یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۱۳ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۴۳۷
دولت

در جلسه هیات دولت

بررسی لایحه اصلاح قانون حمایت از توسعه و اشتغال روستایی/ تصویب دو آیین نامه اجرایی قانون بودجه

هیات دولت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
کمیسیون اقتصادی هیات دولت بررسی لایحه «اصلاح قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» با استفاده از اعتبارات توسعه ملی را آغاز کرد.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنایت به توفیق نسبی در گام اول اجرای اصلاح قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی، به منظور رفع ابهامات و تداوم اجرای آن، پیش نویس اصلاحیه این قانون را با همکاری وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری تهیه و برای سیر مراحل قانونی به دفتر هیات دولت ارسال کرده است.

 

بر اساس متن پیش نویس اصلاحی و به منظور ادامه اجرای این قانون، از سال ۱۳۹۸ به بعد، سالانه معادل ریالی مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی مطابق با فرایند پیش بینی شده در متن قانون، صرف اعطای تسهیلات برای طرح های سرمایه گذاری بخش های تعاونی و خصوصی مناطق هدف می شود.

 

بنا به تشخیص کارگروه ملی تخصصی مدیریت و راهبری توسعه اشتغال پایدار (کمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال) ذیل شورای عالی اشتغال نسبت به اضافه یا حذف بانک ها یا صندوق اقدام خواهد کرد.

 

 با توجه به اثرات مثبت و تجربیات حاصل از اجرای قانون که ظرفیت مناسبی را برای اجرای موفق یک طرح اشتغالزا به همراه داشته است، همزمان با تکمیل فرایند اجرا و اصلاح ایرادات و نواقص پیش رو، تدام اجرای طرح یاد شده می تواند نشانه ای بر عزم مجلس و دولت در رفع معضل بیکاری در مناطق روستایی و عشایری باشد.

 

همچنین با توجه به حجم منابع و لزوم تسریع در اجرای قانون و بنا به درخواست نمایندگان استانی اعم از استانداران و برخی نمایندگان مجلس، پیشنهاد شده که تعداد موسسات عامل افزایش یابد.

 

مطابق بخش دیگری از متن پیشنهادی، تسهیلات موضوع این قانون به طرح‌های غیردولتی حوزه کشاورزی، منابع طبیعی، صنایع کوچک، معادن کوچک، فناوری اطلاعات، گردشگری، صنایع دستی، کلیه فعالیت های مربوط به فرش دستباف و خدمات در مناطق روستایی و عشایری و نواحی و شهرک های صنعتی مناطق روستایی اختصاص می یابد و واحدهای تولیدی مستقر در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت و نواحی و شهرک های صنعتی شهرهای یاد شده صرفا برای تامین سرمایه در گردش اختصاص می یابد. از سال ۱۳۹۸ به بعد روستاها و مناطق هدف مستقر در حریم کلانشهرها مشمول برخورداری از منابع این قانون نخواهند بود.

 

اعتبار مورد نیاز برای هزینه های مداخلات توسعه ای شامل مشاوره، تسهیل گری، آموزش، توانمندسازی و سایر ترتیبات نهادی برای برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی و روستاهای کانونی مورد نظر در این قانون و نیز نظارت بر اجرای قانون از محل منابع عمومی قوانین بودجه سنواتی و یا حداکثر به میزان یک صدم (۰.۰۱) منابع صندوق از محل ماده (۱) و تبصره (۱) آن تامین و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت خواهد شد.

 

همچنین، با توجه به اینکه نرخ سود شبکه بانکی ۱۸ درصد،  و نرخ سود صندوق توسعه ملی صفر می باشد، میانگین نرخ های یاد شده برابر ۹ درصد خواهد شد، لذا نرخ پایین تر منجر به بلوکه شدن منابع صندوق برای مدتی در بانک ها و همچنین باعث بروز مشکلات و پیچیدگی هایی در محاسبات و مدت نگهداشت منابع در بانک ها و بواسطه عدم شفافیت موضوع باعث عدم امکان نظارت دقیق در این خصوص شده است.

 

براین اساس و با توجه به اینکه اجرای صحیح قانون نیازمند اقدامات تکمیلی در کنار پرداخت تسهیلات بوده تا باعث پایداری مشاغل ایجاد شده گردد، از این رو اقداماتی از جمله توسعه روستاهای کانونی و آموزشی و نظارت بر طرح های سرمایه گذاری و فرایند اجرای قانون ضروری است که این هم نیازمند تامین منابع هزینه ای است.

 

 این لایحه هم اکنون در حال طی تشریفات قانونی در کمیسیون اقتصاد هیات دولت است.

 

دو آیین نامه اجرایی قانون بودجه تصویب شد

هیات وزیران با تخصیص مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای به بانک کشاورزی به منظور پرداخت تسهیلات لازم به کشاورزان برای جبران آسیب‌های بخش کشاورزی ناشی از وقوع خشکسالی‌های اخیر و عدم امکان تأمین آب لازم در باهوکلات شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان موافقت کرد.

 

تصویب آیین نامه اجرایی قانون بودجه سال ۱۳۹۸ با رویکرد ایجاد و تثبیت اشتغال در کشور 

هیات وزیران آیین نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور، پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه را با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد از طریق کمک‌های فنی و اعتباری به تصویب رساند.

 

این بند از قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور با رویکرد ایجاد و تثبیت اشتغال در کشور، مجوزهایی را در اختیار دولت قرار داده است تا مجموعه‌ای از منابع مالی را در راستای اجرای برنامه ‌های ایجاد اشتغال مولد، تثبیت اشتغال موجود، اجرای سیاست‌های بازار کار و تکمیل برنامه‌های مربوط به حکم مشابه در قانون بودجه سال گذشته، به کار گیرد.

 

افزون بر این دولت می‌تواند تسهیلات بانکی را برای اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی اختصاص داده و به منظور تسهیل تأمین وثایق مورد نیاز برنامه‌ های موضوع این حکم، بخشی از منابع عمومی این بند را برای افزایش سرمایه صندوق‌های ضمانت سرمایه ‌گذاری استفاده کند.

 

تصویب آیین نامه سرمایه گذاری خطرپذیر شرکت های تابعه وزارت ارتباطات

با تصویب هیات وزیران به شرکت‌های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده می‌ شود با تأیید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تا مبلغ یک‌ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود و برای کمک به سرمایه‌ گذاری‌های خطرپذیر، ایجاد کارور (اپراتور) های ارائه‌ کننده خدمات الکترونیکی در کلیه بخشها، حمایت از طرح (پروژه)های توسعه‌ای اشتغال ‌آفرین و یا صادرات کالا و خدمات در این بخش توسط بخش‌های خصوصی و تعاونی به صورت وجوه اداره‌ شده اختصاص دهند و مابه ‌التفاوت نرخ سود را از محل آن پرداخت نمایند.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش