به گزارش العربیه، کره شمالی، آمریکا را به ایجاد یک پیمان نظامی مانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در آسیا متهم کرد.
وزارت خارجه کره شمالی، دوشنبه ۶ تیر، طی بیانیهای خاطر نشان ساخت که هدف ثابت آمریکا برای سرنگونی دولت این کشور، پیونگیانگ را به توسعه قابلیتهای دفاعی قدرتمندتر وادار کرده است.
اتهامات کره شمالی، در گیرودار نگرانیهای فزاینده مربوط به نخستین آزمایش هستهای این کشور در پنج سال گذشته و پس از توافق اخیر بین یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد استقرار تسلیحات بیشتر آمریکایی در صورت نیاز برای بازدارندگی پیونگ یانگ، مطرح میشود.
وزارت خارجه کره شمالی یکشنبه در بیانیهای در وبگاه خود اعلام کرد: «در حالی که ایالات متحده آشکارا رزمآیشهای مشترکی را با ژاپن و کره جنوبی انجام میدهد، برای تشکیل یک همپیمانی شبیه به «ناتو» در آسیا، در حال اقدامی تمامعیار است.
این بیانیه به مانورهای نظامی مشترک اخیر نیروهای آمریکایی، کره جنوبی و ژاپن اشاره دارد.
ایالات متحده همچنین برای اولینبار در بیش از چهار سال گذشته، رزمآیشهایی را با نیروهای کره جنوبی با مشارکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی انجام داد.
کره شمالی که در طول سال جاری دست به آزمایشهای موشکی منظمی زده است، بار دیگر تاکید کرد که این تمرینها صرفا در راستای کسب آمادگی برای جنگ به هدف سرنگونسازی دولت این کشور انجام میشود.
وزارت خارجه کره شمالی افزود: «این رزمآیشها، وجود دورویی در گفتمان آمریکا مبنی بر «اقدام دیپلماتیک» و «گفتوگو بدون پیششرط» را ثابت کرده و در عین حال بار دیگر نشان میدهد که هیچ تغییری در تمایل آمریکا برای سرنگونی رژیم ما با زور ایجاد نشده است.
در این بیانیه به صراحت به برنامههای هستهای یا موشکی کره شمالی اشاره نشده، اما تصریح شده که خصومتورزی ایالات متحده، این کشور را وادار به ارتقای توانمندی دفاعی خود کرده است.
در این بیانیه آمده است: «این واقعیت باعث میشود که ما احساس کنیم که باید همه تلاش خود را به کاربندیم تا قابلیت دفاعی بیشتری را برای مقابله با انواع اقدامات خصمانه آمریکا ایجاد کنیم.»
ایالات متحده با تاکید بر لزوم دستبرداشتن کره شمالی از تسلیحات هستهای خود، بارها دیدار با مسئولانی از کره شمالی برای گفتوهای « بدون پیششرط در هر زمان » را پیشنهاد داده اما پیونگ یانگ این پیشنهاد را رد کرده است.
انتقاد پیونگیانگ از ایالات متحده، یک روز قبل از سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به اسپانیا برای مشارکت در نشست ناتو به عنوان نخستین رهبر کره جنوبی شرکتکننده در این اجلاس مطرح شد.
مشاور امنیت ملی کره جنوبی هفته گذشته گفت که کشورش با هدف تقویت شراکت خود با «ناتو» و ایفای نقش امنیتی بیشتر در جهان، بنا دارد دفتر نمایندگی خود را در مقر «ناتو» در بروکسل تشکیل دهد.
- 14
- 5