روزنامه تعادل نوشت: در پی برخی تغییرات در چینش مهرههای کلیدی دولت سیزدهم، احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی بالا گرفته است. همزمان زمزمههایی از بهارستان شنیده میشود که اگر «قاسمی نرود، استیضاح میشود.»
دو روز پیش نیز خبر استعفای رستم قاسمی از وزارت روی خروجی خبرگزاری اصولگرای تسنیم رفت اما بلافاصله از سوی مدیر روابط عمومی این وزارتخانه تکذیب شد. در این میان، مهرداد بذرپاش - جوانی که در دولت محمود احمدینژاد به طور ناگهانی به بالاترین مدارج مدیریتی در کشور رسید و هم اینک رییس دیوان محاسبات کشور است - کاندیدای تصدی وزارت راه و شهرسازی قلمداد میشود. پیش از این بذرپاش یکی از کاندیداهای وزارت کار پس از عبدالملکی نیز بود، اما رییس دولت سیزدهم ترجیح داد از او در پست وزارت کار استفاده نکند. با این حال، از آنجا که مهمترین دلیل اراده دولت و مجلس برای تغییر رستم قاسمی و حذف او از وزارت راه و شهرسازی، معطل ماندن مهمترین وعده دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در یک سال است، به نظر میرسد همزمان دولت و مجلس بر تفکیک «مسکن» از «راه» نیز اصرار دارند. چه آنکه به گفته معاون رییسجمهور، ابراهیم رییسی با طرح موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت موافقت کرده است.
سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رییسجمهور به تازگی درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: رییس کمیسیون عمران مجلس این موضوع را به ما اعلام کردند، بنده نیز موضوع را با رییسجمهور مطرح کردم. وی نیز گفت: هر زمانیکه طرح مجلس در این زمینه نهایی شد به ما ارایه کنند تا در دولت مطرح کنیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا دولت لایحهای برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی به مجلس میدهد، گفت: خیر؛ دولت لایحهای ندارد اما منتظر هستیم تا هر زمانی طرح مجلس ابلاغ شد ما در دولت مطرح کنیم. طرحهای مجلس در دولت خارج از نوبت بررسی میشود و جزو موارد فوریتی است.
بذرپاش جای رستم قاسمی
آن گونه که اعتمادآنلاین گزارش کرده، بر اساس شنیدهها رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی میرود و به احتمال زیاد مهرداد بذرپاش به جای او به مجلس معرفی میشود.
بذرپاش هنوز گزینه نهایی انتصاب در این سمت نیست اما گفته میشود یکی از محتملترین افراد برای نشستن روی صندلی وزارت راه و شهرسازی است.
همچنین بر اساس شنیدهها، در کنار مهرداد بذرپاش، نام افرادی مانند علی نیکزاد، سعید محمد، مسعود میرکاظمی و سیدمهدی هاشمی نیز مطرح شده است.
در روزهای اخیر فشارها برای استعفای رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی در رسانههای اصولگرا زیاد شده است. سه روز پیش خبر استعفای او تکذیب شد، اما دو روز پیش باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما خبر داد که رستم قاسمی درباره استعفایش هیچ پاسخی به خبرنگاران نداده است.
خانهتکانی بیشتر در دولت؟
علاوه بر این، اعتمادآنلاین مطلع شده یکی از برنامههای دولت سیزدهم که به زودی اجرایی خواهد شد، ادغام سازمان برنامه و بودجه با سازمان استخدامی و اداری کشور است. به نظر میرسد حضور در این جایگاه هم با توجه به سوابق بذرپاش از مواردی باشد که او به آن فکر میکند.
مهرداد بذرپاش در حال حاضر رییس دیوان محاسبات کشور است و پیش از این سابقه ریاست بر شرکت سایپا و نمایندگی ادوار مجلس را در پرونده خود دارد. در صورتی که بذرپاش حضور در وزارت راه و شهرسازی را بپذیرد، میراثدار و ادارهکننده یکی از پرچالشترین وزارتخانههای دولت سیزدهم خواهد شد.
قاسمی نرود، استیضاح میشود
همزمان با تقویت احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با اقتصادآنلاین بیان کرد: با توجه نقاهتی که آقای رستم قاسمی دارد، پویایی لازم وجود ندارد. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمیتواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده میکند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح میکنیم.
عادل نجفزاده، عضو کمیسیون عمران در مورد شرایط رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم گفت: آقای رستم قاسمی پیشینه بسیار خوب کاری دارد و در حال حاضر نیز تلاش خود را کردهاند.
وی توضیح داد: ولی شرایط کشور و توسعه بخش مسکن که یکی از اولویتهای دولت بود و همچنین سند حمل و نقل کشور الزاماتی است که نیاز به پویایی بیشتر وزیر دارد. با توجه به نقاهتی که ایشان دارد، پویایی لازم وجود ندارد. من معتقد هستم ما در نظام ولایی نباید یک ثانیه وقت را از دست بدهیم. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمیتواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده میکند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح میکنیم. نجفزاده بیان کرد: در کنار احترام به آقای رستم قاسمی به عنوان یکی از سرداران خوب کشور، امروز شرایط میطلبد یک نیروی جوان و پر انرژیتری جایگزین شود. من معتقد به استیضاح نیستم و بهتر است مجلس و دولت با هم برای استعفای ایشان و جایگزین کردن نیروی بهتر به تفاهمی برسند. در خصوص قول ساخت یک میلیون مسکن در دولت سیزدهم این نماینده مطرح کرد: برترین قانونی که میتوانست تولید مسکن را به نحو مطلوب جلو ببرد، قانون تولید جهش مسکن است. ما دست دولت را برای فروش املاک متعلق به خودش و ارایه زمین دولتی به مردم باز گذاشتیم و قرار شد تمام نهادها و وزارتخانهها زمین مازاد خودشان را در اختیار بخش مسکن قرار بدهند. تمام فاکتورهای موثر و لازم برای جهش تولید مسکن در قانون فراهم است.
وی تصریح کرد: اما این کمکاری از ناحیه دولت است. دولت در نظام تامین مالی مسکن به مشکل خورده؛ یعنی بانکها را نمیتواند موظف کند که در جریان تولید مسکن قرار بگیرند. مشکل ما امروز اقتصادی نشدن تولید مسکن است، به این دلیل که نظام بانکی کشور تابع دولت نیست.
- 18
- 4
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۹/۱ - ۱:۳۶
Permalink