چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۵ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۲۳۸
دولت

سفر روحانی به مشهد بدون ملاقات با علم‌الهدی و رئيسی

حسن روحانی در مشهد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

حسن روحاني در سفر دوروزه به خراسان رضوي بعد از سبزوار و نيشابور ديروز به مشهد رفت، درحالي‌كه نه احمد علم‌الهدي و ابراهيم رئيسي به استقبال او رفتند و نه روحاني ديداري با آنها داشته است. البته طبيعي بود كه ملاقاتي بين آنها رخ ندهد. نه داماد و نه پدرزن دل خوشي از روحاني ندارند؛ يكي رقيب انتخاباتي‌اش بوده و دومي مخالف سياسي- فكري سرسختش. پس طبيعي بود كه وقتي واعظي - رئيس دفتر روحاني- داشت برنامه‌هاي سفر روحاني را تشريح مي‌كرد، در آن نه خبري از ديدار مردمي و سخنراني در مشهد بود و نه حتي ملاقات با علم‌الهدي و رئيسي. رئيسي ديروز، در تهران و نمايشگاه كتاب رؤيت شد و در غرفه آستان قدس از ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات آن رونمایی كرد.

 

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، در همين پيوند به اعتمادآنلاین گفت: «به نظر من حضور یا عدم حضور آقای علم‌الهدی در مراسم استقبال از رئیس‌جمهوری هیچ مفهومی ندارد. گویا با اینکه بعضی محترمان به ایشان گوشزد کرده‌اند، اراده‌ای برای کسب و جلب نظر افکار عمومی ندارند. چند هفته پیش مشهد بودم و اتفاقا در نماز جمعه هم شرکت کردم؛ بسیار کم‌رونق‌تر از دفعات قبلی بود که دیده بودم. شرکت‌کنندگان هم اکثریت نزدیک به اتفاقشان زائران حرم امام رضا بودند. این را از نماز عصر که شکسته می‌خواندند، دريافتم. شاید مردم مشهد هم با بقیه مردم جامعه در این موضوع هم‌داستانند که آقای علم‌الهدی در خطبه‌هایشان جانب عدالت و انصاف را رعایت نمی‌کنند. آقای علم‌الهدی حقا که خطیبی زبردست هستند و خدا نعمت بزرگی به ایشان عطا کرده، اما اگر من جای ایشان بودم شکر این نعمت را به‌گونه‌ای دیگر انجام می‌دادم».

 

این فعال سیاسی اصولگرا همچنین درباره غیبت سیدابراهیم رئیسی گفت: «در مورد آقای رئیسی، یکی از حرف‌هایی که در کوران تبلیغات انتخاباتی مطرح بود این نکته بود که ایشان از شأن و منزلت پست ریاست‌جمهوری برخوردار نیستند و ضمنا در رقابت سیاسی فرد کم‌تحملی هستند. خوشبختانه یا متأسفانه ایشان با برخورد اخیرشان آن ادعا را ثابت کردند». احتمالا روحاني هم نخواسته در شهر علم‌الهدي عرض‌اندام كند. به‌جايش يك خط مترو افتتاح كرد و آن‌طور كه واعظي گفته، نشستی با نخبگان استان داشته است.

 

پاسخ به چالش‌هاي انتخاباتي

هفته پيش، درست در آستانه سفر روحاني به مشهد، رئيسي- توليت آستان قدس- در دانشگاه فردوسي مشهد سخنراني داشت كه عمده‌اش پاسخ به روحاني و برخي حرف‌وحديث‌هاي زمان انتخابات بود؛ مثلا براي چندمين‌بار گفت: «خدا نگذرد از آن کسي که اين شبهه را در ذهن‌ها ايجاد کرده است». ماجراي لزوم پرداخت ماليات آستان قدس را حسن روحاني در جريان انتخابات رياست‌جمهوري مطرح کرد. او گفته بود: «ما قانون را براي همه دستگاه‌ها مي‌خواهيم، ما نهادهاي استثنا‌شده از ماليات نمي‌خواهيم. خوشحال شدم که شنيدم بعضي‌ها از کلمه ماليات نام بردند. ماليات براي اينکه مردم ماليات بدهند خوب است، اما شما ندهيد؟»

 

رئيسي همچنين در پاسخ به سؤالي درباره حوادث تابستان ۶۷، با بيان اينكه «جريان منافقان سال۶۰ داعشي‌هاي آن سال‌ها بودند»، گفته بود: «منافقين در آن سال ۱۷ هزار نفر را به شهادت رساندند و جريان نفاق جريان خطرناکي در اين کشور بود. 

 

در آن زمان، برخي افراد به‌لحاظ حکمي مشمول قانون بودند و حکم آنان روشن بود، ضمن اينکه من آن زمان دادستان بودم؛ رئيس دادگاه حکم صادر مي‌کند و دادستان مدعي‌العموم است، اما فردي که ادعاي حقوقي‌بودن دارد، فرق بين رئيس دادگاه و دادستان را نمي‌دانست».

 

رئيسي قبلا درباره سخنراني ۲۲ بهمن روحاني هم گفته بود: «پاسخ متناسب به حضور پرشور مردم که با وجود گله‌مندی‌های بحق آنان از مشکلات انجام شد، دمیدن در آتش تفرقه و بیان سخنان جناحی و انتخاباتی نبوده و نیست. قدرشناسی از این حضور پرشور، در گرو مبارزه بی‌امان با فقر و فساد و تبعیض است». او يك ماه قبل از آن هم گفته بود: «نتیجه باقی‌ماندن برخی افراد در حال‌وهوای انتخابات و طرح مسائل انحرافی، قفل‌شدن چرخ پیشرفت کشور و زندگی مردم است».

 

توليت ‌آستان قدس همان زمان انتخابات هم در ويدئويي عليه روحاني و جهانگيري گفته بود: «من مسئولیت‌هایی داشتم که اطلاعات شخصی از افراد زیاد دارم، ازجمله آقای روحانی و آقای جهانگیری؛ همان موقع هم در ذهنم بود. اصلا رئیس‌جمهور باید نشان دهد که ظرفیت دارد و در بزنگاه‌ها می‌تواند خودش را حفظ کند و منافع نظام و ملت را بر منافع خود ترجیح دهد. من خبر دارم و اینکه می‌گویم تحلیل نیست؛ آنها یک کمیته جنگ روانی کنار خود تشکیل دادند برای ایجاد جنگ روانی؛ خب این‌طوری رأی‌آوردن دارد؟! افراد متخصص جنگ روانی آورده‌‌اند که آن حرف‌ها را هم در مناظرات بزنند و هم بعد از آن بتوانند رقیب را تخریب کنند. این که صداقت نیست».

 

خطيب هميشه منتقد

تقريبا هيچ نمازجمعه‌اي نيست كه در مشهد خوانده شود و در خطبه‌هايش، روحاني مستقيم يا غيرمستقيم از سوي علم‌الهدي مورد نقد قرار نگيرد. امام‌جمعه مشهد به اشكال مختلف نقدهاي تندوتيزش را حواله روحاني و دولت مي‌كند. 

 

مثال‌هايش هم زياد است؛ از حوزه فرهنگ و موسيقي و كنسرت تا گردشگري و حتي درخواست بدل‌شدن مشهد به يك شبهه‌واتيكان كه قواعد و سامان خودش را داشته باشد. 

 

مثلا گفته بود طراحان جذب توریست خارجی دور مشهد را «خط قرمز» بکشند؛ مثل واتیکان نمی‌توان کنسرت در این شهر برگزار کرد. يا بعد از طرح رفراندوم از سوي روحاني در سخنراني ۲۲ بهمن، خطاب به او گفته بود: «شما می‌آیید در سیل جمعیت چندمیلیونی که تصاویر رهبری را در دست دارند، اصل ۵۹ را به رخ مردم می‌کشید و رفراندوم را مطرح می‌کنید؟ کنار اصل ۵۹ اصل ۵۷ قرار دارد که در آن بر نقش رهبری تأکید شده و همه مشکلات و گره‌ها را رهبر حل می‌کند. در اصل ۱۱۰ قانون اساسی فرمان رفراندوم هم از اختیارات ولی‌فقیه است. در روزی که مردم به حمایت از نظام برخاسته‌‌اند، مردم را به رفراندوم دعوت می‌کنید که در ذهن‌ها تداعی می‌کند شما طرفدار مردم‌سالاری سکولار هستید و طرفدار مردم‌سالاری دینی نیستید».

 

در ماجراي فيلترينگ نیز با كنايه گفته بود: «در مسائل توسعه فرهنگی و مدیریت فرهنگی جامعه فرمودند اجازه نمی‌دهیم وزیر مخابرات شصتش روی فیلتر برود. 

 

در فیلتر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، می‌خواهید اجازه دهید، می‌خواهید اجازه ندهید، می‌خواهید فیلتر کنید، می‌خواهید نکنید، یکی از حقوق شهروندی تأمین امنیت مردم است، الان هیچ‌کس از بزرگ و کوچک در فضای مجازی امنیت ندارد، نوامیس مردم امنیت ندارند، با این شبکه‌های اجتماعی دختران معصوم و بی‌گناه را گول می‌زنند، با آنان رابطه برقرار می‌کنند، آنان را پای چت می‌کشانند، عکس‌برداری می‌کنند و بعد ناموس یک خانواده را مورد تهدید و خطر قرار می‌دهند، آیا این حق شهروندی نیست که یک خانواده برای دختر و ناموس خود امنیت داشته باشد؟

 

 یک‌زمانی می‌گفتیم فیلترینگ، دیگر نمی‌گوییم، نمی‌گوییم چطور اما این مملکت شماست، این آقای وزیر مخابرات این مملکت است، مدیر ارتباطات این مردم است، همین‌طور می‌خواهید باشد، بعد هم بگویید حقوق شهروندی، این حقوق شهروندی نیست؟». 

 

 

sharghdaily.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
موافقم
درست است که اقای علم الهدی بعضی وقتهاتندروی میکند امااین جناب روحانی مشکلات اصلی مردم رارهاکرده چون از عهده اش برنمیاد وچسبیده به یک مسئله کم یابی ارزش مثل تلگرام تااذهان مردم را دورکندازمسئله اصلی وانهم مشکلات شدید اقتصادی است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش