چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۵۱ - ۲۶ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۷۶۱
دولت

چه کسی جایگزین «رستم قاسمی» در وزارت راه می شود؟

رستم قاسمی,وزیر راه و شهرسازی

روزنامه تعادل نوشت: در پی برخی تغییرات در چینش مهره‌های کلیدی دولت سیزدهم، احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی بالا گرفته است. همزمان زمزمه‌هایی از بهارستان شنیده می‌شود که اگر «قاسمی نرود، استیضاح می‌شود.»

دو روز پیش نیز خبر استعفای رستم قاسمی از وزارت روی خروجی خبرگزاری اصولگرای تسنیم رفت اما بلافاصله از سوی مدیر روابط عمومی این وزارتخانه تکذیب شد. در این میان، مهرداد بذرپاش - جوانی که در دولت محمود احمدی‌نژاد به ‌طور ناگهانی به بالاترین مدارج مدیریتی در کشور رسید و هم اینک رییس دیوان محاسبات کشور است - کاندیدای تصدی وزارت راه و شهرسازی قلمداد می‌شود. پیش از این بذرپاش یکی از کاندیداهای وزارت کار پس از عبدالملکی نیز بود، اما رییس دولت سیزدهم ترجیح داد از او در پست وزارت کار استفاده نکند. با این حال، از آنجا که مهم‌ترین دلیل اراده دولت و مجلس برای تغییر رستم قاسمی و حذف او از وزارت راه و شهرسازی، معطل ماندن مهم‌ترین وعده دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در یک سال است، به نظر می‌رسد همزمان دولت و مجلس بر تفکیک «مسکن» از «راه» نیز اصرار دارند. چه آنکه به گفته معاون رییس‌جمهور، ابراهیم رییسی با طرح موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت موافقت کرده است.

سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رییس‌جمهور به تازگی درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: رییس کمیسیون عمران مجلس این موضوع را به ما اعلام کردند، بنده نیز موضوع را با رییس‌جمهور مطرح کردم. وی نیز گفت: هر زمانی‌که طرح مجلس در این زمینه نهایی شد به ما ارایه کنند تا در دولت مطرح کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا دولت لایحه‌ای برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی به مجلس می‌دهد، گفت: خیر؛ دولت لایحه‌ای ندارد اما منتظر هستیم تا هر زمانی طرح مجلس ابلاغ شد ما در دولت مطرح کنیم. طرح‌های مجلس در دولت خارج از نوبت بررسی می‌شود و جزو موارد فوریتی است.

بذرپاش جای رستم قاسمی 

آن گونه که اعتمادآنلاین گزارش کرده، بر اساس شنیده‌ها رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی می‌رود و به احتمال زیاد مهرداد بذرپاش به جای او به مجلس معرفی می‌شود. 

بذرپاش هنوز گزینه نهایی انتصاب در این سمت نیست اما گفته می‌شود یکی از محتمل‌ترین افراد برای نشستن روی صندلی وزارت راه و شهرسازی است.

همچنین بر اساس شنیده‌ها، در کنار مهرداد بذرپاش، نام افرادی مانند علی نیکزاد، سعید محمد، مسعود میرکاظمی و سیدمهدی هاشمی نیز مطرح شده است.

در روزهای اخیر فشارها برای استعفای رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی در رسانه‌های اصولگرا زیاد شده است. سه روز پیش خبر استعفای او تکذیب شد، اما دو روز پیش باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما خبر داد که رستم قاسمی درباره استعفایش هیچ پاسخی به خبرنگاران نداده است.

خانه‌تکانی بیشتر در دولت؟ 

علاوه بر این، اعتمادآنلاین مطلع شده یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم که به زودی اجرایی خواهد شد، ادغام سازمان برنامه و بودجه با سازمان استخدامی و اداری کشور است. به نظر می‌رسد حضور در این جایگاه هم با توجه به سوابق بذرپاش از مواردی باشد که او به آن فکر می‌کند.

مهرداد بذرپاش در حال حاضر رییس دیوان محاسبات کشور است و پیش از این سابقه ریاست بر شرکت سایپا و نمایندگی ادوار مجلس را در پرونده خود دارد. در صورتی که بذرپاش حضور در وزارت راه و شهرسازی را بپذیرد، میراث‌دار و اداره‌کننده یکی از پرچالش‌ترین وزارتخانه‌های دولت سیزدهم خواهد شد.

قاسمی نرود، استیضاح می‌شود

همزمان با تقویت احتمال خروج رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین بیان کرد: با توجه نقاهتی که آقای رستم قاسمی دارد، پویایی لازم وجود ندارد. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمی‌تواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده می‎کند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح می‌کنیم.

عادل نجف‌زاده، عضو کمیسیون عمران در مورد شرایط رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم گفت: آقای رستم قاسمی پیشینه بسیار خوب کاری دارد و در حال حاضر نیز تلاش خود را کرده‌اند. 

وی توضیح داد: ولی شرایط کشور و توسعه بخش مسکن که یکی از اولویت‌های دولت بود و همچنین سند حمل و نقل کشور الزاماتی است که نیاز به پویایی بیشتر وزیر دارد. با توجه به نقاهتی که ایشان دارد، پویایی لازم وجود ندارد. من معتقد هستم ما در نظام ولایی نباید یک ثانیه وقت را از دست بدهیم. اگر دولت به این نتیجه نرسیده که ایشان نمی‌تواند ادامه بدهد، مجلس از قوه نظارتی خود استفاده می‎کند. در واقع اگر آقای رستم قاسمی کنار نرود، ایشان را استیضاح می‌کنیم. نجف‌زاده بیان کرد: در کنار احترام به آقای رستم قاسمی به عنوان یکی از سرداران خوب کشور، امروز شرایط می‌طلبد یک نیروی جوان و پر انرژی‌تری جایگزین شود. من معتقد به استیضاح نیستم و بهتر است مجلس و دولت با هم برای استعفای ایشان و جایگزین کردن نیروی بهتر به تفاهمی برسند.  در خصوص قول ساخت یک میلیون مسکن در دولت سیزدهم این نماینده مطرح کرد: برترین قانونی که می‌توانست تولید مسکن را به نحو مطلوب جلو ببرد، قانون تولید جهش مسکن است. ما دست دولت را برای فروش املاک متعلق به خودش و ارایه زمین دولتی به مردم باز گذاشتیم و قرار شد تمام نهادها و وزارتخانه‌ها زمین مازاد خودشان را در اختیار بخش مسکن قرار بدهند. تمام فاکتورهای موثر و لازم برای جهش تولید مسکن در قانون فراهم است.

وی تصریح کرد: اما این کم‌کاری از ناحیه دولت است. دولت در نظام تامین مالی مسکن به مشکل خورده؛ یعنی بانک‌ها را نمی‌تواند موظف کند که در جریان تولید مسکن قرار بگیرند. مشکل ما امروز اقتصادی نشدن تولید مسکن است، به این دلیل که نظام بانکی کشور تابع دولت نیست. 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
هیچکدام از این افراد همسنگ رستم قاسمی نیستند. هرم های قدرت ومجلس و رانتها وزران مخلص وقوی وکارامد دولت رئیسی را به بازی گرفته اند و وزیر عزل می کنند وخودشان وزیر می گذارند این چه دولت ضعیف وشل و ولی است که مجلسی ها برایش تعیین تکلیف می کنند، چزا نمی گذارند رستم قاسمی حولسش به کارش باشد . جبهه نفاق وضد انقلاب هر روز برای ایشان یک هاشیه می سازد تا اورا ف بزنند ویک عباس اخوخندی دیگر را برکرسی وزارت بنشانند و فاتحه وزارت مسکن را بخوانند.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش