم به رییس جمهور داده شده است.

عوامل گرانی روشن است

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در زمینه علت طرح موضوع مبارزه با دست‌های پشت پرده گرانی از سوی رییس جمهوری، تاکید کرد: عوامل گرانی روشن است. مثلا حجم نقدینگی ۴ هزار میلیارد که  به دولت به ارث رسید تورم زا است و آثار آن بلند مدت است. بودجه ۱۴۰۱ احکامی دارد که آثار تورمی به جای می گذارد همانند اصلاح ارز ۴۲۰۰ و احکامی از این دست.

سخنگوی دولت یادآور شد: کسری های بودجه از سال قبل نیز تاثیرگذار است. در خصوص جلسه چهارشنبه دولت در کنار مباحث ناظر به گرانی در خصوص اقدامات سودجویانه بیان شده که به طور خاص در بازار میوه و تره بار بود که در واکنش به این گزارش رئیس جمهور خطاب کردند که در کنار کنترل تورم از عامل اخیر که اقدامات سوداگران است نباید غافل بود و پشت پرده آنها باید بررسی شود.

بنا به تاکید رئیس جمهور بانیان وضع موجود نمی توانند حل کننده مشکلات باشند

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در زمینه وضعیت ابقای مدیران دولت قبلی در ساختار اجرایی کشور اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید دارند بانیان وضع موجود نمی توانند حل کننده مشکلات باشند. کسانی که کارایی لازم را خواهند داشت می‌توانند ابقا شوند و در غیر این صورت نمی توانند با دولت همکاری داشته باشند.

وی افزود: اخیرا دستوری از سوی رئیس جمهور به معاونت اجرایی صادر شد که کارگروهی تشکیل شود برای مدیرانی که تعیین تکلیف نشده‌اند.

فرمان رئیس جمهور در مورد پروژه میانکاله بر زمین نماند

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه وضعیت پروژه میانکاله تصریح کرد: در خصوص پروژه میانکاله فرمان رئیس جمهور بر زمین نماند. کلنگ زنی پروژه متوقف شده است و در دولت مردمی اقدامی در این زمینه صورت نمی گیرد.

۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی ماهانه از دولت گذشته به این دولت به ارث رسیده است

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی دیگر در زمینه آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران نیز تاکید کرد: برخی منابع بلوکه شده، آزاد سازی آنها یکی از اقدامات دولت است. دولت اغماضی در جهت صیانت از حقوق مردم نخواهد داشت. منابع آزاد شده صرف تسویه بدهی های گذشته که به دولت به ارث رسیده است، می شود.

وی ادامه داد: ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی از دولت گذشته در این دولت پرداخت می شود. همزمان میزان سرمایه گذاری عمرانی دولت نیز افزایش یافته از این منابع است و واردات کالاهای اساسی هم از این منابع تامین می شود.

مدیریت مصرف برق نیازمند عزم همگانی است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه مدیریت مصرف برق در فصول گرم سال، اظهار کرد: در سالهای گذشته در ایام اوج مصرف گاز و برق با قطعی رو به رو بودیم با مدیریت خوب وزارت نفت با هیچگونه قطعی گاز در بخش خانگی روبه رو نبودیم. در حوزه وزارت نیرو نیز در زمینه برق شاهد همین وضعیت بودیم و قطعی نداشتیم.

بهادری جهرمی تاکید کرد: مدیریت مصرف برق نیازمند عزم همگانی است اما دولت برنامه متعددی برای به کارآوردن نیروگاه های جدید و تقویت نیروگاه ها داشته است.


سازمان بنادر برای لایروبی خلیج گرگان آغاز به کار کرد

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه اقدامات رییس جمهوری در سفر به استان گرگان، گفت: در سفر رئیس جمهور به استان گرگان در خصوص لایروبی آشوراده دستور دادند که تعیین تکلیف شود. در حوزه طبیعت گردی آشوراده مشخص شد مشکلی در این زمینه نیست. در حوزه لایروبی خلیج گرگان هم سازمان بنادر آغاز  به کار کرد. پیمانکار تعیین شده و با اخذ مجوز از سازمان محیط زیست در دستور کار است.


دولت مجوزی برای افزایش قیمت کارخانه ای خودرو صادر نکرده است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو یادآور شد: دولت مجوزی برای افزایش قیمت کارخانه ای خودرو صادر نکرده است. مشکلات صنعت خودرو ریشه ای است. افزایش تولید مورد تاکید دولت است. کاهش تعداد خودروهای در پارکینگ مانده یکی دیگر از برنامه های دولت در زمینه خودرو بوده است.

بهادری جهرمی ادامه داد: همچنین گارانتی ها افزایش یافته است که این اقدامات از موارد ۸ بندی دستور رئیس جمهور برای صنعت خودرو است. ۱۸۰ هزار خودرو در پارکینگ دو خودروساز بود که امروز به زیر ۵۰ هزار تا کاهش یافته است.


مودیان مالیاتی از ۴ میلیون نفر به ۶ میلیون نفر رسیده اند

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور گفت: سال گذشته ۳۰۱ هزار میلیارد تومان از محل وصول مالیات واریز نقدی به خزانه صورت گرفته است. ۴۰ هزار میلیارد تومان هم از مالیات ارزش افزوده به شهرداری ها صورت گرفته است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: افزایش مالیات از مودیان جدید صورت گرفته است. مودیان از ۴ میلیون نفر به ۶ میلیون نفر رسیده اند که شامل مودیان فراری بوده است.


دولت با ورود قانونی مهاجران موافق است

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسش ایسنا در زمینه‌ برنامه‌های دولت برای بهبود وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران، تاکید کرد: مساله مهاجران مساله روی میز وزارت کشور است. مهاجران افغانستانی هم به صورت قانونی هستند و هم غیرقانونی و برخی که قصد ورود غیرقانونی داشته اند تا حد ممکن شناسایی می شوند. سازمان ملی مهاجرین نیز در حال شکل گیری است.

وی افزود: ایران همیشه حجم گسترده مهاجران را میزبانی کرده است و انتظار می رود مراجع بین المللی هم تکالیف خود را به ویژه در شرایط تحریم داشته باشند. البته که دولت با ورود قانونی مهاجران موافق است.
کسری بودجه به حداقل رسیده است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه برنامه‌های دولت برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی تاکید کرد: سه عامل کاهش ارزش پول ملی با جدیت مقابله می شود. کسری بودجه به حداقل رسیده است. نظم دهی و انضباط بانکها نیز در دستور کار است. ناترازی ارزی نیز در حال جبران است. موفقیت‌های خوبی داشتیم و این رویه به عنوان برنامه مهم دولت تداوم دارد.


دستگاه دیپلماسی، تعامل چندجانبه برای حل بحران گرد و غبار دارد

بهادری جهرمی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مسئله ورود ریزگردها به ایران اظهار کرد: ریزگردها مساله دامنه داری است. برنامه های داخلی و بین المللی در این زمینه در دستور کار است. سازمان محیط زیست برنامه ۱۰ ساله را طراحی کرده اند که در ستاد ملی گرد و غبار در حال پیگیری است.

وی افزود: در حوزه منشاء خارجی نیز با کشورهای منطقه ای هم رایزنی ها آغاز شده است. دستگاه دیپلماسی، تعامل چندجانبه برای حل و مدیریت این بحران دارد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره به نتیجه رسیدن دعوای شرکت گاز ایران با فرانسه اظهار کرد: دعوای شرکت گاز ایران و فرانسوی دعوای چندساله بود که به نتیجه رسید. معادل ۲۷ میلیون دلار ادعای شرکت فرانسوی بود و ادعای ایران معادل ۱۳ میلیون دلار بود. نتیجه این رای به نفع کشورمان صادر شد که نتیجه آن رد مبلغ ادعایی آنها بود و در مجموع ۱ و نیم میلیون پرداخت نهایی به ایران انجام می گیرد.


برنامه دولت برای به وضعیت بازار

بهادری جهرمی همچنین با اشاره به وضعیت بازار و برنامه‌های دولت برای بهبود آن، تصریح کرد: با همکاری خوب وزارت صمت، جهادکشاورزی، وزارت کشور و دادگستری نظارت موثری بر حوزه بازار صورت گرفته است. بیش از ۲۰ جلسه تنظیم بازار برگزار شده است‌. در هفت ماه اخیر منتهی به ۱۴۰۰ صد و بیست هزار گشت تعزیرات بوده است. در تعطیلات نوروز دو هزار گشت در روز از سوی تعزیرات صورت گرفته است.


اجرای برنامه جامع همکاری ایران و چین ارتباطی با مذاکرات وین ندارد

وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه جامع همکاری ایران و چین یادآور شد: برنامه جامع همکاری ایران و چین نیازمند توافق نامه های آتی است. اجرای این برنامه به صورت رسمی در دی ماه گذشته از دو طرف مورد تاکید قرار گرفت. اجرای آن ارتباطی با مذاکرات وین ندارد در هر صورت اقدام با برنامه های مختلف اجرا خواهد شد. نهادهای مختلف در حال مذاکره در این زمینه هستند.


ارز ترجیحی دارو حذف نشده است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره موضوع حذف ارز ترجیحی دارو اظهار کرد: ارز ترجیحی دارو حذف نشده است. دلیل برخی مشکلات، کمبود تخصیص در دولت قبل بود که در دولت مردمی با افزایش رو به رو شد. در ابتدای امسال یعنی در یک دوازدهم سال، یک میلیارد دلار برای دارو به وزارت بهداشت  پرداخت شد. پیش بینی می شود در حوزه دارو امسال مشکلی نباشد.

بهادری جهرمی افزود: همگانی شدن بیمه یکی از برنامه های مهم دولت در ۱۴۰۱ است. در نیمه دوم ۱۴۰۰ کمبودهای دارویی یک چهارم مدت زمان مشابه سال قبل از آن بود. در حوزه تورم نیز نرخ تورم دارو نسبت به نیمه دوم ۹۹ نصف شد.


طرف ایرانی میز را ترک نکرده است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد ایران در مذاکرات برجام تاکید کرد: رویکرد ایران در خصوص مذاکرات ثابت بوده است. طرف ایرانی میز را ترک نکرده است. ایران اهل برهم زدن میز مذاکرات نبوده است.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش