دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۰۹ - ۱۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۲۹۶۰
دولت

جهانگیری: چابهار باید به یک بندر بزرگ کشور تبدیل شود

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
معاون اول رئیس جمهوری گفت: تصمیمات راهبردی خوبی در زمینه توسعه سواحل مکران در سطح کلان کشور گرفته شده که این امر سبب توسعه شرق کشور می شود و در این میان چابهار بهترین استعدادها را دارد و باید به یک بندر بزرگ کشور تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در نشست شورای اداری شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بهره گیری از سواحل مکران سبب توسعه سیستان و بلوچستان و شرق کشور می شود که این امر به طور جد در دولت در حال پیگیری است.

 

وی ادامه داد: توسعه سواحل مکران به عنوان یک نهضت فراموش شده بعد از تاکیدات رهبر معظم انقلاب مورد توجه دولت تدبیر و امید قرار گرفت.

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: توسعه سواحل مکران به طور جدی و ویژه در دستور کار دولت قرار دارد.

 

وی با اشاره به نقش راهبردی تنگه هرمز افزود: هیچ گاه نخواهیم گذاشت که تنگه هرمز ناامن شود و ایران وظیفه خودش می داند که امنیت آن را تامین کند.

 

جهانگیری تصریح کرد: ایران امنیت تنگه هرمز را برای تجارت و تبادل کالا تامین می کند.

 

وی بیان کرد: دلیلی ندارد که ما نفت خودمان را آن سوی تنگه هرمز تحویل مشتریان دهیم و برای این کار خط لوله از بوشهر تا جاسک در حال انجام است تا از این مسیر نفت خودمان را دنبال کنیم.

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: افغانستان و کشورهای آسیای میانه می توانند از چابهار استفاده کنند.

 

جهانگیری ادامه داد: هندوستان و چین می خواهند در بخش های مختلف در چابهار سرمایه گذاری کنند که ما از آن استقبال می کنیم.

 

وی افزود: برای کار کردن با کشورهای آسیای میانه، چین و هندوستان هیچ محدودیتی در چابهار نداریم.

 

وی از نیروی انسانی به عنوان عامل مهم توسعه یاد کرد و اظهارداشت: سیستان و بلوچستان از لحاظ نیروی انسانی استعدادهای بسیار خوبی دارد که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را برای توسعه این استان ببریم.

 

جهانگیری با اشاره به تلفات جاده ای در سیستان و بلوچستان گفت: تلفات جاده ای در کشور بالاست تا جایی که از ۲۸ هزار کشته در سالهای گذشته هم اینک به ۱۶ هزار کشته در سال رسیده است که با این وجود باز هم این رقم زیاد است.

 

وی بیان کرد: زیرساخت های راهها در سیستان و بلوچستان باید ارتقا پیدا کند که در این زمینه همه مسیرهای ارتباطی در حال ۲ بانده شدن است اما تعداد آنها زیاد است که باید اولویت بندی شود.

 

وی از راه آهن به عنوان پیشتاز در توسعه یاد کرد و گفت: راه آهن چابهار- زاهدان- میلک - سرخس باید به سرعت تکمیل شود.

 

معاون اول رئیس جمهوری به مساله آب در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: مساله تامین آب این استان به طور جد مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

 

وی تصریح کرد: ما در زمینه مدیریت مصرف آب در کشور دچار مشکل هستیم و با وجود اینکه در یک کشور خشک قرار داریم اما همانند کشورهای پر آب، مصرف داریم.

 

جهانگیری با تاکید بر مدیریت مصرف آب در کشور و بویژه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ۲ تا سه استان کشور از لحاظ بارندگی در شرایط خوبی بسر نمی برند که از آن جمله سیستان و بلوچستان است.

 

وی ادامه داد: ۲۶ تا ۲۷ استان کشور امسال بارندگی خوبی تا کنون داشته اند که امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد اما مدیریت منابع آبی باید همواره مورد توجه باشد.

 

معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد از کسانی که مخالف شیرین سازی آب دریای عمان هستند گفت: چرا برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس از آب دریا استفاده کنند اما ما نتوانیم از این نعمت بهره ببریم.

 

وی بر شیرین سازی آب دریا برای رفع مشکلات آبی جنوب شرق کشور بویژه سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

 

جهانگیری گفت: نخبگان و صاحبان اندیشه سیستان و بلوچستان برای توسعه این استان باید گردهم بیایند و مسایل را با همکاری دولت و مجلس پیگیری و دنبال کنند.

 

وی همچین در رابطه با ایجاد واحد پتروشیمی در ایرانشهر گفت: وزیر نفت قول دادند به محض اینکه مساله آب پتروشیمی حل شود، سرمایه گذار خوبی را در این شهرستان برای ایجاد این واحد معرفی خواهند کرد.

 

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به توفان های شن در سیستان گفت: شن های روان و ریزگردها مشکلات زیادی را برای مردم این منطقه به وجود آورده است که در بودجه ۹۸ رقم خوبی برای مالچ پاشی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به انجام کارهایی در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از مسایل اقتصاد مقاومتی این است که چگونه می توانیم برای مناطق محروم شغل ایجاد کنیم که در این راستا بنیاد مستضعفان اقدامات بسیار خوبی در قلعه گنج برای درآمدزایی مردم این منطقه انجام داد.

 

جهانگیری ادامه داد: هم اینک در شهرستانهای زهک و قصرقند و در آینده نزدیک در شهرستان دلگان برای درآمدزایی مردم بنیاد مستضعفان اقداماتی انجام خواهد داد.

 

معاون اول رئیس جمهوری راه اندازی صندوق های خرد را برای ایجاد اشتغال در روستاها و‌ مناطق محروم مهم ارزیابی کرد و گفت: این صندوق ها و ایجاد مشاغل خانگی و خرد باید به طور جد مورد توجه مسئولان باشد.

 

وی ادامه داد: بهره گیری از مزیت های منطقه تاثیر زیادی در ایجاد اشتغال و توسعه آن دارد که بدین منظور وام های روستایی خوبی در نظر گرفته شده است.

 

جهانگیری در رابطه با کارخانه بافت بلوچ گفت: طبق گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت بخش ریسندگی این کارخانه تا خرداد سال ۹۸ به بهره برداری خواهد رسید.

 

‌وی بیان کرد: برای راه اندازی کامل این کارخانه باید تجهیزات آن برای بازار پسندی به روز شود زیرا با وسایل قدیمی نمی توان به بازار خوبی دست یافت.

 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: پنبه کاری که در گذشته به دلایلی در جنوب سیستان و بلوچستان برچیده شده باید دوباره احیا شود.

 

وی بیان کرد: پاکستان قطب تولید پنبه است و ‌در ایرانشهر می توان کارخانجات ریسندگی و بافندگی بزرگی ایجاد کرد.

 

وی با اشاره به ظرفیت های سیستان و بلوچستان گفت: برای ایجاد اشتغال و توسعه باید از ظرفیت های این استان نهایت استفاده را برد.

 

معاون اول رییس جمهوری اظهارداشت: سیستان و بلوچستان نقش کلیدی در تامین امنیت ایران دارد و این استان یک منطقه راهبردی است.

 

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در محرومیت های زیادی بسر می برد که برای توسعه این استان همگان باید دست به دست هم دهیم.

 

جهانگیری تاکید کرد: اگر مردم سیستان و بلوچستان به دلیل مشکلات جمعیتی مهاجرت کنند تقرییا تا گرمسار ما نقطه جمعیتی نداریم.

 

وی بیان کرد: بیشتر مواردی که سبب توسعه یک منطقه می شود در سیستان و بلوچستان وجود دارد که باید توجه کرد چرا این استان با این همه ظرفیت هنوز در محرومیت است.

 

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به همجواری سیستان و بلوچستان با ۲ کشور پاکستان و‌ افغانستان گفت: این استان ظرفیت بالایی برای صادرات کالا به کشورهای همسایه خود دارد.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش