به گزارش ایسنا، به نقل از رویتزر، دو منبع آگاه گفتند که فرانسه نشست فلورانس پارلی، وزیر دفاع خود با بن والاس، همتای انگلیسیاش را که قرار بود ظرف روزهای آتی برگزار شود، لغو کرد.
این دو منبع گفتند که خود پارلی تصمیم به لغو دیدار دو جانبه با وزیر دفاع انگلیس گرفته است.
وزارت دفاع فرانسه در این باره اظهارنظری نکرد. وزارت دفاع انگلیس نیز از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد.
این دو منبع گزارش گاردین مبنی بر لغو این دیدار را تأیید کردند.
شامگاه چهارشنبه،ایالات متحده، انگلیس و استرالیا از برنامه ساخت زیردریاییهای هستهای برای ارتش استرالیا خبر دادند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بوریس جانسون ، نخست وزیر انگلیس و اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا با صدور بیانیهای مشترک از مشارکت جدید در زمینههای دفاعی و امنیتی به نام "AUKUS" و اولین پروژه در چارچوب آن خبر دادند. دولت استرالیا از طریق این مشارکت جدید، قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری خرید زیردریاییهای فرانسوی را لغو کرد و تصمیم گرفت آنها را با زیردریاییهای هستهای آمریکا جایگزین کند؛ اقدامی که پاریس آن را "خیانت و خنجر از پشت" توصیف کرد.
لغو قرارداد زیردریایی چند میلیارد دلاری میان فرانسه و استرالیا که در سال ۲۰۱۶ امضا شد ، باعث بحران دیپلماتیک میان پاریس با آمریکا و استرالیا شد و پاریس سفیران خود را از واشنگتن و کانبرا فراخواند.
فرانسه ادعا میکند که متحدانش با او مشورت نکردهاند، در حالی که استرالیا میگوید ماه ها پیش نگرانی خود را درباره این قرارداد به پاریس اعلام کرده است.
سخنگوی دولت فرانسه روز یکشنبه گفت که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه وجو بایدن، همتای آمریکایی او در روزهای آینده تلفنی برای گفتگو درباره بحران صحبت خواهند کرد.
از سوی دیگر، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس بر تلاشهای خود برای کاهش تنش در روابط با پاریس تاکید کرد.
طبق گزارش بلومبرگ، جانسون در بیانیهای مطبوعاتی در مسیر نیویورک، گفت: "ما به رابطه خود با فرانسه بسیار افتخار میکنیم. عشق ما به فرانسه خدشه ناپذیر است."
جانسون افزود که انگلیس و فرانسه در عملیات نظامی مشترک در مالی و کشورهای بالتیک و همچنین یک برنامه شبیه سازی شده آزمایش هستهای شرکت داشتند.
کره شمالی: تصمیم آمریکا خطرناک است
دولت پیونگ یانگ ضمن تاکید بر اقدام متقابل در صورت وجود هر گونه تهدیدی برای امنیت این کشور، تصمیم آمریکا در ساخت زیردریایی های هسته ای تحت توافق تسلیحاتی «آکوس» را به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونهاپ، کره شمالی امروز دوشنبه تصمیم آمریکا جهت کمک به ساخت زیردریایی های هسته ای برای استرالیا را به عنوان اقدامی «بسیار نامطلوب و خطرناک» که می تواند باعث آغاز مسابقه تسلیحات هسته ای شود، محکوم کرد.
رئیس بخش اخبار خارجی وزارت امور خارجه کره شمالی به خبرگزاری رسمی مرکزی کره (KCNA) گفت که در صورتی که این اقدام حتی اندکی بر امنیت این کشور تاثیر منفی بگذارد، کره شمالی متقابلاً اقدام خواهد کرد.
وی ادامه داد: اینها اقدامات بسیار نامطلوب و خطرناکی هستند که توازن راهبردی در منطقه آسیا و اقیانوسیه را بر هم می زند و باعث آغاز زنجیره ای از رقابت تسلیحات هسته ای می شود.
وی افزود: پیونگ یانگ از نزدیک به پس زمینه (ورای) تصمیم آمریکا نگاه می کند.
مقام مذکور همچنین با اشاره به دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، گفت: نگرش دوجانبه آمریکا هنجار و نظم بین المللی پذیرفته شده جهانی را از بین می برد و صلح و ثبات جهانی را به طور جدی تهدید می کند.
لازم به توضیح است که استرالیا در ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) قرارداد ساخت زیردریایی با فرانسه را لغو و در اقدامی در راستای سیاستهای ایندو-پاسیفیک و چین ستیزانه واشنگتن، با آمریکا و انگلیس وارد توافق تسلیحاتی جدیدی موسوم به «آکوس» AUKUS شد.
مطابق این توافق نامه تسلیحاتی، آمریکا و انگلیس متعهد شدند که تعداد هشت فروند زیردریایی اتمی برای استرالیا تولید کنند.
اقدام کانبرا دولت فرانسه را بسیار خشمگین کرد به طوری که پاریس از این حرکت به عنوان خنجر خوردن از پشت یاد کرد و در همین راستا سفرایش را از استرالیا و آمریکا فراخواند.
- 13
- 4