به گزارش ایسنا، رئیس جمهور صبح امروز - سهشنبه - در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی ایران، ضمن استقبال از برگزاری نشستهای مشترک میان دولت و بخش خصوصی، بر لزوم همکاری مشترک برای رفع مشکلات اقتصادی و کاهش فشار بر مردم تأکید کرد و گفت: دولت برای ایجاد بسترهای لازم جهت تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی عزم جدی دارد و باور داریم که با همکاری و همراهی مشترک با یکدیگر از موانع و مشکلات پیشرو عبور خواهیم کرد.
پزشکیان با اشاره به سفرهای خارجی اعضای هیئت دولت جهت شرکت در مجامع و یا دیدارهای بینالمللی، از فعالین اقتصادی خواست با همیاری دولت و حضور در این سفرها، زمینه گسترش و توسعه فعالیتهای اقتصادی با دیگر کشورها را تقویت کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: قبلاً هم گفتهام که در هر سفر خارجی، اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی همراهی کنند، زیرا بدون حضور آنان نمیتوانیم دستاورد قابل ملاحظهای برای مردم و اقتصاد کشور کسب کنیم. دولت در این سفرها به دنبال ایجاد بازارهای اقتصادی برای فعالین بخش خصوصی و برداشتن موانع موجود سرمایهگذاری است.
پزشکیان با بیان اینکه دولت چهاردهم از اولین روز کاری خود دچار چالشهای متعدد داخلی و بینالمللی بوده است، افزود: در نخستین روز کاری دولت، شرارتهای خارجی آغاز شد؛ ابتدا، آقای هنیه به شهادت رسید و سپس مسائل جنوب لبنان و سوریه به وجود آمد و تلاش داشتند که کشور را وارد بحران کنند. از طرف دیگر عدهای نیز خواسته یا ناخواسته بر برخی از مشکلات افزودند.
رئیس جمهور ضمن تشریح موضوع ایجاد بحرانهای بینالمللی، به مهمترین موضوع کشور یعنی بحث ناترازی در حوزه انرژی نیز اشاره و اظهار کرد: ما در دولت به صورت روزانه و هفتگی موضوع حل ناترازی در حوزه انرژی را پیگیری میکنیم و در جلسات و نشستهای مشترک با دانشگاهیان و فعالین بخش خصوصی، راههای برون رفت از این معضل را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
پزشکیان با اشاره به اینکه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا ناترازیهای موجود حل شود، تصریح کرد: دولت چهاردهم وارث برخی مشکلات است، اما ما همواره پاسخگویی به مردم را وظیفه خودمان میدانیم. تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با تمهیداتی که خواهیم اندیشید و با اصلاح روشها، از بروز مشکلات احتمالی مشابه در تابستان و زمستان سال آینده جلوگیری شود.
رئیس جمهور ضمن اشاره به قطع برق شبکه خانگی در پاییز امسال، صبوری، بردباری و همراهی صمیمانه مردم را مهمترین عامل موفقیت دولت برای عبور از بحث ناترازیها دانست.
پزشکیان در جمعبندی این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه عزم دولت برای مبارزه با قاچاق سوخت جدی است، گفت: منابع سوخت کشور به صورت قاچاق از مرزها خارج میشود، لذا دولت با عزم جدی، مقابله با این موضوع را در دستور کار خود دارد.
رئیس جمهور در پاسخ به دغدغه برخی از اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالین اقتصادی، از تصمیمگیری انجام شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم که بتوانیم با همکاریهای مشترک بستر را برای سهولت در فعالیتهای اقتصادی را ایجاد کنیم.
پزشکیان با اشاره به تلاشهای سران قوا برای حل مسائل کشور گفت: حل مشکلات کشور تنها به عهده دولت نیست و روسای قوا نیز با همکاری و همدلی، تمام تلاش خود را برای رفع موانع موجود به کار گرفتهاند. حجتالاسلام والمسلمین اژهای و دکتر قالیباف نیز دلسوزانه مسائل را دنبال میکنند، تا مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ناترازی در حوزه آب و بحرانهای آینده کلان شهرهای کشور، از فعالین بخش خصوصی خواست تا با در اولویت قرار دادن موضوع اقتصاد دریامحور، به جلوگیری از بروز بحرانهای زیست محیطی در کشور کمک کنند.
پزشکیان گفت: در دیدارها و جلساتی که داشتهام گفتهام که مشکلات آبی در سطح کشور با طرحهای شیرینسازی و انتقال آب از خلیج فارس قابل حل نخواهد بود. دولت برای ارتقای بهرهوری در صنعت و اصلاح روشهای گذشته، باید به دنبال توسعه صنایع در کنار دریا باشد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه مداخله بدون پیشبینی از عوارض احتمالی در مسائل اقتصادی منجر به شکست خواهد شد، اظهار داشت: هر مسئلهای در کشور یک راهحل علمی دارد، دولت اگر بدون توجه به صدمات و عوارض راهحلهای خود وارد عرصه مداخلهگری شود، حتماً با شکست مو اجه خواهد شد. ما در خصوص قیمتگذاری کالاهای اساسی تلاش داریم به مصرفکننده نهایی کمک کنیم، تا فشار را از روی آنها برداریم.
پزشکیان از بررسیها در دولت برای واگذاری شرکتهای دولتی به صورت کامل و یا سپردن مدیریت آنها به بخش خصوصی خبر داد و گفت: تلاش داریم تا بسیاری از شرکتها را تا انتهای سال به بخش خصوصی واگذار کنیم.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنانش با تأکید بر اینکه کشور تنها متعلق به یک گروه، قومیت، جنسیت و جناح خاص نیست، گفت: ما با در کنار هم بودن قادر به حل مشکلات خود خواهیم بود و از بحرانی که وارث آن شدهایم عبور خواهیم کرد.
پزشکیان از وزیر امور اقتصاد و دارایی خواست تا موارد مطرح شده در این نشست اعم از دغدغهها، مشکلات و پیشنهادات را پیگیری کند.
جلوی قاچاق روزانه چند میلیون لیتر سوخت را میگیریم
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سهشنبه در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه روال موجود که باعث وقوع قاچاق روزانه چند ۱۰ میلیون لیتر سوخت شده، یک فاجعه و گواه ناکارآمدی است، اظهار داشت: برای بنده نه حتی به عنوان رئیس جمهور، بلکه به عنوان یک شهروندی ایرانی نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست که بگویند از چرخهای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق میشود!
رئیس جمهور برنامهریزیهای بلندمدت برای حل این مشکل را نیز ناکارآمد توصیف کرد و با تاکید بر اینکه باید ظرف کوتاهی راهکارهای عملیاتی موثر برای رفع این معضل طراحی کنیم، افزود: وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق میشود و نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم، آیا مردم از ما میپذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم!
پزشکیان با تاکید بر اینکه راهکار موثر رفع این مشکل این نیست که سراغ کسانی برویم که به هر دلیل، در حلقه پایانی در شکلگیری این معضل درگیر هستند و با تهدید معاش آنها، مشکل دیگری ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید سرچشمههای ایجاد این وضعیت را اصلاح کنیم؛ به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماموریت میدهم که در یک بازه زمانی یک ماهه با برگزاری جلسات منظم و فشرده، موضوع را به تناسب بخشهای درگیر تقسیم، به شکل مجزا بررسی کارشناسانه کرده، منشا و ریشههای مشکل در هر بخش را شناسایی و برای آنها با کمک کارشناسان راهکارهای اجرایی طراحی کنند.
رئیس جمهور اضافه کرد: از همه ظرفیتهای کارشناسی از جمله دانشگاهیان و دانشجویان نیز در این مسیر کمک بگیرید، چرا که ذهن آنها به دلیل عدم درگیری در منافع و مضار این وضعیت بهتر میتواند مسائل را بررسی و راهکار ارائه دهد.
رئیس جمهور با بیان اینکه به جای تکرار این موضوع از پشت تریبون باید به دنبال رفع ریشهای آن باشیم، خاطرنشان کرد: هر دستگاهی در حوزه مسئولیت خود در زمینه جلوگیری از اتلاف منابع و ثروتهای کشور یک گام به جلو بردارد؛ به عنوان مثال، با جدیت برای شناسایی واحدها، خودروها، تجهیزات و هر بخش و دستگاهی که سهمیه سوخت دارد، اما یا فعال نیست، یا نتیجه فعالیتها و تولیدات آن به نسبت میزان سوخت یارانهای دریافتی به صرفه نیست و یا به میزان مقرر فعالیت ندارد، اقدام کنید.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با اطمینان میگویم که قطعا جلوی این شکل اتلاف و قاچاق ثروتهای کشور را خواهیم گرفت، اظهارکرد: حتما باید از روشهای علمی تجربه شده برای مدیریت بهینه و صحیح سوخت بهره بگیریم. نیت بنده اصلاح و سامان بخشیدن به وضعیت اداره کشور است و در این مسیر اصلا برایم مهم نیست که مثلا در دور بعدی انتخابات رای بیاورم یا نه! به امید خدا و با پشتیبانی و همراهی مردم، حتما قوانین ناکارآمد و غیرقابل اجرا را اصلاح و مشکلات را رفع خواهیم کرد.
در این جلسه گزارش مفصلی از نحوه، مسیرها، میزان و ریشههای قاچاق روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت از کشور ارائه شد و دستگاههای مرتبط نظرات و راهکارهای پیشنهادی خود برای مقابله با آن را مطرح کردند.
همچنین در پایان این جلسه که صد و سی و ششمین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود، مصوب شد که بر مبنای تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید، فروش، حمل و نقل و نگهداری «پوشاک» و «آرد» خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب میشود.
- 10
- 2