دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۸ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۰۴۷
دولت

آقای پزشکیان، رئیس‌جمهور صداهای خاموش باشید

مسعود پزشکیان,انتخاب ریاست جمهوری 1403

روزنامه جهان صنعت نوشت: پیروزی مسعود پزشکیان برای همه کسانی که به او رای دادند، هرچند کام خیلی‌ها را شیرین کرده و امید را در دل بسیاری از ایرانی‌ها تابانده اما از همین دیروز بار سنگینی را هم بر دوش رییس‌جمهور چهاردهم نهاده است؛ امانتی که در پیچ و خم‌های سال‌های گذشته آنچنان آسیب‌پذیر شده که هرتصمیم اشتباهی می‌تواند بخشی از این اعتماد را فرو بریزد.

از همین جهت، کار پزشکیان شاید سخت‌تر از روسای جمهور قبلی است. او درست در زمان و موقعیتی منتخب ایرانی‌ها شده که بخش بزرگی از جامعه ایران همچنان با حاکمیت در قهرند و پیامشان را با نیامدن به پای صندوق‌های رای اعلام کردند.

واقعیت این است که با‌وجود تلاشی که برای بازگشت اعتماد به صندوق رای صورت گرفت، دیوار بی‌اعتمادی همچنان بلند است. برای بیش از نیمی از ایرانی‌های واجد شرایط رای دادن، آشتی با صندوق رای به این سادگی‌ها امکان‌پذیر نیست، مگر آنکه پزشکیان از همان ابتدای کار نماینده صداهای خاموش باشد. نماینده کسانی باشد که خواسته‌ای داشتند و خواسته‌هایشان به بدترین شکل ممکن پاسخ داده شد.

آنهایی که زیان‌های جانی و مالی در جریان اعتراض‌های سال‌های اخیر دیدند. آنهایی که رفتن را بر ماندن و ساختن ترجیح دادند. آنهایی که امروز زیر سخت‌ترین شرایط اقتصادی روزگار سپری می‌کنند.

مسعود پزشکیان روزهای سختی را پیش‌رو دارد؛ هم در اقتصاد و هم در سیاست داخلی و خارجی. هر سه با هم در یک ترازند، یکی با وزن بیشتر و دیگری کمتر. تحریم‌ها نفس صنعت و تولید را به شماره انداخته و به همان اندازه هم راه توسعه‌یافتگی دورتر شده است. غم معیشت آنچنان سنگین است که اگر بگوییم دغدغه اکثریت خاموش ایران معیشت است، بیراه نگفته‌ایم. ریشه این شرایط همانطور که آقای پزشکیان در مناظره‌های تلویزیونی به درستی بدان اشاره کرد و وعده عبور از این شرایط را داد، تحریم‌هاست؛ تحریم‌هایی که رویای توسعه‌یافتگی را دست‌کم یک دهه به تاخیر انداخته است.

آسیب‌شناسی آنچه از تحریم‌ها بر جامعه ایران گذشته است، شکل‌گیری یک طبقه نوظهور رانت‌خوار و فاسد است. مطالبه مردم خشکاندن ریشه‌های فسادی است که بعضا در نتیجه سیاست‌های غلط اقتصادی ایجادشده و ناعدالتی را گسترده کرده است. رانت‌خوارها و فرصت‌طلب‌ها برخلاف گذشته که به اشخاص و گروه‌های وابسته به قدرت محدود می‌شدند، متاسفانه در سال‌های اخیر در قالب سازمان‌های شبه‌دولتی، نهادها و حتی بانک‌ها نقش ایفا می‌کنند.

نتیجه عملکرد بسیاری از آنها عرصه را بر مردم تنگ کرده است. چه بسیار بانک‌ها و نهادهای خصولتی که با ورود به بازار مسکن رویای خانه‌دار شدن بخش بزرگی از جامعه ایران را به بیش از ۱۰۰ سال عقب بردند و حضورشان در این بازار بر تورم سنگین مسکن دامن زده است.

وظیفه دیگر رییس‌جمهور چهاردهم شنیدن صدای نسل جوان ایران است؛ نسلی که بسیاری از آنها آینده‌شان را آن‌سوی مرزها جست‌وجو می‌کنند و از همان بدو ورود به دبیرستان به دنبال راهی برای مهاجرت هستند. این نسل ارزشمند، بااستعداد، باهوش و توانمند می‌تواند آینده ایران را دگرگون کند.

برای ایران که به سوی کهنسالی می‌رود، مهاجرت این نسل به معنای از دست دادن مسیر توسعه‌یافتگی است. این نسل جوان ریل‌های توسعه را خواهد ساخت؛ نسلی که توسعه دنیا را دیده است و از رییس‌جمهوری چهاردهم توسعه‌ای دست‌کم در سطح و تراز کشورهای همسایه می‌خواهد. اگر نسل دوم و سوم با سختی‌های انقلاب و جنگ کنار آمدند، این نسل نشان داده که توسعه‌ای سریع می‌خواهد و این کار را برای پزشکیان سخت خواهد کرد.

صداهای خاموش و مطالبات نسل «زد» از مسعود پزشکیان می‌خواهند در مسیری که همراه مردم است، اسرار مگویی در کار نباشد، هرجا مانعی پیش آمد و «کسانی» گره‌ای ایجاد کردند، با مردم در میان بگذارد، این مردم هستند که اصل نظام‌ هستند. پزشکیان فقط نماینده ۱۶‌میلیون و ۳۸۴‌هزار و ۴۰۳ ایرانی که نام او را روی برگه رای نوشتند، نیست، او حالا نماینده ۸۷‌میلیون جمعیت ایرانی است که بخش بزرگی از آنها صداهای خاموشند؛ صداهایی از گذرنسل‌ها تا نسل «زد».

مطالبات همه آنها که رای دادند و رای ندادند، روشن است؛ فیلترینگ را برنمی‌تابند. خواهان رابطه برابر با دنیا هستند. محدودیت و دیوار را نمی‌پذیرند چه آنکه هر کجا محدودیتی ایجاد شد، مردم راهی ساختند برای عبور از محدودیت‌ها.

محمدرضا سعدی

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش