جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۲۳ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۵۵۴
دولت

نظر روزنامه های جناح چپ و راست درباره کابینه پیشنهادی چیست؟

کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

یک روز پس از معرفی اعضای کابینه دوازدهم توسط رئیس‌جمهوری به مجلس شورای اسلامی، رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی نزدیک به دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا واکنش‌های متفاوتی به این فهرست نشان داده‌اند.

 روزنامه کیهان چنانکه انتظار می‌رفت به انتقاد از کابینه پیشنهادی توسط رئیس‌جمهوری پرداخته و در گزارشی که گروه اقتصادی این روزنامه تهیه کرده، نوشته: «نگاهی به عملکرد برخی از کسانی که مجددا در کابینه جدید معرفی شده‌اند، نشان می‌دهد ندای امیدوارانه‌ای را نمی‌توان از حوزه‌های تحت امر آنها انتظار داشت.»

 

بیشتر حجم گزارش کیهان به انتقاد از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی اختصاص پیدا کرده که پیش از این هم مغضوب این روزنامه بود. گزارش‌نویس کیهان نوشته: «به‌عنوان نمونه عملکرد آخوندی در وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد وضع مسکن در چهار‌سال اخیر نامناسب بوده و با این روند نمی‌توان انتظار تحولی در این زمینه داشت. چه این‌که طبق آمار‌های رسمی با وجود این‌که در ‌سال ٩١ (سال پایانی دولت قبل) رشد بخش مسکن منفی ٣/٢‌درصد بود، در دولت روحانی این رقم به‌طور میانگین سالانه به منفی ١٠‌درصد کاهش پیدا کرده است!»

 

در ادامه و با اشاره به نام برخی دیگر از وزرا تنها به خرده‌گیری‌های بدون استدلال کافی بسنده کرده و به‌عنوان مثال درباره ربیعی نوشته است: «همچنین نگاهی به عملکرد علی ربیعی به‌عنوان وزیر کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد وضع بیکاری در اقتصاد کشور طی چهار‌سال گذشته به نحو قابل توجهی بدتر شده است.» نظر گزارش‌نویس این روزنامه درباره محمد شریعتمداری چنین است:

 

«در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز که محمد شریعتمداری معرفی شده است، باید گفت سابقه وی نشان می‌دهد که با توجه به این‌که تصدی وزارت بازرگانی را در دولت اصلاحات داشته و بیشتر وجهه تجاری آن پررنگ بوده است، بیم آن می‌رود که بخش صنعت و معدن کشور در حاشیه و تحت‌الشعاع حوزه بازرگانی و تجارت قرار گیرد.»

 

روزنامه جوان: ٥٠‌درصد تغییر یعنی روحانی به نیمی از کابینه امید نداشت

 روزنامه جوان در یادداشتی به قلم علی علوی نوشت: كابينه دوازدهم با ٥٠‌درصد تغيير نسبت به كابينه «تدبير و اميد» معرفي شد. شايد اين گزاره را بتوان چنين ترجمه كرد: «روحاني به تدبير نيمي از كابينه خود اميد نداشت.» جوان در ادامه می‌نویسد: برخي از منتقدان دولت يازدهم كه در بزنگاه‌هاي حساس، تشابهاتي در رفتارهاي رئيس دولت يازدهم با رئيس دولت‌هاي نهم و دهم مي‌ديدند، حتما گستردگي تغيير از دولت يازدهم به دوازدهم را به آبكش كردن دولت نهم و تبديل آن به دولتي كاملا متفاوت، تشبيه خواهند كرد و البته بين مداراي روحاني براي تغيير آبرومندانه‌تر دولت با دستپاچگي‌هاي سلف خود در تغييرات يكهويي و فله‌اي كه حتي كابينه را از حد نصاب انداخت، فرق خواهند گذاشت.

 

به نوشته گزارش‌نویس روزنامه جوان، «پيشنهاد سيدمحمد بطحايي براي وزارت آموزش و پرورش و سيدعباس صالحي براي وزارت ارشاد و احتمال معرفي علي خاكي‌صديق براي وزارت علوم چالش همگان است! اين وزرا چندان به مذاق اصلاح‌طلبان خوش نيامده‌اند، زيرا به‌زعم آنان هيچ‌كدام به اندازه كافي سياسي نيستند تا وزارتخانه‌هاي آموزش و فرهنگي را كاملا مطابق ميل آنان سياست‌زده كنند!»

 

وطن امروز: دولت پیرتر شد

وطن امروز، روزنامه منتقد دولت در گزارشی با عنوان دولت پیرتر شد، نوشت: حسن روحانی که در دولت یازدهم، میانگین سن وزرایش نسبت به دولت دهم ٧‌سال بالاتر بود، در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، در برابر انتقادات به سن کابینه یازدهم، وعده کمتر شدن سن کابینه خود و کاهش ٥ساله سن مدیریت در کشور را داد اما براساس لیستی که معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری از وزرای کابینه دوازدهم تقدیم مجلس کرده است،

 

سن کابینه نه‌تنها کاهش پیدا نکرده که حتی با وجود حضور یک وزیر جوان، یک‌سال نیز افزایش پیدا کرده و به ٥٨‌سال رسیده است تا همچنان رکورد حضور پیرترین وزرای کابینه در دست حسن روحانی باشد. علاوه بر این، روحانی در کابینه دوازدهم، بیش از نیمی از کابینه سابق خود را حفظ کرده و تنها ٨ نفر از اعضای دولت را تغییر داده است. مجموع این عملکرد نیز باعث شد انتقادات نسبت به چیدمان کابینه دوازدهم بالا بگیرد.

 

کابینه قابل اعتماد اما نقص‌دار

 روزنامه اعتماد در سرمقاله خود تحت عنوان «كابينه قابل دفاع اما نقص‌دار » به قلم الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه نوشته: در يك نگاه كلي به ليست وزراي پيشنهادي مي‌توان گفت معدل كلي كابينه «قابل دفاع» است و اين كابينه در بخش‌هاي زيادي داراي قوت‌هاي قابل قبولي است كه انباشتي از تجربه و مديران هماهنگ و همفكر با شخص رئيس‌جمهوری در آن حضور دارند. البته در بخش كمي از اين كابينه هم ضعف‌هايي مشاهده مي‌شود.

 

حضرتی در ادامه نوشته: انتظار بر اين بود كه آقاي روحاني كه در مناطق اهل سنت بالاي ٧٠‌درصد رأي كسب كرده است، يكي از وزارتخانه‌ها را به اهل سنت مي‌سپرد تا يك پاسخ تشكرآميز به آنها باشد. غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز در یادداشتی برای روزنامه اعتماد ضمن دفاع از کلیت وزرای پیشنهادی نوشته: نبايد در اعتمادي كه در انتخابات ٩٦ به آقاي روحاني شد، شك كنيم.

 

البته مجلس شوراي اسلامي هم اختياراتي دارد و مي‌تواند گزينه‌ها را بررسي و صلاحيت‌شان را اعلام كند و در نظام كشور اين وظايف تعريف شده است. کرباسچی دست آخر اندکی از انتقادات به کابینه را می‌پذیرد و می‌نویسد: شايد مواردي را (ولو محدود) در دولت يازدهم بتوان خرده گرفت كه اين مهم در لابه‌لاي مشكلات اجرايي ديگر به خوبي انجام نشده است.

 

گله‌گذاری عارف از نبود وزیر زن

گله محمدرضا عارف، رئيس فراكسيون اميد نسبت به عدم حضور وزير زن در كابينه است. او در نخستين ارزيابي‌اش از كابينه به سايت فراكسيون اميد گفته‌است: «درباره كليات كابينه آنچه بيش از همه لازم مي‌دانم بيان كنم اين است كه انتظار ما حضور حداقل يك خانم در جمع وزراي پيشنهادي بود. زنان نيمي از جمعيت كشور را تشكيل مي‌دهند و حضور يك يا دو نفر از نخبگان اين بخش از جامعه در كابينه، انتظار بالايي نيست. اما انتظار ما براي حضور وزير زن در كابينه فعلا تامين نشده و بنده هم درباره اينكه هيچ وزير زني به مجلس معرفي نشده، شخصا دليل خاصي را نمي‌دانم، اما اميدواريم در بقيه انتصاب‌ها و در سپردن ساير مديريت‌هاي كلان در دولت، به زنان توجه شود.»

 

بهرام پارسايي، سخنگوي فراكسيون اميد هم نگاه خوشبينانه‌اي نسبت به كابينه پيشنهادي ندارد. او به «اعتماد» مي‌گويد: فراكسيون اميد از عملكرد ٧ وزير كابينه يازدهم ناراضي بود و مايل به ادامه حضور آنها نبود. اما تعدادي از آنها در كابينه دوازدهم حضور دارند. در ميان وزراي فعلي بعضي از وزرا قوي و بعضي از آنها مبهم هستند اما دست‌كم ٤ وزير از نظر من وزراي ضعيفي   هستند.

 

فرشید غضنفرپور

 

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش