چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۱ - ۲۶ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۷۶۱
دولت

چه کسی جایگزین «رستم قاسمی» در وزارت راه می شود؟

رستم قاسمی,وزیر راه و شهرسازی

روزنامه تعادل نوشت: در پی برخی تغییرات در چینش مهره‌های کلیدی دولت سیزدهم، احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی بالا گرفته است. همزمان زمزمه‌هایی از بهارستان شنیده می‌شود که اگر «قاسمی نرود، استیضاح می‌شود.»

دو روز پیش نیز خبر استعفای رستم قاسمی از وزارت روی خروجی خبرگزاری اصولگرای تسنیم رفت اما بلافاصله از سوی مدیر روابط عمومی این وزارتخانه تکذیب شد. در این میان، مهرداد بذرپاش - جوانی که در دولت محمود احمدی‌نژاد به ‌طور ناگهانی به بالاترین مدارج مدیریتی در کشور رسید و هم اینک رییس دیوان محاسبات کشور است - کاندیدای تصدی وزارت راه و شهرسازی قلمداد می‌شود. پیش از این بذرپاش یکی از کاندیداهای وزارت کار پس از عبدالملکی نیز بود، اما رییس دولت سیزدهم ترجیح داد از او در پست وزارت کار استفاده نکند. با این حال، از آنجا که مهم‌ترین دلیل اراده دولت و مجلس برای تغییر رستم قاسمی و حذف او از وزارت راه و شهرسازی، معطل ماندن مهم‌ترین وعده دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در یک سال است، به نظر می‌رسد همزمان دولت و مجلس بر تفکیک «مسکن» از «راه» نیز اصرار دارند. چه آنکه به گفته معاون رییس‌جمهور، ابراهیم رییسی با طرح موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت موافقت کرده است.

سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رییس‌جمهور به تازگی درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: رییس کمیسیون عمران مجلس این موضوع را به ما اعلام کردند، بنده نیز موضوع را با رییس‌جمهور مطرح کردم. وی نیز گفت: هر زمانی‌که طرح مجلس در این زمینه نهایی شد به ما ارایه کنند تا در دولت مطرح کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا دولت لایحه‌ای برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی به مجلس می‌دهد، گفت: خیر؛ دولت لایحه‌ای ندارد اما منتظر هستیم تا هر زمانی طرح مجلس ابلاغ شد ما در دولت مطرح کنیم. طرح‌های مجلس در دولت خارج از نوبت بررسی می‌شود و جزو موارد فوریتی است.

بذرپاش جای رستم قاسمی 

آن گونه که اعتمادآنلاین گزارش کرده، بر اساس شنیده‌ها رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی می‌رود و به احتمال زیاد مهرداد بذرپاش به جای او به مجلس معرفی می‌شود. 

بذرپاش هنوز گزینه نهایی انتصاب در این سمت نیست اما گفته می‌شود یکی از محتمل‌ترین افراد برای نشستن روی صندلی وزارت راه و شهرسازی است.

همچنین بر اساس شنیده‌ها، در کنار مهرداد بذرپاش، نام افرادی مانند علی نیکزاد، سعید محمد، مسعود میرکاظمی و سیدمهدی هاشمی نیز مطرح شده است.

در روزهای اخیر فشارها برای استعفای رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی در رسانه‌های اصولگرا زیاد شده است. سه روز پیش خبر استعفای او تکذیب شد، اما دو روز پیش باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما خبر داد که رستم قاسمی درباره استعفایش هیچ پاسخی به خبرنگاران نداده است.

خانه‌تکانی بیشتر در دولت؟ 

علاوه بر این، اعتمادآنلاین مطلع شده یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم که به زودی اجرایی خواهد شد، ادغام سازمان برنامه و بودجه با سازمان استخدامی و اداری کشور است. به نظر می‌رسد حضور در این جایگاه هم با توجه به سوابق بذرپاش از مواردی باشد که او به آن فکر می‌کند.

مهرداد بذرپاش در حال حاضر رییس دیوان محاسبات کشور است و پیش از این سابقه ریاست بر شرکت سایپا و نمایندگی ادوار مجلس را در پرونده خود دارد. در صورتی که بذرپاش حضور در وزارت راه و شهرسازی را بپذیرد، میراث‌دار و اداره‌کننده یکی از پرچالش‌ترین وزارتخانه‌های دولت سیزدهم خواهد شد.

قاسمی نرود، استیضاح می‌شود

همزمان با تقویت احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین بیان کرد: با توجه نقاهتی که آقای رستم قاسمی دارد، پویایی لازم وجود ندارد. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمی‌تواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده می‎کند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح می‌کنیم.

عادل نجف‌زاده، عضو کمیسیون عمران در مورد شرایط رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم گفت: آقای رستم قاسمی پیشینه بسیار خوب کاری دارد و در حال حاضر نیز تلاش خود را کرده‌اند. 

وی توضیح داد: ولی شرایط کشور و توسعه بخش مسکن که یکی از اولویت‌های دولت بود و همچنین سند حمل و نقل کشور الزاماتی است که نیاز به پویایی بیشتر وزیر دارد. با توجه به نقاهتی که ایشان دارد، پویایی لازم وجود ندارد. من معتقد هستم ما در نظام ولایی نباید یک ثانیه وقت را از دست بدهیم. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمی‌تواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده می‎کند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح می‌کنیم. نجف‌زاده بیان کرد: در کنار احترام به آقای رستم قاسمی به عنوان یکی از سرداران خوب کشور، امروز شرایط می‌طلبد یک نیروی جوان و پر انرژی‌تری جایگزین شود. من معتقد به استیضاح نیستم و بهتر است مجلس و دولت با هم برای استعفای ایشان و جایگزین کردن نیروی بهتر به تفاهمی برسند.  در خصوص قول ساخت یک میلیون مسکن در دولت سیزدهم این نماینده مطرح کرد: برترین قانونی که می‌توانست تولید مسکن را به نحو مطلوب جلو ببرد، قانون تولید جهش مسکن است. ما دست دولت را برای فروش املاک متعلق به خودش و ارایه زمین دولتی به مردم باز گذاشتیم و قرار شد تمام نهادها و وزارتخانه‌ها زمین مازاد خودشان را در اختیار بخش مسکن قرار بدهند. تمام فاکتورهای موثر و لازم برای جهش تولید مسکن در قانون فراهم است.

وی تصریح کرد: اما این کم‌کاری از ناحیه دولت است. دولت در نظام تامین مالی مسکن به مشکل خورده؛ یعنی بانک‌ها را نمی‌تواند موظف کند که در جریان تولید مسکن قرار بگیرند. مشکل ما امروز اقتصادی نشدن تولید مسکن است، به این دلیل که نظام بانکی کشور تابع دولت نیست. 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
هیچکدام از این افراد همسنگ رستم قاسمی نیستند. هرم های قدرت ومجلس و رانتها وزران مخلص وقوی وکارامد دولت رئیسی را به بازی گرفته اند و وزیر عزل می کنند وخودشان وزیر می گذارند این چه دولت ضعیف وشل و ولی است که مجلسی ها برایش تعیین تکلیف می کنند، چزا نمی گذارند رستم قاسمی حولسش به کارش باشد . جبهه نفاق وضد انقلاب هر روز برای ایشان یک هاشیه می سازد تا اورا ف بزنند ویک عباس اخوخندی دیگر را برکرسی وزارت بنشانند و فاتحه وزارت مسکن را بخوانند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش