پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۵ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۳۰۳۵
بین الملل

انگلیس: باید پوتین را همین حالا متوقف کنیم/ پلوسی: پوتین چه حمله کند یا نکند، باید هزینه بپردازد

لیز تراس,وزیر خارجه جدید انگلیس
وزیر خارجه انگلیس با اشاره به اینکه حمله پوتین به اوکراین، می‌تواند پایان حکومت ۲۳ ساله‌اش بر روسیه باشد، گفت: اوکراینی‌ها مقاومت خواهند کرد و سربازان روسیه در تابوت به کشورشان بازخواهند گشت. حمله به اوکراین می‌تواند پایان پوتین باشد. روس‌ها دوست ندارند این پیغام را بشنوند، اما باید بشنوند.

به گزارش ایسنا، "لیز تراس" وزیر خارجه انگلیس در گفتگو با دیلی میل اظهار داشت: حمله پوتین تنها به اوکراین ختم نخواهد شد. ما باید پوتین را متوقف کنیم، چرا که او به اوکراین بسنده نخواهد کرد.

تراس که معتقد است پوتین به دنبال احیای مرزبندی‌های اتحاد جماهیر شوروی است، گفت: کاملا مشخص است که جاه‌طلبی‌های پوتین به اوکراین ختم نخواهد شد. او می‌خواهد زمان را به اواسط دهه ۹۰ میلادی یا حتی قبل‌تر از آن بازگرداند.

وی افزود: کشورهای حوزه بالتیک در خطر هستند و کشورهای غرب بالکان نیز همینطور. پوتین این‌ها را به صورت علنی اعلام کرده است، که می‌خواهد "روسیه بزرگ‌تر" را بسازد، که می‌خواهد به زمانی بازگردد که روسیه بر بخش بزرگی از اروپای شرقی سلطه داشت. پس ما و متحدانمان باید در مقابل پوتین بایستیم.

تراس گفت: ممکن است هفته آینده به اوکراین حمله شود، اما بعد از آن نوبت چه کشوری است؟

لیز تراس در این مصاحبه در پاسخ به این سوال که به نظر او، مارگارت تاچر (نخست وزیر سابق انگلیس) چطور با مسئله اوکراین برخورد می‌کرد، گفت: فکر می‌کنم همان کاری را می‌کرد که امروز بوریس جانسون (نخست وزیر انگلیس) می‌کند؛ رهبری و همکاری با متحدان آمریکایی و اروپایی.

قصد ادعایی پوتین برای حمله به اوکراین در غرب گیج‌کننده بوده است؛ برخی می‌گویند این تنها تهدیدی است تا اوکراین را از عضویت در ناتو بازدارد. اخیرا نیز تصاویری از روسیه منتشر شد که نشان می‌داد نیروهای پوتین در حال عقب‌نشینی از مرز اوکراین هستند.

لیز تراس در این باره گفت: اطلاعات غلطی بین مردم پخش شده بود مبنی بر اینکه روسیه به نوعی عقب‌نشینی کرده است، اما هیچ عقب‌نشینی در کار نیست. ما تنها شاهد تقویت و افزایش نیروهای نظامی روسیه در مرز (اوکراین) هستیم و هنوز معتقدیم که پوتین به احتمال زیاد حمله خواهد کرد و باید برای آن آماده باشیم.

تراس در این مصاحبه درباره تحریف اطلاعاتی پیرامون مناقشه اوکراین و ادعاهایی مانند "پرچم دروغین" و تلاش روسیه برای یافتن بهانه‌ای برای حمله، اعلام کرد او در حال تشکیل یک واحد اطلاعاتی دولتی روسیه-اوکراین است که با استفاده از تخصص تمامی بخش‌های دولت انگلیس، بتواند تحریف اطلاعات را آشکار و کذب بودن روایت‌های تقلبی را ثابت کند؛ واحدی که از زمان جنگ سرد تاکنون، مشابه آن وجود نداشته است.

وزیر خارجه انگلیس مدعی شد: تنها در ماه میلادی جاری، ۴۰ مورد اطلاعات نادرست از سوی روسیه منتشر شده است. ما کارهای زیادی برای تکذیب این موارد انجام داده‌ایم، از جمله اینکه این توطئه را افشا کردیم که روس‌ها به دنبال ایجاد یک دولت دست‌نشانده در کی‌یف بودند و همچنین عملیات پرچم دروغین را افشا کردیم که ادعا می‌کرد اوکراینی‌ها اول حمله کرده‌اند، در حالی که صحت نداشت.

وی افزود: ما در هفته گذشته شاهد دو برابر شدن فعالیت‌های روسیه در زمینه تحریف اطلاعات بوده‌ایم، پس می‌دانیم که مسکو دارد آماده می‌شود... ما، با پایان جنگ جهانی دوم، واحد اطلاعاتی خود را منحل کردیم، اما روسیه چنین نکرد و به همین دلیل بود که سالیان سال با تحریف اطلاعاتی روسیه درگیر بودیم.

این دیپلمات ارشد انگلیس افزود: ما داریم می‌جنگیم و با متحدانمان همکاری می‌کنیم تا پوتین نتواند ادعاهای دروغین بکند. ما داریم روسیه را در معرض دید عموم قرار می‌دهیم تا - اگر پوتین به اوکراین حمله کرد - همگان بدانند که این تنها اقدامی خشونت‌آمیز از سوی دولت روسیه بوده است که دلیلی برای آن وجود نداشته و هیچ تحریک و برانگیختنی در کار نبوده است.

تراس اخیرا به مسکو سفر کرده و با سرگئی لاوروف، همتای خود در روسیه دیدار کرد؛ لاوروف در توصیف این دیدار گفت: مانند حرف زدن با یک انسان ناشنوا بود.

تراس در این مصاحبه، لاوروف را دارای تفکرات "بسیار قدیمی" دانست و گفت: او سالیان سال از زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق روی کار بوده است. من (در دیدار با لاوروف) کاملا تصریح کردم که حمله روسیه به اوکراین اشتباه بزرگی خواهد بود و اوکراینی‌ها مقابله خواهند کرد.

این وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: متاسفانه فکر می‌کنم یک دهه است که تهدید روسیه آنطور که باید از سوی برخی متحدانمان جدی گرفته نشده است. باید عزم خود را تقویت کنیم.

انگلیس تسلیحاتی دفاعی به اوکراین فرستاده و در تهیه بسته‌هایی تحریمی علیه دولت مسکو همکاری داشته است؛ تحریم‌هایی که روسیه آن‌ها را بی‌اهمیت دانسته است.

تراس در این باره گفت: معلوم است که این را می‌گویند! با این وجود، فکر می‌کنم ممکن است پوتین این کار را به هر حال انجام دهد و معتقدم تأثیر بازگشت تابوت‌ها به روسیه دقیقا به اندازه تأثیر تحریم‌ها خواهد بود، زیرا مردم روسیه نمی‌خواهند ببینند که دوستان و خانواده‌شان در درگیری با مردان و زنان هموطن خود در اوکراین جان می‌دهند.

لیز تراس ادامه داد: مردم اوکراین و روسیه خیلی به هم نزدیک هستند، به همین دلیل است که فکر می‌کنم حمله پوتین به اوکراین اشتباه بزرگی است و می‌ترسم او در ارتکاب این اشتباه مصمم باشد؛ اما معتقدم این می‌تواند پایان پوتین باشد.

خانم تراس از سیاستمداران جنگ‌طلب پیشرو در امور روابط انگلیس با چین بوده و به طور ویژه نگران محور رو به رشد بین پکن و مسکو است. او در این باره گفت: نگران هستم که می‌بینیم چین و روسیه در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند. خارق‌العاده است که امروز چین درباره عضویت کشورها در ناتو اظهار نظر می‌کند! البته که باید تجارت خود با چین را حفظ کنیم، اما نباید به آن‌ها وابستگی استراتژیک داشته باشیم.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال پر کردن جای بوریس جانسون - که به دلیل برگزاری میهمانی غیرقانونی در زمانی که شهروندان انگلیس در قرنطینه اجباری به سر می‌بردند، مورد هجمه‌های شدیدی حتی از سوی هم‌حزبی‌هایش قرار گرفته است - گفت: وزیر خارجه بودن کاری است که زمان و انرژی زیادی می‌گیرد و اکنون هم برای جهان و هم برای انگلیس برهه‌ای حساس است؛ من کاملا از جانسون حمایت کرده و همکاری نزدیک با او دارم؛ باور کنید که این تمام ساعات روز من و حتی بیشتر از آن را به خود مشغول کرده است.

وی در انتها افزود: نخست وزیر (جانسون) در انتخابات بعدی رقابت کرده و پیروز خواهد شد. ما حرکت مثبتی داشته و داریم کارها را به سرانجام می‌رسانیم، عملکرد موفقیت‌آمیزی در عرضه واکسن داشتیم و چرخه اقتصاد را به خوبی به حرکت درآوردیم و همه چیز در حال شتاب‌گیری است.

***

پلوسی: پوتین چه حمله کند یا نکند، باید هزینه بپردازد

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در آلمان به خبرنگاران گفت: "هزینه ای وجود دارد که پوتین از بابت وضعیتی که اکنون برای ما به وجود آورده باید پرداخت کند. این طور نیست که کسی برای دنیا قلدری کرده و بعد راهش را کشیده و برود."

لیز تراس,وزیر خارجه جدید انگلیس

پلوسی اظهار کرد، حتی اگر روسیه به سبب اتخاذ تصمیم عدم حمله به کی‌یف، با تحریم‌های شدید مواجه نشود، کنگره آمریکا ممکن است به دنبال مطرح کردن پاسخ خودش به رفتار تهاجمی کرملین در چند ماه گذشته باشد.

این رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کنار آدام شف، رئیس کمیته اطلاعاتی منتخب دائمی مجلس نمایندگان، باربارا لی، نماینده دموکرات از ایالت کالیفرنیا و بتی مک‌کالوم، یک نماینده دموکرات دیگر این مجلس کنگره آمریکا گفت که روسیه می‌تواند انتظار تحریم‌هایی "بیرحمانه" را در صورتی که حاکمیت اوکراین را نقض کند داشته باشد.

این در حالی است که تقریباً ۴۰ نماینده جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا به رویدادهای روزهای آخر در مونیخ پیوستند تا همبستگی خود را با ناتو و اوکراین نشان دهند.

پلوسی گفت: "ما می‌خواهیم همه تردیدها را از ذهن هر کسی – از جمله رئیس‌جمهور روسیه –  در مورد اینکه آمریکا اینجا بوده و کاملاً متعهد به همکاری با متحدان اروپایی ‌ما و در راستای منافع دیپلماسی است، برطرف کنیم. دیپلماسی همچنان در کل این موضوع زنده است."

مقامات امنیتی آمریکا و ناتو زنگ خطر را در خصوص اینکه پوتین ممکن است در روزهای آینده به دنبال حمله به اوکراین باشد به صدا در آورده اند؛ اعتقادی که از سوی جو بایدن نیز مطرح شده در حالی که این رئیس جمهور آمریکا گفت، "متقاعد شده" پوتین تصمیم به نقض حاکمیت اوکراین گرفته است.

پلوسی به خبرنگاران گفت: "حمله پوتین به اوکراین، حمله به دموکراسی است. همه ما باید این را بدانیم و به روش هایی موثر، مناسب و در برخی موارد - نه از جنبه انسانی بلکه از جنبه فناوری – به طرزی مرگبار پاسخ دهیم."

شف هم مشابه این نظرات پلوسی حرف زده گفت: "بقیه جهان دارند ما را تماشا می کنند."

وی افزود: "اگر ما برای اعمال شدیدترین تحریم‌هایی که تا به حال اعمال شده است، متحد عمل نکنیم، پس از آن دیگر کشورها احساس آزادی خواهند کرد که همسایگان دموکراتیک خود را تحت سلطه خود درآورند."

قانونگذاران آمریکایی از سرعتی که ائتلاف ناتو برای دادن پاسخی متحد به تهدید پوتین علیه اوکراین به خرج داد حمایت کردند.

آدام شف گفت: "درهای دیپلماسی باز مانده است و تا زمانی که پوتین آن را محکم نبندد باز خواهد بود. اگر پوتین حمله کند، تلفات می تواند بسیار زیاد باشد."

او ادامه داد: "مسئولیت این ضایعه جانی کاملاً بر عهده پوتین خواهد بود. این موفقیت دموکراسی در اوکراین است که کرملین را عصبی می کند و موفقیت دموکراسی در هر جایی است که در خطر است. از این نظر، مبارزه اوکراین کلیت مبارزه ماست و ما شانه به شانه اوکراین می ایستیم."

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش