شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۳۲۳
دولت

طولانی‌شدن بررسی‌ها احتمال رد لوایح اف‌ای‌تی‌اف را در مجمع تقویت می‌کند؟

جنیدی: موضوع اف‌ای‌تی‌اف نباید تحت تاثیر خبرهای یومیه‌ قرار بگیرد

لعیا جنیدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: همه اعم از رسانه‌ها، دولت، مجلس و مجمع کمک کنند تا فضا را دربار اف ای تی اف کارشناسی نگه دارند نه سیاسی. در چنین فضایی اتفاقا به نظر من عاقلانه‌تر و منطقی‌تر تصمیم گرفته خواهد شد. اما اگر فضا را بیش از حد سیاسی کنند و موضوع تحت تاثیر هر جو و خبر یومیه‌ای قرار بگیرد، ممکن است تصمیم منفی گرفته شود.

داستان لوایح مربوط به اف ای تی اف ماجرای پر پیچ و خمی شده است، آنقدر پیچیده که سایه اخبار و اتفاقات روزمره نیز بر آنها سنگینی می کند. حواشی سیاسی و تفاسیر آن حواشی به حدی رسیده که اصل اف ای تی ای به فراموشی سپرده شده است. این مسئله مورد انتقاد لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور هم هست. او می گوید: در بررسی لوایح پالرمو و سی اف تی باید فضا کارشناسی باشد، نه آنکه موضوع تحت تاثیر هر جو و خبر یومیه‌ای قرار بگیرد.

 

مشروح گفتگوی لعیا جنیدی را در ادامه بخوانید.

 

سیاست دولت نسبت به FATF تغییر کرد؟

خیر. فعلا در سیاست دولت نظری برای تغییر نداریم چون ما اصلا چنین فرضی نداشتیم که راجع به بخشی از نیروهای مسلح ما موضوعی گفته شود بنابراین معتقدیم ادعاهای آمریکا نه بر آن‌ها صدق می‌کند و نه مورد قبول دولت ایران و نه دولت‌های دیگر است. یک کشوری به طور یک‌جانبه برای خودش اعلامی کرده که از نظر ما اعتباری ندارد و مبنای عمل هم نیست.

 

خیلی از مواضعی که در مجمع تشخیص علیه FATF اتخاذ می‌شود، از جانب آقای محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص  است. شما به عنوان نماینده دولت در مجمع آیا جلسه‌ای دوجانبه با او داشتید که ببینید مشکل چه هست؟

بالاخره حق اعلام نظر آزاد است. ایشان نظرات خودشان را می‌گوید و دولت هم نظرهای خودش را. در جاهایی هم ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد. ما در مورد مسائل دیگر جلسه داشتیم اما در این مورد خاص الان حضور ذهن ندارم که جلسه ای داشتیم یا خیر. مگر در کمیسیون‌ها که ممکن است صحبت کرده باشیم؛ نظرات مختلفی هست و دولت هم نسبت به نظر کارشناسی خودش جدیت دارد.

 

بعضی‌ می گویند با توجه به اقدام آمریکا علیه سپاه، پیگیری FATF دیگر برای کشور توجیه اقتصادی ندارد. این قضیه چقدر می‌تواند محل توجه باشد؟

مبنای این حرف را نمی‌دانم. ما برای حفظ سیستم بانکداری –یعنی همین مقدار ارتباط باقی‌مانده‌ای که درسیستم بانکداری بین‌المللی داریم- به ویژه ارتباطاتی که با چین و روسیه و هند و امثالهم داریم، این اقدام مورد نیاز است. آن‌ها این مطلب را صریحا به ما گفته‌اند «در مبادلات اطلاعات ممکن است جرایمی حتی برای ما اتفاق بیفتد و قربانی باشیم»، استرداد مجرمان، انتقال محکومان و همچنین برای همکارای‌های متقابلی که در چارچوب مبادلات انجام می‌شود، نیاز به لوایح مربوط FATF هست. به هر حال من الان مبنایی برای منتفی شدنش نمی‌بینم.

 

 یکی از اعضای مجمع در مصاحبه‌ای اعلام کرده «به تعویق افتادن رأی گیری درباره دو لایحه باقی‌مانده مربوط به FATF یعنی پالرمو و CFT با نظر دولت انجام شد». آیا این طور است؟

 به طور کلی این بحث در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد و این‌طور نیست یک‌جانبه تصمیم گرفته شود. همه حضور داشتند. این پیشنهاد هم در داخل مجمع مطرح شد و پیشنهاد رسمی از جانب جایی نبود.

 

یعنی پیشنهاد رسمی دولت نبود؟

خیر. این پیشنهاد از جانب هیچ‌جا به طور رسمی نبود. در انتهای جلسه در خود مجمع این پیشنهاد به عنوان یکی از چند راهکار مطرح شد. همه بحث هم بر سر این بود که تاثیر و تاثر دو لایحه {پالرمو و CFT} را نسبت به هم‌دیگر بررسی کنیم، وضعیت تحریم‌ها را ببینیم و تاثیراتی را که این‌ها می‌تواند بر تحریم‌ها بگذارد، مورد توجه قرار دهیم.

 

این پیشنهاد را شخص خاصی مطرح کرد؟ دولت موافق بود؟

اعضای مختلف بحث کردند. چند راهکار مطرح شد. یکی از پیشنهادات هم این بود که گفتند بیشتر بحث کنیم تا حالا که لایحه CFT هم به مجمع آمده است، تاثیر و تاثر دو لایحه را ببینیم و بعد هم اثری که بر وضعیت تحریم ها دارند ارزیابی  و مشخص شود که تسهیلاتی را برای ما ایجاد کند یا خیر. بنابراین قرار شد روی مسائل بیشتر بحث کنند. در کل پیشنهاد اصلا اختصاصی نبوده که بگویم نظر مرجع خاصی است. یکی از راهکارها بود. راهکارها را یکی یکی بررسی کردند و این راهکار را به خصوص با توجه به نیاز و ملاحظات، به نظرشان خوب آمد.

 

با توجه به اینکه مهلت FATF برای تصویب پالرمو و CFT  آخر خردادماه به پایان می‌رسد، به نظر شما هر چه تصویب لوایح به تعویق بیفتد، نهایتا مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصمیم‌گیری منطقی‌تر می‌رسد یا طولانی شدن بررسی ها احتمال رد لوایح مربوط به FATF  را تقویت می‌کند؟

همه از رسانه‌ها گرفته تا نمایندگان دولت و اعضای مجمع تشیخص مصلحت نظام و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید کمک کنند تا فضا را کارشناسی نگه دارند نه سیاسی. باید سعی کنند با هم‌دیگر هم‌فکری کنند چون در چنین فضایی اتفاقا به نظر من عاقلانه‌تر و منطقی‌تر تصمیم گرفته خواهد شد. اما اگر فضا را بیش از حد سیاسی کنند و موضوع تحت تاثیر هر جو و خبر یومیه‌ای قرار بگیرد، ممکن است تصمیم منفی گرفته شود. تصمیم‌گیری منطقی برای آن بستگی به این دارد که تمام افراد درگیر در این ماجرا، یک نقشه را کارشناسانه برای آن بگذارند و با تعامل بهترین تصمیم را بگیرند. اگر بخواهیم فضا را سیاسی کنیم تا هر کسی به دیگری رسید، اتهام بزند، خیر خوب نمی شود اما اگر حالت اول بشود حتما تصمیم بهتری خواهند گرفت.

 

khabaronline.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش