یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۹ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۷۲۶
دولت

حسن روحانی:

دولت در کنار سیل زدگان گلستان است/ بی توجهی به لایروبی رودخانه عامل سیل گلستان بود

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

به گزارش  ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر روز چهارشنبه در حاشیه دیدار با مردم سیل زده روستای چن‌سبلی از توابع شهرستان آق‌قلا اظهار داشت: درست است که شما در غم و رنج و مشکلات هستید، اما باران خداوند، نعمت برای همگان است و اگر بارش آن برای عده‌ای از مردم سختی و مشکلاتی را ایجاد کند خداوند آن را جبران خواهد کرد.

 

وی بیان کرد:همه ملت ایران به فکر گلستان، آق‌قلا و روستاهای آن و دیگر شهرها و روستاهای آسیب دیده از سیل این استان هستند و خود را در غم و رنج مردم مناطق آسیب‌دیده سیل گلستان شریک می دانند.

رئیس جمهوری افزود: دولت به عنوان خادم و نماینده مردم وظیفه خود می‌داند با تمام توان در کنار شما باشد و قول می‌دهد همه روستاها و مناطق خسارت دیده گلستان را بسازد.

 

دکتر روحانی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مسوول است خانه‌هایی که آسیب دیده و نمی‌شود در آن زندگی کرد را تخریب کرده و از نو برای مردم بسازد.

 

وی گفت: کشور سال سختی از نظر بودجه دارد اما در عین حال از هیچ کمکی به مردم آسیب دیده از سیل گلستان دریغ نخواهد کرد.

 

رئیس جمهوری افزود: در جلسه امروز هیات دولت برای جبران خسارت خانه ها، دام و کشاورزی و صنعت و مغازه‌‌های مردم بودجه‌ای مشخص شده که امیدواریم با اختصاص آن تا تابستان امسال این مشکلات برطرف شود.

 

دکتر روحانی ادامه داد: هیچ ساعتی برای ما راحت نخواهد بود مگر آن که رنج، مشکل‌ و غم‌ مردم برطرف شود.

 

رئیس جمهور همچنین به بروز سیل گلستان اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی این منطقه مربوط به لایروبی نشدن رودخانه‌ گرگانرود است که اگر این کار انجام می گرفت همه آب ناشی از بارش شدید باران راهی دریا می شد.

دکتر روحانی با بیان اینکه مصب دریا و مسیر رودخانه دچار مشکل است و رفع این مشکل وظیفه دولت است، اظهار داشت: با همه توان‌مان این کار را دنبال خواهیم کرد.

 

رئیس جمهور گفت: دولت در سال های گذشته اقدامات فراوانی برای زهکشی زمین ها انجام داده که این طرح را در آینده با قدرت و شدت بیشتر ادامه خواهد داد.

 

دکتر روحانی افزود: زهکشی باعث می‌شود کیفیت زمین‌ها و محصولات آن افزایش پیدا کرده و در مواقعی مانند بارش های شدید چند روز اخیر هم عاملی برای انتقال آسان سیلاب به دریا باشد.

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه ممکن است در این منطقه نیاز باشد سد دیگری ایجاد کنیم که روند آن را تسریع خواهیم کرد، گفت: این حادثه درست است که غم و رنج زیادی برای مردم ایجاد کرد، اما می‌تواند یک درسی برای همه باشد که از امروز به فکر این باشیم که مشکلات را حل کنیم.

 

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: ممکن است این سیل ۵ الی ۱۰ سال دیگر بیاید اما اگر رودخانه آماده‌ای داشته باشیم که کشش آب را داشته باشد، هیچ وقت مشکل نخواهیم داشت.

 

روحانی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان:

بی توجهی به لایروبی رودخانه عامل سیل گلستان بود

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیران بحران گلستان در گرگان اظهار داشت: ایران در سال های اخیر گرفتار خشکسالی است اما کم توجهی به اجرای برخی طرح ها مانند لایروبی نکردن رودخانه ها، موجب ورود سیلاب به مناطق مسکونی و به راه افتادن جریان سیل در گلستان شد.


وی بیان کرد: اگر گرگانرود در گذشته لایروبی می شد و مسیر حرکت آب با انباشت رسوبات و رشد درختچه های متعدد بسته نمی شد، مشکلی در جریان هدایت و انتقال آب به وجود نیامده و سیل مردم را دچار آسیب و خسارت نمی کرد.


رییس جمهوری ادامه داد: در برخی مناطق گلستان تلاش شد تا با شکافتن جاده ها، مسیر حرکت آب باز شود اما این کارها فایده ای نداشته و نمی تواند موجب حل قطعی مشکل سیلاب در گلستان شود.


وی گفت: نعمت خداوند به خاطر کاستی مسوولین از گذشته تاکنون به جای آن که به حرکت خود برای رسیدن به دریا در رودخانه ادامه دهد، به دلیل مسدود بودن راه و انباشت رسوبات در بستر رودخانه راهی مناطق شهری شده و آسیب فراوانی در مناطق گوناگون وارد کرد.


دکتر روحانی بیان کرد: در حال حاضر حجم فراوان سیلاب وارد منطقه ای شده که امکان حرکت به سمت دریا را ندارد و به جای حرکت خروشان در بستر رودخانه ، خانه های مردم را دچار خسارت کرده است.


رییس جمهوری افزود: اگر این رودخانه شرایط طبیعی داشت و بستر آب با لایروبی از امکان انتقال حجم آب فراوانی برخوردار بود، این مشکلات و خسارت ها در گلستان به وجود نمی آمد.


دکتر روحانی ادامه داد: اجرای طرح زهکشی اراضی بایر در شمال گلستان و احداث کانال های انتقال آب اگر چه با هدف مقابله با سیلاب انجام نشد اما توانست در حادثه سیل اخیر، کمک بزرگی به کاهش خسارت ها انجام داده و بخشی از سیلاب را به سمت دریا هدایت کند.


وی گفت: با توجه به نقش آفرینی موثر این طرح، زهشکی بخش دیگر اراضی بایر شمال گلستان ادامه خواهد یافت. 


دکتر روحانی بیان کرد: اجرای این طرح می تواند منجر به بهبود شاخص کیفی محصولات تولیدی گلستان شده و نقش آفرینی این استان در کشاورزی کشور را تداوم بخشد.


رییس جمهوری افزود: یکی دیگر از طرح هایی که می تواند در گلستان اجرا شود، احداث سد است که خواهد توانست در جلوگیری از بروز سیل های مشابه در آینده موثر باشد.


وی ادامه داد: به جز گلستان،بسیاری از استان های کشور گرفتار بحران سیل هستند اما به دلایل گوناگون گفتم وزیر کشور در گلستان بماند و برای حل مشکلات سیلاب این استان تلاش کند که حضور چند روزه ایشان در گلستان برای مهار بحران بسیار موثر بود.


دکتر روحانی گفت: تصمیم داشتم دوم فروردین ماه از مناطق سیل زده گلستان دیدن کنم اما دکتر جهانگیری راهی این استان شد و از من خواست چند روز بعد به این استان سفر کنم.


رییس جمهوری بیان کرد: مشخص کردن سرپرست جدید برای گلستان موضوعی ضروری بود که انجام شد و امیدواریم با تلاش سرپرست جدید و تلاش همه مدیران از مشکلات عبور کنیم. 


وی بیان کرد: حضور مداوم و مستمر مسوولین در کنار سیل زدگان، قوت قلب مردم برای پشت سر گذاشتن روزهای سخت و دشوار بود که باید از حضور همه تلاشگران از جمله فداکاری های سپاه، ارتش، بسیج و همه نیروهای امدادی و هلال احمر و مسولان استان و شهرستان ها تقدیر کرد.


رییس جمهوری به نگرانی مردم در مورد جبران خسارت سیل اشاره کرد و گفت: دولت حتما این خسارات را در حد توان جبران خواهد کرد و خوشحال شدم که اکثر منازل بیمه هستند و این اقدام ارزشمند راه حل مقابله با حوادث غیرمترقبه است. 


وی افزود: دولت و مجلس باید تلاش کنند که کشاورزی، دامداری، صنعت، محل کسب و کار، محل زندگی مردم بیمه شود تا در زمان بروز حوادث، از مزیای آن استفاده کنند نه این که در هیات وزیران برای جبران آن اقدام شود.


دکتر روحانی اضافه کرد: حتما این حادثه که اکنون درد، گرفتاری و مصیبت برای مردم است تبدیل به یک فرصت شود و درپی آن کار اساسی برای جلوگیری از تکرار آن و استفاده از نعمت بارش های فراوان برای رونق اقتصاد و کشاورزی صورت گیرد.


وی تاکید کرد : مشکلات اساسی و ریشه ای در گلستان وجود دارد که این مسایل باید حل شود و ما تشویق مردم برای پوشش بیمه و هشداردهی به مردم در زمان وقوع حوادث را پیگیری می کنیم. 
وی افزود: اگر در استان گلستان ۳ الی ۴ سد دیگر وجود داشت، آب های فراوان ناشی از بارش های شدید تنظیم شده و مانع از به راه افتادن سیلاب می شد.


دکتر روحانی با تقدیر از تلاش های فراوان مردم شیعه و سنی گلستان و همچنین نیروهای مسلح و گروه های امدادی برای کمک به حل مشکل سیل زدگان گلستان گفت: با همراهی مردم مشکلات را با پشت سر گذاشته و این بحران را همانند تحریم تبدیل به فرصت خواهیم کرد. 


وی با اشاره به تصیمات جلسه امروز هیات دولت در مورد خسارت دیدگان سیل گلستان گفت: برآورد خسارت این حادثه هنوز مشخص نیست و باید مقدار دقیق آن در بخش های گوناگون بررسی و مورد ارزیابی کارشناسی قرار بگیرد.


رییس جمهوری تاکید کرد: دولت برای جبران خسارت اثاثیه ، واحدهای مسکونی، کسب و کار، کشاورزی، صنعت و مواردی که مردم دچار آسیب دیده اند، بودجه تعیین کرده است.


وی گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سرپرست استانداری گلستان پیگیری مصوبات هیات دولت را در دستور کار قرار دهند.


دکتر روحانی با بیان اینکه هرچه از زمان خسارت آبگرفتگی می گذرد برای مردم سخت تر می شود، افزود: البته گلستان مردم خوب و باصفایی دارد که دولت، روحانیت، نیروهای مسلح در کنار مردم از این مشکلات عبور خواهند کرد.

 

 

  • 21
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش