شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۴۱ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۳۰۹
دولت

تعریف جدید انسیه خزعلی از پاکدامنی/ تشویق زنان قربانی تجاوز جنسی به خودکشی در توئیت معاون رئیس جمهور ایران!

تشویق به خودکشی توسط انیسه خزعلی,خودکشی
شلیر رسولی که هنگام تجاوز خودش را از ساختمانی به بیرون پرتاب کرد نه برای شرافت که برای حفظ آبرو خودش را کشت. در عوض معاون رئیس جمهور در امور زنان به جای آن‌که به متجاوز معترض شود، در توییتی این کار شلیر رسولی را تایید و تحسین کرد و آن را نشانه پاکدامنی دانست.

به گزارش عصر ایران، انسیه خزعلی که این‌روزها برملا شدن راز سفر پسرش به خارج از کشور او را در صدر اخبار آورده، در توییتی به مرگ شلیر رسولی، قربانی تجاوز در مریوان واکنش نشان داده‌است.

او در این توییت با مشابهت سازی نام شلیر که در زبان کردی به معنای دشت است، خودکشی شلیر رسولی را با واقعه اشغال بخشی از کردستان توسط عراق مقایسه کرد و اقدام او را که نگذاشت اسیر متجاوز شود نماد زنانگی و پاکدامنی دانست.

در واقع انسیه خزعلی در این توییت خودکشی شلیر رسولی را تایید و آن را نشانه حفظ نجابت و شرافت عنوان کرد. اما حتی یک کلمه درباره متجاوز ننوشت.

شلیر رسولی که هنگام تجاوز خودش را از ساختمانی به بیرون پرتاب کرد و دو روز بعد درگذشت، نه برای شرافت که برای حفظ آبرو خودش را از طبقه دوم ساختمان پرتاب می‌کند. آن‌هم نه آبروی خودش که آبروی خانواده‌اش.

او خودش را کشت تا خانواده‌اش بی‌آبرو نشوند. شلیر رسولی اگر خودش را پرت نمی‌کرد و مورد تجاوز قرار می‌گرفت، جامعه او را به سمت خودکشی سوق می‌داد؛ چه بسیار بارها چنین اتفاقی افتاده و زنانی بودند که پس از تجاوز به دلیل نگاه اجتماعی دست به خودکشی زده‌اند و متجاوز هرگز تنبیه نشده است.

مسئله تجاوز یا تعرض‌های جنسی طی چندسال گذشته در کانون توجه کنشگران اجتماعی، رسانه‌ها و مردم بوده‌است. زنگ خطر این بحران زمانی بلندتر نواخته شد که خودکشی زنان پس از تعرض‌های جنسی رو به افزایش بود.

از سوی دیگر نبود راه‌کارهای قانونی برای رسیدگی مجرمانه به متجاوز باعث شده بود تا این مسئله به یک بحران بزرگ اجتماعی بدل شود. اما تلاش‌ها برای بهبود این بحران هم بی‌نتیجه نبود و نمونه موفق جهانی آن مثل «می‌ تو» باعث شد تا برخی اقدامات متجاوزگرانه تعدیل شود.

در کنار همه این تلاش‌های بین‌المللی هرگز هیچ زنی برای آن‌که مورد تجاوز قرار نگیرد یا پس از تجاوز شرافت خودش را حفظ کند، تشویق به خودکشی نشده‌است، به جز در ایران و توسط معاون رئیس جمهور در امور زنان. همان کسی که باید از حقوق زنان دفاع کند، اما به جای چنین دفاعی، خودکشی آن‌ها را برای حفظ پاکدامنی تایید می‌کند.

انسیه خزعلی به جای آنکه به زنان یاد بدهد شجاعت داشته باشند و متجاوز را به قانون تحویل بدهند، خودکشی را شجاعانه و حفظ پاکدامنی را حتی به قیمتی بسیار گران راه حل مسئله می‌داند.

از کودکی به دختران درباره آبرو تذکر داده می‌شود. آنقدر درباره آبرو با آن‌ها حرف زده می‌شود و تهدید می‌شوند که در چنین مواقعی به جای آن‌که متجاوز را رسوا کنند، خودشان را حذف می‌کنند.

آنقدر از کودکی ترسیده‌اند که برای چنین کاری انگیزه داشته باشند؛ و چه بهتر از این که معاون رئیس جمهور در امور زنان هم او را تایید کند و بگوید آفرین پاکدامنی و زنانگی‌ات را حفظ کردی!

اما ای‌کاش انسیه خزعلی خیلی زودتر متوجه این موضوع شود که آنچه دراین‌باره می‌گوید می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. عواقبی چون تشویق به خودکشی به زنانی که همین حالا قربانی تجاوز شده‌اند.

حسن ظهوری

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
خوب اگر چهار تا کتاب درستی وحسابی می خواند فکر سمی اش را کنار می کذاشت اینطوری اموزش دیده
سلام عزیزان.می خواهم بپرسم خانم انسیه خزعلی که با رانت های مختلف فرزندانش در آمریکا هستند از نظر آقای ریسی در دهک چندم اقتصادی دولت جا دارند بنده وهمسرم دوکارمند بازنشسته هستیم یکی با حقوق حداقل بازنشستگی ویکی با حقوق متوسط در حد خط فقر با تلاش وزحمت خودمان فرزندمان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته نه خانه از خود داریم ویک زندگی کاملا ساده با خانه هتاد متری استیجاری وماشینی فرسوده ایرانی خرید سال نود و سه یارانه بنزین ما را قطع کرده‌اند ودلیل راپرسیدیم گفتند فرزندمان خارج از کشور است ما هم خانه داریم وهم ماشین وهم دو حقوق الان به خانم خزعلی چه می گویند آیا اورا هم جریمه می کنند من سالها در مناطق جنگی وروستا در خدمت وطنم بودم به دونه هیچ چشم داشتی ایشان چه؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش