حسن روحاني در سفر دوروزه به خراسان رضوي بعد از سبزوار و نيشابور ديروز به مشهد رفت، درحاليكه نه احمد علمالهدي و ابراهيم رئيسي به استقبال او رفتند و نه روحاني ديداري با آنها داشته است. البته طبيعي بود كه ملاقاتي بين آنها رخ ندهد. نه داماد و نه پدرزن دل خوشي از روحاني ندارند؛ يكي رقيب انتخاباتياش بوده و دومي مخالف سياسي- فكري سرسختش. پس طبيعي بود كه وقتي واعظي - رئيس دفتر روحاني- داشت برنامههاي سفر روحاني را تشريح ميكرد، در آن نه خبري از ديدار مردمي و سخنراني در مشهد بود و نه حتي ملاقات با علمالهدي و رئيسي. رئيسي ديروز، در تهران و نمايشگاه كتاب رؤيت شد و در غرفه آستان قدس از ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات آن رونمایی كرد.
محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا، در همين پيوند به اعتمادآنلاین گفت: «به نظر من حضور یا عدم حضور آقای علمالهدی در مراسم استقبال از رئیسجمهوری هیچ مفهومی ندارد. گویا با اینکه بعضی محترمان به ایشان گوشزد کردهاند، ارادهای برای کسب و جلب نظر افکار عمومی ندارند. چند هفته پیش مشهد بودم و اتفاقا در نماز جمعه هم شرکت کردم؛ بسیار کمرونقتر از دفعات قبلی بود که دیده بودم. شرکتکنندگان هم اکثریت نزدیک به اتفاقشان زائران حرم امام رضا بودند. این را از نماز عصر که شکسته میخواندند، دريافتم. شاید مردم مشهد هم با بقیه مردم جامعه در این موضوع همداستانند که آقای علمالهدی در خطبههایشان جانب عدالت و انصاف را رعایت نمیکنند. آقای علمالهدی حقا که خطیبی زبردست هستند و خدا نعمت بزرگی به ایشان عطا کرده، اما اگر من جای ایشان بودم شکر این نعمت را بهگونهای دیگر انجام میدادم».
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین درباره غیبت سیدابراهیم رئیسی گفت: «در مورد آقای رئیسی، یکی از حرفهایی که در کوران تبلیغات انتخاباتی مطرح بود این نکته بود که ایشان از شأن و منزلت پست ریاستجمهوری برخوردار نیستند و ضمنا در رقابت سیاسی فرد کمتحملی هستند. خوشبختانه یا متأسفانه ایشان با برخورد اخیرشان آن ادعا را ثابت کردند». احتمالا روحاني هم نخواسته در شهر علمالهدي عرضاندام كند. بهجايش يك خط مترو افتتاح كرد و آنطور كه واعظي گفته، نشستی با نخبگان استان داشته است.
پاسخ به چالشهاي انتخاباتي
هفته پيش، درست در آستانه سفر روحاني به مشهد، رئيسي- توليت آستان قدس- در دانشگاه فردوسي مشهد سخنراني داشت كه عمدهاش پاسخ به روحاني و برخي حرفوحديثهاي زمان انتخابات بود؛ مثلا براي چندمينبار گفت: «خدا نگذرد از آن کسي که اين شبهه را در ذهنها ايجاد کرده است». ماجراي لزوم پرداخت ماليات آستان قدس را حسن روحاني در جريان انتخابات رياستجمهوري مطرح کرد. او گفته بود: «ما قانون را براي همه دستگاهها ميخواهيم، ما نهادهاي استثناشده از ماليات نميخواهيم. خوشحال شدم که شنيدم بعضيها از کلمه ماليات نام بردند. ماليات براي اينکه مردم ماليات بدهند خوب است، اما شما ندهيد؟»
رئيسي همچنين در پاسخ به سؤالي درباره حوادث تابستان ۶۷، با بيان اينكه «جريان منافقان سال۶۰ داعشيهاي آن سالها بودند»، گفته بود: «منافقين در آن سال ۱۷ هزار نفر را به شهادت رساندند و جريان نفاق جريان خطرناکي در اين کشور بود.
در آن زمان، برخي افراد بهلحاظ حکمي مشمول قانون بودند و حکم آنان روشن بود، ضمن اينکه من آن زمان دادستان بودم؛ رئيس دادگاه حکم صادر ميکند و دادستان مدعيالعموم است، اما فردي که ادعاي حقوقيبودن دارد، فرق بين رئيس دادگاه و دادستان را نميدانست».
رئيسي قبلا درباره سخنراني ۲۲ بهمن روحاني هم گفته بود: «پاسخ متناسب به حضور پرشور مردم که با وجود گلهمندیهای بحق آنان از مشکلات انجام شد، دمیدن در آتش تفرقه و بیان سخنان جناحی و انتخاباتی نبوده و نیست. قدرشناسی از این حضور پرشور، در گرو مبارزه بیامان با فقر و فساد و تبعیض است». او يك ماه قبل از آن هم گفته بود: «نتیجه باقیماندن برخی افراد در حالوهوای انتخابات و طرح مسائل انحرافی، قفلشدن چرخ پیشرفت کشور و زندگی مردم است».
توليت آستان قدس همان زمان انتخابات هم در ويدئويي عليه روحاني و جهانگيري گفته بود: «من مسئولیتهایی داشتم که اطلاعات شخصی از افراد زیاد دارم، ازجمله آقای روحانی و آقای جهانگیری؛ همان موقع هم در ذهنم بود. اصلا رئیسجمهور باید نشان دهد که ظرفیت دارد و در بزنگاهها میتواند خودش را حفظ کند و منافع نظام و ملت را بر منافع خود ترجیح دهد. من خبر دارم و اینکه میگویم تحلیل نیست؛ آنها یک کمیته جنگ روانی کنار خود تشکیل دادند برای ایجاد جنگ روانی؛ خب اینطوری رأیآوردن دارد؟! افراد متخصص جنگ روانی آوردهاند که آن حرفها را هم در مناظرات بزنند و هم بعد از آن بتوانند رقیب را تخریب کنند. این که صداقت نیست».
خطيب هميشه منتقد
تقريبا هيچ نمازجمعهاي نيست كه در مشهد خوانده شود و در خطبههايش، روحاني مستقيم يا غيرمستقيم از سوي علمالهدي مورد نقد قرار نگيرد. امامجمعه مشهد به اشكال مختلف نقدهاي تندوتيزش را حواله روحاني و دولت ميكند.
مثالهايش هم زياد است؛ از حوزه فرهنگ و موسيقي و كنسرت تا گردشگري و حتي درخواست بدلشدن مشهد به يك شبههواتيكان كه قواعد و سامان خودش را داشته باشد.
مثلا گفته بود طراحان جذب توریست خارجی دور مشهد را «خط قرمز» بکشند؛ مثل واتیکان نمیتوان کنسرت در این شهر برگزار کرد. يا بعد از طرح رفراندوم از سوي روحاني در سخنراني ۲۲ بهمن، خطاب به او گفته بود: «شما میآیید در سیل جمعیت چندمیلیونی که تصاویر رهبری را در دست دارند، اصل ۵۹ را به رخ مردم میکشید و رفراندوم را مطرح میکنید؟ کنار اصل ۵۹ اصل ۵۷ قرار دارد که در آن بر نقش رهبری تأکید شده و همه مشکلات و گرهها را رهبر حل میکند. در اصل ۱۱۰ قانون اساسی فرمان رفراندوم هم از اختیارات ولیفقیه است. در روزی که مردم به حمایت از نظام برخاستهاند، مردم را به رفراندوم دعوت میکنید که در ذهنها تداعی میکند شما طرفدار مردمسالاری سکولار هستید و طرفدار مردمسالاری دینی نیستید».
در ماجراي فيلترينگ نیز با كنايه گفته بود: «در مسائل توسعه فرهنگی و مدیریت فرهنگی جامعه فرمودند اجازه نمیدهیم وزیر مخابرات شصتش روی فیلتر برود.
در فیلتر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، میخواهید اجازه دهید، میخواهید اجازه ندهید، میخواهید فیلتر کنید، میخواهید نکنید، یکی از حقوق شهروندی تأمین امنیت مردم است، الان هیچکس از بزرگ و کوچک در فضای مجازی امنیت ندارد، نوامیس مردم امنیت ندارند، با این شبکههای اجتماعی دختران معصوم و بیگناه را گول میزنند، با آنان رابطه برقرار میکنند، آنان را پای چت میکشانند، عکسبرداری میکنند و بعد ناموس یک خانواده را مورد تهدید و خطر قرار میدهند، آیا این حق شهروندی نیست که یک خانواده برای دختر و ناموس خود امنیت داشته باشد؟
یکزمانی میگفتیم فیلترینگ، دیگر نمیگوییم، نمیگوییم چطور اما این مملکت شماست، این آقای وزیر مخابرات این مملکت است، مدیر ارتباطات این مردم است، همینطور میخواهید باشد، بعد هم بگویید حقوق شهروندی، این حقوق شهروندی نیست؟».
- 9
- 2
حسن
۱۳۹۷/۲/۳۱ - ۱۰:۱۵
Permalink