جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۱۱۲
دولت

گذشته و حال وزير بهداشت حاشيه‌ساز شده است

حسن قاضی زاده هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

وزارت در همه‌جاي دنيا كار سترگ و مقامي بزرگ است؛ مقامي كه توقعات از صاحبان اين منصب را بالا مي‌برد. قدرت كنترل گفتار و كردار و انتخاب واژگان از جمله بديهيات اخذ چنين منصبي است. در ايران تعريف رجل سياسي منحصر به دعواهايي درباره مفهوم زن بودن يا مرد بودن رجل است حال آنكه رجل بودن مفهومي است كه اين توان شخصيتي را در خود مستتر دارد. وزير نبايد عاميانه سخن بگويد و اگر چنين كند از طرف عوام هم نكوهش مي‌شود. نمونه اين ادعا انتقادهايي است كه اين روز‌ها به وزير بهداشت مي‌شود. در حالي كه همه انتظار دارند مردم تمام حواس‌شان به سختي معيشت و گرفتاري‌هاي اقتصادي باشد، يك حرف نسنجيده از وزير بهداشت افكار عمومي را به خود جلب مي‌كند.

 

در روزهايي كه همچنان افزايش و كاهش نرخ ارز و سكه خبرساز است، انگشت اتهام مردم تا سلبريتي‌هاي مجازي و سينمايي دولت را نشانه گرفته و مجلس در تكاپوي تعويض تيم اقتصادي دولت است، وزير بهداشت بيشترين نقدها را متوجه خود كرده است؛ در واقع درست زماني كه انتظار مي‌رود همه حواشي حول و حوش تيم اقتصادي حسن روحاني باشد وزير بهداشت كابينه گويا تمايل دارد يك‌تنه اين‌بار را به دوش بكشد. او كه چندي پيش به دليل جايگزين كردن لغت ماليدن به جاي فيزيوتراپي مورد انتقاد قرار گرفت از اين پس حتي اگر در گفته‌هايش تامل كند باز هم حاشيه‌ساز خواهد بود.

 

زيرا ظاهرا عزمي براي بازخواني گفته‌هاي او جزم شده است و از ميان حرف‌هايي كه چند سال پيش هم زده مي‌توان سوژه‌اي جديد درست كرد. قاضي‌زاده‌هاشمي كه زماني آينده‌دار‌ترين وزير دولت روحاني بود حالا در سيبل رسانه‌ها قرار گرفته است. همزمان با تجمعات اخير خانواده بيماران مبتلا به «اس‌ام‌اي» (اين بيماري به عنوان آتروفي عضلاني نخاعي نيز شناخته مي‌شود و در اين بيماري عضلات شل شده و اختلال در راه رفتن، كنترل سر و گردن و عملكرد بلع و تنفس ايجاد مي‌شود) ويديويي قديمي از سيدحسن قاضي‌زاده‌هاشمي در فضاي مجازي دست به دست شد كه مي‌شد كم‌اهميت بودن يا كمتر اولويت داشتن چنين بيماراني را از آن استنباط كرد.

 

وزير بهداشت در گفت‌وگويي با برنامه «نگاه يك» صداوسيما، در واكنش به تجمع بيماران مبتلا به «اس‌ام‌اي» و خطاب به مردم مي‌گويد: «مردم ايران اجازه مي‌دهند براي افزايش دو تا سه سال عمر هر سال يك ميليارد تومان هزينه كنيم؟ در واقع چنين هزينه‌اي به اين معناست كه ما بايد از جاي ديگري بزنيم. از اين بيماري‌ها متعدد داريم هزينه‌هاي زياد در عين حال طول عمر پايين. درست نيست كه من در تلويزيون بگويم برخي از اين بيماري‌ها طول عمر محدودي دارند.»

 

او در عين حال در واكنش به مجري كه براي ابراز همدردي مي‌گويد «چقدر دردناك» حرف او را تاييد مي‌كند و مي‌گويد «بله، دردناك است اما بالاخره در يك خانواده اتفاق افتاده است. من الان مانده‌ام كه شيرخشك تامين كنم، واكسن تامين كنم، داروي كسي كه حياتش بستگي به يك دارو است را تامين كنم يا كسي كه يك دارو شايد دو سال تا سه سال طول عمرش را بيشتر كند....»

 

گرچه انتشار مجدد اين ويديو در روزهايي كه وزير بهداشت زير ذره‌بين افكار عمومي است جاي پرسش دارد اما مواجهه وزير بهداشت با پرسشي در مورد واردات داروهاي مورد نياز يك بيماري خاص مي‌توانست همدلانه باشد و كلمات و عبارات سنجيده‌اي انتخاب كند و راه را بر تفسيرهاي خطا ببندد. اين ويديوي كوتاه به مخاطبش بي‌تفاوتي وزير را القا مي‌كند در حالي كه سابقه وزير بهداشت نشان مي‌دهد كه او نسبت به درد آدم‌ها بي‌تفاوت نبوده و بسياري از افراد كم‌بضاعت را در مناطق محروم به رايگان مداوا كرده است.

 

زبان فارسي زبان اديبانه است

اين اولين‌بار نيست كه وزير بهداشت در چند هفته اخير با انتقادات شديد و گسترده‌اي در فضاي مجازي روبه‌رو مي‌شود. هفته پيش بود كه باز هم در ويديويي جنجالي از او در فضاي مجازي منتشر شد، قاضي‌زاده‌هاشمي در واكنش به مرد ميانسالي در يكي از شهرهاي ايران كه از هزينه سنگين فيزيوتراپي همسرش گلايه دارد، مي‌گويد بهتر است خودش فيزيوتراپي كند، از حوله داغ استفاده كند يا به جاي فيزيوتراپ خودش «بمالد».

 

اين توصيه آقاي وزير البته خنده حضار را هم همراه داشت.قاضي‌زاده‌هاشمي كه عمدتا تمايلي ندارد در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران حاضر شود و به سوالات رسانه‌اي‌ها پاسخ دهد چند روز بعد از انتشار اين ويديو در حياط پاستور حاضر شد و سخنان خود را اينگونه توجيه كرد كه به جاي واژه «ماساژ» از اين واژه فارسي استفاده كرده است.اين معادل‌سازي وزير با شكايت جامعه فيزيوتراپيست‌ها نيز مواجه شد. كاربران فضاي مجازي هم معتقد بودند كه وزير بهداشت نبايد با لحن تمسخرآميز صحبت مي‌كرد كه البته قاضي‌زاده معتقد بود او تنها از واژه‌اي فارسي استفاده كرده ‌است.

 

در واقع كسي از وزير بهداشت توقع معادل‌سازي ندارد؛ آن فرد دست به گريبان با بيماري همسرش هم با خنديدن حضار تسكيني نيافت و دستاورد اين واژه گزيني تير انتقادها بود كه به سمت وزير روانه كرد. حال آنكه وزير دولت تدبير مي‌توانست دستي بر شانه‌هاي آن پيرمرد بگذارد و قول درمان رايگان همسرش يا وعده ساختن يك درمانگاه در شهرش را به او بدهد. كاري كه وقتي كانديدايي محتاج راي مردم باشد خيلي زود به ذهنش خطور مي‌كند.حال در اين شرايط سخت كه زمين و زمان براي نااميد كردن مردم دست به دست هم داده‌اند از وزراي دولت تدبير و اميد انتظارها صد‌چندان شده. كمترين انتظار آن است كه مرهم زخم مردم باشند و زخم تازه‌اي بر پيكره اعتماد اجتماعي نزنند.

 

 

etemaad.ir
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
حتما این وزیر حراف برات کاری انجام داده که ازاوتعریف میکنی
باید در انتقاد ها منصف باشیم ،انصافا" راه بردن وضعیت بهداشت ودرمان کشور آن هم با این وضعیت دشوار اقتصادی کار خیلی سختیه که آقای وزیر به خوبی داره انجام میده ،کارکرد افراد رو نمیبینیم وفقط به حرفها ایراد می گیریم متاسفانه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش