به گزارش شهروند، بحث مدیران دوتابعیتی مدتهاست که از موضوعات مورد مجادله در فضای سیاسی ایران است و جالب این که تا امروز مصداق مشخصی هم برای آن پیدا نشده.
این بحث پس از بگومگوی کریمی قدوسی در مجلس دوباره داغ شد و جالب این بود که این بار کریمی قدوسی نه در جایگاه شاکی روی صندلی متهم نشست. رحیمی نماینده تایباد با طرح این موضوع که کریمی قدوسی اصلیتی افغانی دارد شایستگی او را برای نمایندگی مجلس زیر سوال برد. اما کریمی قدوسی در روزهای گذشته هم توضیحاتی در مورد اصالتش ارائه کرد و هم در یک حرکت رو به جلو دوباره با ارائه فهرستی که به گفته او سیاههای از مدیران دوتابعیتی بود، توپ را به زمین مخالف و دولت انداخت. کریمی قدوسی درباره اصالت خود میگوید:« مادر ما اصالتاً اهل یزد هستند، پدر بنده اهل تربت حیدریه بودند و ۱۰۰ سال پیش زلزلهای که در تربت اتفاق میافتد به مشهد میآیند و ساکن میشوند. پدر بزرگ من تاجری در مشهد و مادر بزرگ ما هم اصالتاً یزدی بودند. پدر بنده دو برادر به نام حسن و حسین داشت، یکی از آن برادران به نام حسن به هرات افغانستان رفته و آنجا کاسبی میکند و در همانجا ازدواج کرد و از دنیا رفت. زندگی من را بخاطر مواضعم علیه فساد، فتنه و نفوذ زیر و رو کردند اما در نهایت تنها چیزی که پیدا کردند، مدارک اقامت فرزندان عموی ما بود. برخی دیگر از اقوام من هستند که از ایران رفتهاند و تابعیت فرانسه یا یونان را دارند. آیا این دلیلی میشود که بگویند کریمی قدوسی فرانسوی یا یونانی است؟»
در همین حال سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «در اینکه کریمی قدوسی ایرانی است و شناسنامه ایرانی و تابعیت ایرانی دارد، تردیدی وجود ندارد.» نقوی حسینی در خصوص اظهارنظرها درباره نداشتن تابعیت ایرانی کریمی قدوسی گفت: «در ایرانی بودن آقای کریمی قدوسی بحثی نیست اما در اینکه ایرانی الاصل باشند بحث وجود دارد. اگر کاندیدای ریاست جمهوری شوند حتما رد می شوند اما ایشان تابعیت ایرانی و شناسنامه ایران را دارند.»
همزمان کریمی قدوسی در اقدامی جنجالی در راهروهای مجلس به توزیع لیستی مشغول شد که به گفته او شامل مدیران دوتابعیتی میشد. لیستی که مرور آن با نکات جالبی همراه بود. در این لیست در مقابل نام بسیاری از افراد نوشته شده بود «بر اساس شواهد و قرائن احتمال داشتن تابعیت مضاعف یا اقامت وجود دارد، لازم است تحقیقات لازم صورت گیرد» این که چطور ممکن است بر اساس حدس و گمان و شواهدی که معلوم نیست کجا هستند عده ای به دوتابعیتی بودن متهم شوند را احتمالا آقای کریمی قدوسی پاسخ خواهند داد. اما این که در این لیست چطور از رییسجمهوری تا شهردار تبریز و معاونان وزرا و فرمانداران نام برده شده و این اتهامات بار قانونی دارد یا نه را باید ماند و دید. نکته بعد نام بردن از کسانی بود که اصلا نه ربطی به دولت داشتند و نه مسئول بودند! مشاور مالی شرکت مس، مشاور مدیر عامل همین شرکت، مسئول روابط عمومی دانشگاه شیراز، کارشناس استانداری اصفهان(!) مشاور اتاق بازرگانی اصفهان(!)، رییس اسبق بانک سپه، مدیر کل سابق روابط عمومی وزارت نفت،مدیر عامل سابق ذوبآهن، عروس عباس آخوندی (وزیرسابق) ازجمله کسانی هستند که حضورشان در این فهرست جالب به نظر میرسد. این که دوتابعیتی بودن عروس وزیر سابق چرا باید دولت را زیر سوال ببرد را احتمالا خود آقای کریمی قدوسی و دوستانشان میدانند.
نمیدانیم منتشرکنندگان لیست از کجا آمدهاند
در ادامه البته رئیسدفتر رئیسجمهوری از انتشار لیست دوتابعیتیها استقبال کرد. محمود واعظی صبح دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت:«افرادی این حرفها را مطرح میکنند که ما نمیدانیم ریشه خودشان چیست و از کجا آمدهاند.»
طرح ادعای دوتابعیتی تخریب دولت است
وزیر بهداشت نیز در حاشیه جلسه دیروز هیأت دولت گفت: «اینها تخریب من و سایر اعضای دولت است». همزمان حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیسجمهوری لیستی که درباره دوتابعیتیها منتشر شده براساس شک و تردید بوده و من آن را تکذیب میکنم. محمدرضا تابش نماینده مجلس و نایبرئیس فراکسیون امید گفت که فهرست منتشر شده دو تابعیتیها از سوی یکی از نمایندگان مورد تأیید وزارت اطلاعات نیست.
اگرچه دولت این فهرست را تکذیب میکند و منتشرکنندگان لزومی برای انتشار اسناد خود و حتی ارائه اسامی مرتبط با موضوع در این فهرست نمیدیدهاند، باید پذیرفت که «دوتابعیتی» یکی از اسامی رمز حمله به دولت است و تا اطلاع ثانوی از آن برای فشار به روحانی و کابینهاش استفاده خواهد شد.
- 12
- 4