دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۴ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۶۴۹
دولت

روحانی: آمریکا برنامه ایران برای مقابله با کرونا را با چالش مواجه کرده است

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
رئیس جمهور گفت: اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع کرونا را با چالش مواجه کرده است.

به گزارش مهر، حجت الاسلام حسن روحانی عصر دوشنبه در نشست مجازی سران کشورهای عضو گروه تماس جنبش عدم تعهد، با نکوهش اقدامات ضدایرانی و ضد حقوق بشری آمریکا اظهارداشت که با اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا، تهیه ملزومات پزشکی مورد نیاز برای ایران معمولاً طولانی‌تر و گاه ناممکن شده است و برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع این ویروس را با مشکل و چالش مواجه کرده است.

رئیس جمهور همچنین تضعیف سازمان جهانی بهداشت را به معنای تضعیف مبارزه مشترک جهانی علیه کرونا برشمرد و گفت که اقدام توجیه‌ناپذیر، شتابزده و غیرمسوولانه دولت آمریکا در محروم کردن سازمان جهانی بهداشت از مبالغ مالی مورد نیاز آن سازمان را باید یک اشتباه راهبردی دیگر این دولت دانست.

روحانی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به منظور همکاری با تمامی کشورهای جهان برای دستیابی به واکسن و درمان قطعی ویروس کووید- ۱۹ اعلام آمادگی کرده و از هرگونه درخواست همکاری استقبال می‌کند.

متن سخنان رئیس جمهور در نشست مجازی سران کشورهای عضو گروه تماس جنبش عدم تعهد به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

عالیجنابان،

خانم‌ها و آقایان،

مایلم در آغاز سخن از جناب آقای الهام علی‌اف رئیس جمهور محترم آذربایجان برای ترتیبات این اجلاس و نیز کمک به کشورم در مقابله با کووید ۱۹ تشکر و قدردانی کنم. همچنین از همه اعضای جنبش عدم تعهد و دیگر کشورها که در مبارزه جهانی با تهدید بین‌المللی کووید ۱۹ همدیگر را یاری کرده‌اند، قدردانی می‌کنم.

تجربه جهانی مقابله با کووید -۱۹ نشان داد که چگونه یک بیماری واگیردار می‌تواند تمامی کشورهای جهان را صرف‌نظر از مرز، ملیت یا نژاد مورد تهدید قرار داده و سلامت تک تک مردم جهان را به خطر اندازد. این یک هشدار جدی به همه کشورها است که انسان‌ها به اندازه کافی در معرض تهدیدهای بزرگ مانند تخریب محیط زیست، افزایش دمای کره زمین و تهدیدهای طبیعی مانند ویروس کرونا هستند و وقت آن رسیده است که اعمال فشار و تهدید، تروریزم‌پروری، اعمال فشار به ملت‌ها در قالب تروریزم اقتصادی و تهدید نظامی، جای خود را به همکاری‌های دوجانبه، چندجانبه و بین‌المللی برای مبارزه با تهدیدهای واقعی و مشترک دهد. این تجربه نشان داد که آسیب‌پذیری قدرت‌های جهانی که زرادخانه‌های خود را از سلاح‌های کشتار جمعی آکنده‌اند، در برابر تهدید یک بیماری واگیردار مانند کووید -۱۹ اگر از دیگر کشورها بیشتر نباشد، کم‌تر نیست.

جمهوری اسلامی ایران با چنین دیدگاهی از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس در جهان، ضمن همکاری با سازمان جهانی بهداشت و با توجه به مقررات بین‌المللی بهداشت (IHR) نسبت به تهیه برنامه راهبردی ملی هدفمند برای مبارزه با این ویروس اقدام و با دیگر کشورهای جهان همکاری نمود. این برنامه راهبردی شامل موارد زیر است:

۱- پاسخ به بحران با مشارکت همه نهادهای مسؤول، مشارکت اجتماعی، همکاری بین بخشی و رویکرد تأمین سلامت برای همگان؛

۲- مبارزه ملی علیه بیماری کووید -۱۹ با روش‌های ثبت بیماری از طریق بررسی‌های تلفنی و اینترنتی، بکارگیری ۱۷۰ هزار کارمند بخش درمان، تعیین هزار مرکز بهداشتی جامع و منتخب، ایجاد سامانه برای خود غربالگری و به راه انداختن واحدهای قرنطینه به منظور شناسایی موارد ابتلاء به کووید -۱۹ و ارائه درمان‌های تکمیلی؛

۳- ایجاد شبکه تشخیص و مدیریت بیماری از جمله تست‌های آزمایشگاهی و الگوریتم تشخیصی؛

۴- اجرای سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی؛

۵- مدیریت تحقیقات سلامت و زیست پزشکی؛

۶- ارائه بسته‌های حمایتی برای اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیران از محدودیت‌های ایجاد شده؛

در نتیجه این اقدامات تاکنون جمهوری اسلامی ایران موفق به جلوگیری مؤثر شیوع ویروس در بسیاری از شهرها و مناطق کشور شده و عملکرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه و کنترل ویروس در مواردی فراتر از استانداردهای بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گرفته است. البته تدابیر هدفمند جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با شیوع این ویروس همچنان در کشور و منطقه ادامه دارد.

خانم‌ها و آقایان؛

در زمانی که ویروس کرونا به صورت تهدیدی مشترک برای امنیت جهانی و سلامت عمومی درآمده و سازمان جهانی بهداشت در خط اول مبارزه جهانی با تهدید کرونا عمل می‌کند، تضعیف سازمان جهانی بهداشت به معنای تضعیف مبارزه مشترک جهانی علیه کرونا، اقدامی بسیار نابهنگام و توجیه‌ناپذیر است. اقدام شتابزده و غیرمسوولانه دولت آمریکا در محروم کردن سازمان جهانی بهداشت از مبالغ مالی مورد نیاز آن سازمان را باید یک اشتباه راهبردی دیگر این دولت دانست که مبارزه مشترک جهانی با کرونا را به چالش می‌کشد. البته از دولت آمریکا که تاکنون بارها به صورت یک جانبه از توافق‌های معتبر بین‌المللی خارج شده و حقوق بین‌الملل را مکرراً نقض کرده است انتظاری جز این نمی‌توان داشت.

آمریکا سال‌ها است با تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی، نه تنها مردم ایران را از دسترسی به حقوق خود محروم ساخته، بلکه اقداماتش تهدیدی برای چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های بین‌المللی محسوب می‌شود. در حالی که همه کشورهای جهان در حال برنامه‌ریزی و همکاری برای مقابله با این تهدید هستند و نسبت به تهیه اقلام مورد نیاز خود از کشورهای دیگر اقدام می‌کنند، ایران نیز با توجه به نیازهای پزشکی خود در پی تهیه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی خود بوده، ولی متأسفانه به دلیل تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا، شرکت‌های تولیدکننده این اقلام نمی‌توانند محصولات خود را در زمان مورد نیاز به ایران ارائه کنند. به واسطه این اقدام ضد حقوق بشری آمریکا، تهیه ملزومات پزشکی مورد نیاز برای ایران معمولاً طولانی‌تر و گاه ناممکن شده است و برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع این ویروس را با مشکل و چالش مواجه کرده است.

لازم است از همین‌جا از تمامی پزشکان، پرستاران و کارکنان حوزه بهداشت و سلامت در جمهوری اسلامی ایران و همه کشورها قدردانی کنم که در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارند. باید تاکید کنم که جمهوری اسلامی ایران به منظور همکاری با تمامی کشورهای جهان برای دستیابی به واکسن و درمان قطعی این ویروس اعلام آمادگی کرده و از هرگونه درخواست همکاری استقبال می‌کند.

در پایان، بار دیگر از دوست عزیزم جناب آقای الهام علی‌اف رئیس جمهور محترم آذربایجان و همچنین سایر سران و مقامات عالی‌رتبه شرکت‌کننده در این نشست تشکر می‌کنم و ضمن دعوت به همکاری و همیاری تمامی کشورها برای مقابله با این ویروس، برای شما عزیزان آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم به زودی شاهد محو این ویروس در جهان باشیم.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش