به گزارش روز چهارشنبه تارنمای هیل، جینا رایموندو برایموند گفت پکن کالاهای آمریکایی را بر خلاف توافق تجاری ۲۰۲۰ با دولت قبلی خریداری نمی کند.
وزیر بازرگانی دولت بایدن مدعی شد، ده ها میلیارد دلار هواپیما وجود دارد که خطوط هوایی چین می خواهند بخرند اما دولت این کشور مانع این کار می شود.
به دنبال کاهش فروش هواپیماهای شرکت بوئینگ آمریکا، سهام این شرکت در هفته جاری ۲.۶ درصد کاهش یافت و به ۲۱۸.۴۱ دلار رسید.
رایموند همچنین در مصاحبه با شبکه ان پی آر اظهار داشت باید چینی ها را تحت فشار قرار دهیم تا آنها را مسوولیت پذیر کنیم.
این مقام دولت بایدن ادعا کرد که آنها به مالکیت معنوی احترام نمی گذارند و مالکیت معنوی شرکت های آمریکایی را به سرقت می برند.
دولت آمریکا در حالی به دنبال افزایش فروش هواپیماهای تجاری خود به چین است که بوئینگ ۷۳۷ MAX این کشور هنوز نتوانسته است در پی دو سقوط مرگبار مجوز ورود مجدد به آسمان چین را دریافت کند.
دولت بایدن سیاست خود را از دخالتهای پرهزینه آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی (همچون ماموریت نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان) به سوی روسیه و چین تغییر داده است.
بایدن که اوایل ماه جاری میلادی با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین مذاکره کرد، وعده داده بود رویکردی متفاوت از دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلفش در مقابل چین اتخاذ خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ شهریور ماه در یک ویدئو کنفرانس از کاخ سفید با نخست وزیران انگلیس و استرالیا از مشارکت و همکاری امنیتی – نظامی جدید (آکوس/ AUKUS) میان سه کشور خبر داد و گفت این مشارکت در مورد سرمایه گذاری بر روی بزرگترین منبع قدرت ما است.
توافق و مشارکت امنیتی جدید آکوس با عنوان صلح و ثبات در هند و اقیانوس آرام اما با هدف مقابله با نفوذ چین صورت گرفت.
مذاکرات"صریح "مقامات نظامی آمریکا و چین
در بحبوحه رقابت آمریکا و چین بر سر منافع خود در منطقه هند-آرام، پنتاگون اعلام کرد که مقامات نظامی دو کشور گفتگوهایی "صریح و دقیق" درباره طیف وسیعی از مسائل دفاعی داشتند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد که مایکل چِیس، معاون وزارت خارجه آمریکا در امور چین، در تماسی ویدیویی با ژنرال هوانگ ژوپینگ، معاون مدیر اداره ارتش چین در همکاریهای نظامی بینالمللی دیدار کرد. در بیانیه پنتاگون آمده است: در این مذاکرات، طرفین گفتگویی صریح، دقیق و بیپرده بر سر طیف وسیعی از مسائل تاثیرگذار بر روابط دو کشور داشته و بر لزوم حفظ کانالهای ارتباطی تاکید کردند.
این مذاکرات دو هفته پس از آن برگزار شد که آمریکا، انگلستان و استرالیا از پیمان امنیتی جدیدی خبر دادند که طی آن استرالیا مجهز به زیردریاییهای هستهای خواهد شد، پیمانی که چین آنرا محکوم کرد.
هدف از پیمان مذکور، که با نام "پیمان آکوس" شناخته میشود، تا حد زیادی جلوگیری از هژمونی چین در جنوب شرقی آسیا، خصوصا دریای چین جنوبی شناخته میشود.
پنتاگون افزود که در این مذاکرات «ما تعهدمان به رعایت اصول مشترک خود با متحدین در منطقه هند-آرام را تصریح کردیم.»
این شانزدهمین دور مذاکرات آمریکا و چین در راستای هماهنگی سیاستهای دفاعی دو کشور است. دور قبلی این مذاکرات در ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ در زمان ریاست جمهوری ترامپ برگذار شده بود.
- 10
- 2