شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۹۷۹
دولت

معاون رئیسی چگونه بی سر و صدا در حال اجرای سند ۲۰۳۰ است؟

انیسه خزعلی,اجرای سند ۲۰۳۰

انتخاب نوشت: هنوز تجمعات مخالفان سند ۲۰۳۰ از تهران و قم تا مشهد را در زمان دولت قبل به خاطر داریم. اما شاید مهم‌ترین مسئله‌ای که شنبه شب در برنامه شیوه توسط معصومه ابتکار مطرح شد، پرده برداشتن از اجرای سند ۲۰۳۰ در دولت سیزدهم بود.

در این بخش از مناظره انسیه خزعلی که تاکید داشت به عنوان شخصیت حقیقی در برنامه حضور پیدا کرده است نه معاون امور زنان و خانواده دولت رییسی، بیان کرد که «ما توانستیم آیورا را برای آموزش زنان حاشیه اقیانوس هند برعهده بگیریم»، ابتکار هم در واکنش به او گفت که «در چارچوب سند ۲۰۳۰!» خزعلی هم در پاسخ عنوان کرد که «در چارچوب سند ۲۰۳۰ هم باشد با حق تحفظ مواردی که مدنظر خودمان است را اجرا می‌کنیم.» این صحبت او واکنش ابتکار را به همراه داشت مبنی بر اینکه «آنچه برای‌تان مصلحت است برای ما نبود!».

۱۲ ساعت پس از اتمام این برنامه اما معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم به نوعی سخنان خود را تکذیب کرد. خزعلی در صفحه توییتری خود نوشت که: «جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع خود در مخالفت با اجرای بند آموزش سند ۲۰۳۰ در کشور پابرجاست و مدیریت کارگروه توانمندسازی اقتصادی آیورا که ایران به مدت دو سال عهده دار آن است، ارتباطی با ۲۰۳۰ ندارد. آیورا (اتحادیه کشور‌های حاشیه اقیانوس هند) نهادی با هدف توسعه همکاری‌های تجاری-اقتصادی است و با ریاست جمهوری اسلامی ایران بر کارگروه بانوان آیورا، زنان متخصص ایرانی، زنان کشور‌های عضو آیورا را توانمند می‌سازند. در تعاملات بین‌المللی بر اصول خود پافشاری می‌کنیم حتی اگر مرتبط با داخل کشور نباشد.»

هرچند انسیه خزعلی حرف خود را تکذیب کرد و مدعی شد که آیورا ارتباطی با سند ۲۰۳۰ ندارد، اما شواهد و مستندات چیز دیگری را می‌گویند. بر اساس آنچه در وب سایت رسمی آیورا آمده، عنوان شده است که کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان که ذیل آیورا بوده و جمهوری اسلامی ایران اخیرا به عنوان ریاست کارگروه آن درآمده، محور‌های متعددی برای فعالیت دارد که ذیل بیانیه شانزدهمین نشست وزرایی در سال ۲۰۱۶؛ در بالی صادر شد که براساس آن «کشور‌های حاضر در این کارگروه متعهد به تساوی جنسیتی و توانمندسازی زنان براساس کنفرانس آدیسابابا و سند ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار هستند.

این کارگروه همچنین قبل از شروع و در جریان شکل‌گیری، در اهداف خود تصریح کرده که متعهد به تحقق اهداف سند ۲۰۳۰ ذیل اهداف توسعه پایدار است.

انیسه خزعلی,اجرای سند ۲۰۳۰

در گزارشی که از شانزدهمین جلسه هیات وزیران اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند در بالی، اندونزی به تاریخ پنجشنبه ۲۷ اکتبر ۲۰۱۶ در این وب سایت قرار گرفته، اعلامیه برابری جنسیتی و توانمندسازی اقتصادی زنان منتشر شده است که بر مبنای آن وزرای خارجه کشور‌های عضو اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند (IORA)، استرالیا، بنگلادش، کومور، هند، اندونزی، ایران، کنیا، ماداگاسکار، مالزی، موریس، موزامبیک، عمان، سیشل، سنگاپور، سومالی، جنوب آفریقا، سریلانکا، تانزانیا، تایلند، امارات متحده عربی و یمن، به مناسبت شانزدهمین نشست شورای وزیران (COMM)، پذیرفته‌اند که «تعهدات موجود کشور‌های عضو IORA برای پیشبرد برابری جنسیتی را یاد آوری می‌کنیم، از جمله به رسمیت شناختن اینکه توانمندسازی زنان و دختران موضوعی فرابخشی در تمام امور آیورا است (نشست شورای وزیران COMM۲۰۱۳) و همچنین اعلامیه اقتصادی آیورا در سال ۲۰۱۴ که بیان می‌کرد که "شکوفایی منطقه تنها با سرمایه‌گذاری در توانمندسازی زنان به طور کامل محقق خواهد شد" و بیانیه پادانگ در سال ۲۰۱۵، که "تعهد به اهمیت توانمندسازی اقتصادی زنان به عنوان یک محرک مؤثر رشد و توسعه اقتصادی" را مجدداً تأیید کرد.»

در ادامه این اعلامیه بیان شده است که «مجدداً بر تعهدات مورد پذیرش در مورد برابری جنسیتی و توانمندسازی اقتصادی زنان در سند اجرایی سومین کنفرانس بین المللی تأمین مالی برای توسعه در آدیس بابا و همچنین "سند ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار" تأکید می‌کنیم.»

همچنین کشور‌های عضو آیورا به رسمیت شناخته‌اند که «مشارکت و رهبری کامل و برابر زنان در اقتصاد برای تحقق برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان حیاتی است و این مهم، سهمی حیاتی در پیشرفت در تمامی اهداف و برنامه‌های "سند ۲۰۳۰" خواهد داشت.»

در روز جهانی زن سال ۲۰۲۲ هم آیورا سند تعهد جنسیتی خود را منتشر کرد که بر اساس آن، ۲۳ کشور عضو متعهد می‌شوند که «بهترین تلاش را برای دستیابی و حفظ میانگین نسبت حضور زنان به مردان به صورت ۴۰ درصد زن، ۴۰ درصد مرد و ۲۰ درصد مشترک در تمام جلسات، فعالیت‌ها و رویداد‌های آیورا تا سال ۲۰۳۰ انجام دهند.» همچنین برای «دستیابی و حفظ میانگین سالانه نسبت زنان به مردان به عنوان سخنگو یا رئیس هیئت در جلسات، فعالیت‌ها و رویداد‌های آیورا به صورت ۴۰:۴۰:۲۰ تا سال ۲۰۳۰ تلاش کنند.» از دیگر مواردی که اعضا به آن تعهد داده‌اند، تلاش برای «دستیابی و حفظ نسبت زنان به مردان به صورت ۴۰:۴۰:۲۰ در پست‌های مدیریتی دبیرخانه آیورا تا سال ۲۰۳۰» است. در ادامه این سند بر تعهد آیورا به هدف شماره پنج «سند ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار»: دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران، تاکید مجدد شده است.

با این تفاصیل گرچه خزعلی در توییتر خود عنوان کرد که آیورا ارتباطی با سند ۲۰۳۰ ندارد، اما به نظر می‌آید که مستندات مبنی بر به کارگرفتن آیورا در چارچوب سند ۲۰۳۰، اظهارات ابتکار را تایید می‌کند.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش