چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۳:۱۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۳۵۵
دولت

روحانی: رقابت بخش دولتی با خصوصی کاملا اشتباه است

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
رئیس جمهوری رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی را کاملا غلط و اشتباه دانست و گفت: در شرایط مساوی حتما بخش خصوصی در اولویت است و نباید به هیچ عنوان بخش دولتی رقیب بخش خصوصی باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی چهارشنبه شب در دیدار با جمعی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی افزود: در هیچ زمانی از تاریخ انقلاب شرایط سال‌های ۹۷ و ۹۸ را نداشته‌ایم به ویژه اینکه دشمن همه تلاش خود را بر جلوگیری از فروش نفت و ایجاد مانع در روابط بانکی به عنوان شریان اقتصادی کشور، متمرکز کرده است.

 

روحانی به فشارهای امنیتی و انفجار و ترور، فشار نظامی و تحمیل جنگ و همچنین توطئه‌های فرهنگی و اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: امروز دشمن شدیدترین فشارهای خود را بر بخش اقتصادی متمرکز کرده و امید دارد با این حرکت، از یک سو مانع توسعه اقتصادی شده و از سوی دیگر اقشار جامعه را تحت فشار قرار دهد و بر روند زندگی مادی، معنوی، فکری و خانوادگی آنان اثرات منفی برجای بگذارد.

 

رئیس جمهوری به تلاش‌های دولت برای اتصال برق و آب به خانه‌های مردم و همچنین به بخش صنعت و کارآفرین کشور اشاره کرد و یادآورشد که نیازمندی‌های آب و برق بخش های کارآفرین و از عمومی با قیمت ارزانی تامین می‌شود و دولت یارانه بالایی در این بخش ها پرداخت می‌کند و در مجموع توانسته‌ایم شرایط را برای کار و تولید در داخل آماده کنیم.

 

روحانی به ثابت ماندن قیمت سوخت و نفت و گاز برای ۴ سال متوالی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: فعلا نمی‌توانیم در مورد درست یا غلط بودن این سیاست قضاوت کنیم و البته هر وقت برای تغییر قیمت اقدام کردیم با مشکلاتی روبه رو شدیم، اما در هیچ کجای دنیا چنین قیمت سوخت ارزانی وجود ندارد.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین و بزرگترین حمایت‌های دولت از بخش خصوصی و کارآفرینان عدم قطعی گاز در طول سال است، افزود: در هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که چنین حجم بزرگی از لوله‌کشی گاز به مراکز تولیدی و مسکونی انجام شده باشد و الان ۹۵ درصد مردم از نعمت گاز برخوردارند و و این حمایت دولت از مردم و بخش تولیدی است.

 

وی همچنین در مورد گلایه‌های مطرح شده از سوی نماینده شرکت‌های داروسازی در زمینه ارزانی دارو، گفت:اگر در بخش سلامت، ایران را با کشورهای همجوار و حتی کشورهای توسعه یافته مقایسه کنید، شاهدیم که کار بسیار بزرگی در حوزه طرح تحول سلامت در کشور صورت گرفته، به طوری که بسیاری از سران کشورها اعم از اروپایی و غیراروپایی در مورد اجرای طرح تحول سلامت در ایران، ابراز تعجب کردند.

 

روحانی یادآورشد: در بخش آموزش کارهای بسیار مهمی در کشور صورت گرفته به طوری که ما با ۱۴ میلیون دانش‌آموز و ۴ میلیون دانشجو، کار بسیار بزرگی در زمینه آموزش در کشور انجام دادیم.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه شرایط کشور، از این نظر که دولت بتواند زمینه را برای رونق فراهم کند، مساعد بوده و تلاش‌های زیادی انجام شده است، گفت که البته اشکالاتی هم در کار وجود دارد و باید برطرف شود.

 

روحانی رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی را کاملا غلط و اشتباه دانست و گفت: در شرایط مساوی حتما بخش خصوصی در اولویت است و حق تقدم با بخش خصوصی است، نباید به هیچ عنوان بخش دولتی رقیب بخش خصوصی باشد و ما باید امتیاز را به بخش خصوصی دهیم و حتماً بنگاه‌های دولتی باید واگذار شود.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه واگذاری بخش دولتی اصرار مداوم من بوده و هست، گفت: ان شاء الله امسال شرایط مطلوبی برای واگذاری‌ها داشته باشیم.

 

روحانی با تاکید بر اینکه همه بخش‌های دولتی باید واگذار شود، گفت: خوشبختانه مقام معظم رهبری هم با اینکه بخش‌های نظامی از اقتصاد بیرون بروند، موافق بودند و در مورد موضوع ادغام بانک‌ها نیز ایشان موافق بوده و حمایت کردند.

 

وی اصلاحات در بانک‌ها را کاری بسیار سخت و دشوار عنوان کرد و توضیح داد: متاسفانه مجوزهای بی‌رویه زیادی صادر شده و فعالیت در بخشی از بانک‌ها دارای اشکالات عدیده‌ای است. بانک‌ها سرمایه‌های جامد و شرکت دارند و فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند که حاضر نیستند این فعالیت‌های خود را واگذار کنند و این در حالی است که نمی شود هم بانک‌دار و هم بنگاه‌دار بود.

 

رئیس جمهوری به تشریح کارهای مهم دولت یازدهم و دوازدهم در مورد بانک‌ها اشاره کرد و گفت: اولین کار مهم دولت در این زمینه این بوده که در طول ۶ سال گذشته دست در جیب بانک مرکزی نبرده‌ایم و دولت پایه پولی را بالا نبرد. بالا رفتن پایه پولی کار بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است.

 

روحانی با تاید بر اینکه در این ۶ سال، دولت نسبت به استفاده از پایه پولی متعهد بوده و بعد از این هم متعهد خواهد بود، گفت: حتی برای پرداخت یارانه‌ هم زمانی که پول کم می‌آوردند از پایه پولی استفاده می‌کردند اما ما این کار را نکردیم.

 

رئیس جمهوری تعدیل موسسات اعتباری غیرمجاز را دومین کار دولت عنوان کرد و یادآورشد که ‌این کار بسیار سخت بود و شجاعت زیادی می‌خواست و ما برای توقف فعالیت این موسسات اعتباری غیرمجاز دردسرهای زیادی متحمل شدیم به گونه ای که حتی برخی تجمع‌های خیابانی از سوی حامیان همین موسسات سازمان دهی می شد تا ما نتوانیم این کار را با موفقیت انجام دهیم.

 

وی تاکید کرد: البته در مورد بانک‌ها اصلاحات زیادی باید انجام شود که قدم به قدم در حال انجام است و این اقدامات کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهد کرد.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه دست کارآفرینان را می‌بوسیم، گفت: خوشحالیم که بخش خصوصی و کارآفرینان هم با استفاده از اعتبارات دولتی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند.

 

روحانی در پاسخ به پرسش یکی از فعالان اقتصادی در حوزه انرژی مبنی بر ورود بخش خصوصی به فروش نفت و فرآورده‌های نفتی، گفت: برای این منظور راه را باز کرده‌ایم و با ارائه نفت در بورس مشکلی برای فروش نفت و فرآورده‌ها توسط بخش خصوصی نداریم.

 

رئیس جمهوری برقراری روابط خارجی با دنیا را کار مهم دیگر دولت عنوان کرد و توضیح داد: به رغم همه دشمنی‌ها و توطئه‌ها، دولت کار خود را در خصوص برقراری روابط خارجی با موفقیت انجام داده و ادامه خواهد داد، ما همیشه به دنبال این بوده‌ایم که در منطقه صلح و امنیت باشد. تأمین امنیت بالاترین کار دولت بوده است.

 

روحانی درباره ضرورت همکاری بخش دولتی و خصوصی هم گفت: همیشه اعضای دولت را تشویق کردم که بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیم نگیرند و اگر تصمیمی بدون مشورت با بخش خصوصی اتخاذ شود، قبول نمی‌کنم.

 

وی با بیان اینکه تخصص و تحصیلات دانشگاهی به تنهایی کافی نیست و باید از تجربه بخش خصوصی هم استفاده کنیم، ادامه داد: کسی که درس اقتصاد خوانده، چارچوب‌ها را بهتر می‌داند، اما وقتی به اجرا می‌رسیم، حتما باید با بخش خصوصی هم مشورت شود.

روحانی افزود: با توجه به شرایط منطقه و همسایگان، ضروری است که بخش‌های دولتی و خصوصی با هم مشورت کرده و همه ما باید احساس کنیم که بار مسئولیت سنگین بر دوش‌مان است.

 

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه به رغم همه مشکلات و تهدیدها ما امروز در بهترین شرایط از نظر ذخایر ضروری هستیم، افزود:دولت مشکلی در این زمینه ندارد همه کالاهای ضروری مورد نیاز کشور و نیازهای اساسی تامین شده و وضعیت در این عرصه نسبت به سال گذشته، به مراتب بهتر است.

 

روحانی در پاسخ به اظهارات نماینده صادرکنندگان و درخواست واردات کالا از سوی صادرکنندگان به جای انتقال ارز به کشور، گفت: آزاد گذاشتن صادرکنندگان برای واردات کالا به جای انتقال ارز خوب است به شرطی که کالای وارد شده را بر مبنای دلار ۱۳ هزار تومانی با مردم حساب نکنند و حداقل براساس ارز نیمایی محاسبه کنند. محاسبه کالای وارداتی با نرخ آزاد به مردم فشار وارد می‌کند.

 

وی با بیان اینکه برای دولت راحت‌تر است که صادرکننده جنس مورد نیاز کشور را هم وارد کند، گفت: به شرطی که قیمت‌ها را برای مصرف کننده بالا نبرد.

 

روحانی یادآور شد: همه می‌دانیم که قیمت ارز ۱۳ هزار تومان نیست حتی ۸ هزار تومان هم نیست و شرایط و مسایل روانی در افزایش نرخ ارز وجود دارد.

 

رئیس جمهوری همچنین تاکید کرد که هدف ما بهبود وضعیت معیشت مردم است و فشار دشمن در کوتاه مدت با هدف اثرگذاشتن بر وضعیت معیشت مردم و در بلندمدت جلوگیری از توسعه کشور است و در چنین شرایط باید همه بخش خصوصی و دولتی کنار هم باشند.

 

محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری نیز پیش از سخنان روحانی با یادآوری اینکه هجمه‌های سختی در سال ۹۷ و ۹۸ از خارج به اقتصاد کشور وارد شد اما فعالان اقتصادی مقاومت کردند و اجازه ندادند با وجود همه سختی‌ها نقشه‌های بدخواهان محقق شود، گفت: البته سیاست‌گذاران اقتصادی نیز روزهای دشوارتری داشتند اما مهم این است که در مسیر رو به رشد امید بخش اقتصادی کشور که به دستاوردهای خوبی نیز رسیده بودیم، قدری توقف رخ داد و ان شاء الله بار دیگر کشور به همان مسیر توسعه اقتصادی و عدالت باز می گردد.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش