به گزارش مهر، حجتالاسلام حسن روحانی پیش از ظهر امروز در دیدار رئیس و اعضای شورای شهر و همچنین شهردار تهران، آیتالله هاشمی رفسنجانی رحمتالله علیه را اسلامشناسی انقلابی و دلبسته به مردم خواند و گفت: ایشان معلم صبر و تحمل و نیز عشق به ملت و آبادانی ایران بود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حضور پرشور و معنادار مردم در انتخابات سالهای ۹۲، ۹۴ و ۹۶، خاطر نشان کرد: اولین پاسخ به امید، نشاط و رأی مردم؛ وحدت در دولت، مجلس و شوراهای شهر، از جمله شورای شهر تهران برای خدمت به شهروندان و توسعه ملی و محلی است.
روحانی با اشاره به حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت به عنوان نماد همکاری دستگاه اجرایی و مدیریت شهری، افزود: حضور شهردار متخصص و با تجربهای که با اتفاق آراء برگزیده شده، مزیت شورا و شهر تهران است.
رئیس جمهور «تأمین منابع مالی پایدار» و «حفظ روحیه، نشاط و مشارکت اجتماعی» را دو محور اصلی در مدیریت کلانشهرها خواند و گفت: شوراها و شهرداریها با همفکری و یاری دولت باید به این سمت حرکت کنند. معماری قدیمی تهران از مهمترین عناصر جذاب پایتخت است و علاوه بر آن میتوان فضاهای مناسب گردشگری را توسعه داد و به سمتی حرکت کرد که تهران به جای ساکنان دائمی، برای گردشگران و ساکنان موقت جذابتر باشد.
روحانی با تشریح جلسات، برنامهها و اقدامات دولت در زمینه احیای بافتهای فرسوده و اهمیت آن در بهبود سیمای شهر و آرامش شهروندان، افزود: بافتهای فرسوده باید به صورت محله ای و البته بر مبنای طرحهای تفصیلی احیاء شوند و دولت آماده همکاری در این زمینه است.
رئیس جمهور همچنین بر حفظ محیط زیست و بویژه حراست از باغهای باقیمانده و توسعه فضای سبز، انطباق معماری و شهرسازی بر اصول علمی و الگوهای بومی، توجه به امور فرهنگی در مسیر ارتقای نشاط اجتماعی، همکاری همه دستگاهها و نهادها برای کنترل آلودگی هوا، توسعه خطوط ریلی شهری و حمل و نقل عمومی تأکید کرد.
روحانی اهتمام در مقابله با فساد و مسدود کردن زمینههای آن را ضروری دانست و افزود: آبروی کشور در گرو مبارزه قاطعانه و غیرگزینشی در دستگاههای عمومی و اجرایی علیه فساد است.
رئیس جمهور استحکام نظام را در گرو استحکام قانون اساسی در عرصه نظارت و اجرا دانست و ادامه داد: همه قوا، نهادها و دستگاهها موظفند در مسیر استحکام و تقویت قانون اساسی، بویژه در ارتباط با حقوق مردم حرکت نمایند.
روحانی همچنین در مورد مشکل پیش آمده برای هموطن زرتشتی عضو شورای شهر یزد، تصریح کرد: در این زمینه قانون اساسی تکلیف را روشن کرده و باید مُرّ قانون اساسی، حقوق شهروندی، اعتماد عمومی و وحدت جامعه رعایت شود.
رئیس جمهور در این ارتباط ادامه داد: در انجام وظیفه قانونی، وعده و برنامههایی که به مردم دادهام، هرگز تردید و عقبنشینی نکرده و نخواهم کرد.
در ابتدای این جلسه مهندس محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران، دکتر نجفی شهردار تهران؛ روسای کمیسیونهای برنامه و بودجه، معماری و شهرسازی، محیط زیست و سلامت، حمل و نقل و عمران، فرهنگی و اجتماعی، نظارت و حقوقی؛ و همچنین دکتر مسجد جامعی با ارائه گزارشی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران، ضمن تقدیر از توجه رییس جمهور و دولت به موضوع مدیریت شهری، مواردی را در زمینه ضرورت مدیریت واحد شهری و طی سریعتر مراحل تدوین لایحه آن، راهکارهای تأمین منابع مالی پایدار، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، رعایت قواعد شهرسازی، ضرورت توجه به فضای سبز و محیط زیست، مقابله با آلودگی هوا، کاهش ترافیک و خدمات فرهنگی و اجتماعی به شهروندان مطرح نمودند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواستار حمایت هر چه بیشتر دولت در تدوین لوایح و ساز و کارهای قانونی در جهت مدیریت یکپارچه شهری و نیز تأمین منابع پایدار مالی شدند.
نامه روحانی به رهبر انقلاب درباره موضوع سپنتا نیکنام تایید شد
حسن خلیلآبادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در تشریح جزئیات جلسه دیدار اعضای شورای شهر تهران با رییس جمهور گفت: این نشست بسیار خوب و صمیمی بود و اعضای شورای شهر، شهردار و آقای رئیس جمهور صحبتهایی در باب مشکلات شهر مطرح کردند. صحبتهای رییسجمهور نشان میداد که به مسائل شهری بسیار اشراف دارند و همچنین ایشان قول مساعدت و همکاری برای حل این مسائل دادند.
وی درباره محورهای مطرح شده در این جلسه اضافه کرد: بحث لایحه مدیریت یکپارچه شهری و طلبهای شهرداری از دولت به بحث گذاشته و قرار شد؛ دولت باقی بدهیهای خود را پرداخت کند.
این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه در این جلسه به اتحاد، همکاری و تلاش برای حفظ امید مردم تاکید شد، ادامه داد: در این جلسه آقای روحانی با اشاره به مساله سپنتا نیکنام؛ عضو معلق شورای شهر یزد اعلام کردند که نامهای در این رابطه به مقام معظم رهبری نوشتهاند.
وی ادامه داد: در این جلسه ابتدا محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران صحبت کرد و مسائل مربوط به شهر و شورا را تشریح کرد. در ادامه آقای نجفی شهردار تهران اظهاراتی در مورد واگذاری بخشی از اختیارات دولت به مدیریت محلی بیان داشت تا مدیریت محلی اختیارات بیشتری داشته و دولت اختیارات خود را تدریجا منتقل کند.
به گفته خلیلی پس از اظهارات شهردار تهران هر یک از اعضای کمیسیونهای ششگانه شورا به صورت مجزا اظهاراتی درباره کمیسیون تخصصی خود بیان داشتند.
وی در تشریح اظهارات روسای کمیسیونها اظهار کرد: کمیسیونها به ترتیب مسائل مربوط به خود را به گوش آقای رئیس جمهور رساندند. آقای حقشناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی به نگرانیهای خود در حوزه اجتماعی اشاره کرد و آقای روحانی معتقد بود که با حل معضل اشتغال میتوان بخش عمدهای از مشکلات اجتماعی را سامان بخشید. کمیسیون حقوقی و نظارت نیز به مساله حقوق اساسی مردم و نوع برخورد با سپنتا نیکنام اشاره کرد.
خلیلی ادامه داد: کمیسیون حمل و نقل و ترافیک نیز بیشتر روی مساله مترو تاکید داشتند و آقای روحانی وعده دادند، باقی طلب شهرداری را پرداخت خواهند کرد. کمیسیون محیط زیست و سلامت نیز به معضلات آلودگی هوا اشاره کرد و از آقای روحانی تشکر کردند که همواره در سخنرانیهایش به اهمیت بحث محیط زیست اشاره کرده و به این موضوع توجه دارند.
- 9
- 1