به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبهای با شبکه سی ان ان که روز جمعه پخش شد، گفت: «فکر نمیکنم در ناتو درباره اینکه آیا اوکراین هم اکنون در بحبوحه جنگ بتواند به عضویت ائتلاف درآید یا خیر، اتفاق نظر وجود داشته باشد.
بایدن در مصاحبهاش مدعی شد: "اولین بار دو سال پیش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در ژنو ملاقات کردم. او گفت: من تعهدی میخواهم که اوکراین در ناتو نخواهد بود. من پاسخ دادم: ما این کار را انجام نخواهیم داد زیرا یک توافق باز وجود دارد. سیاست درب، و ما خود را منزوی نخواهیم کرد."
در عین حال، بایدن به صراحت اعلام کرد که اوکراین را آماده پیوستن به ائتلاف نمیداند زیراکه اگر اکنون چنین تصمیمی گرفته شود، در جنگ کامل با روسیه قرار خواهد گرفت.
بایدن همچنین روز جمعه اعلام کرد که آمریکا آخرین ذخایر تسلیحات شیمیایی خود را نابود کرده است و فرآیندی را تکمیل کرد که در سال ۱۹۹۷ با امضای کنوانسیون جهانی ممنوعیت این سلاحهای مرگبار آغاز شد.
بایدن در بیانیهای گفت: «بیش از ۳۰ سال، آمریکا به طور خستگی ناپذیری برای از بین بردن ذخایر سلاحهای شیمیایی خود تلاش کرده است. امروز با افتخار اعلام میکنم که ایالات متحده آخرین مهمات موجود در این انبار را با خیال راحت منهدم کرده است و ما را یک قدم به جهانی عاری از وحشت سلاحهای شیمیایی نزدیکتر کرده است.»
فرناندو آریاس، مدیر کل سازمان منع سلاحهای شیمیایی در ماه مه اعلام کرد که سایر امضاکنندگان کنوانسیون تسلیحات شیمیایی ۱۹۹۷ قبلاً ذخایر خود را نابود کرده بودند. آریاس با بیان اینکه تنها ایالات متحده باید نابودی ذخایر خود را به پایان برساند، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ هزار تن از خطرناکترین سموم جهان با نظارت سازمان وی منهدم شده است.
اوکراین به بمب خوشهای نیاز داشت
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا روز جمعه در مصاحبهای با شبکه خبری سیانان گفته که ارسال بمب خوشهای به اوکراین «تصمیم سختی» بوده اما کییف به این بمبها نیاز داشته است.
کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود بایدن با ارسال این مهمات جنجالی به اوکراین برای استفاده علیه نیروهای روسیه موافقت کرده است.
آنچه استفاده از بمبهای خوشهای را جنجالی میکند خطراتی است که آنها برای غیرنظامیان دارند. این مهمات در هوا منفجر شده و تعداد زیادی بمبهای کوچکتر را در منطقه وسیعی پخش میکنند که خطر کشتار کور غیرنظامیان را به همراه دارد.
علاوه بر این، برخی از بمبهای کوچکتر ممکن است هنگام برخورد با زمین خیس یا سطوح نرم منفجر نشوند و تا مدتها بعدتر جان غیرنظامیان به ویژه کودکان را به خطر بیندازند.
کارشناسان میگویند شباهت این بمبهای عملنکرده به اسباببازیهای کوچکی که روی زمین میافتند عاملی است که باعث خطرناک شدن آن برای کودکان میشود.
تحلیلگران مسائل جنگ اوکراین میگویند یکی از دلایلی که آمریکا تصمیم گرفته با ارسال این بمبها به اوکراین موافقت کند این است که شرایط در میدان جنگ به هیچ عنوان به نفع اوکراین نیست.
بایدن در گفتوگو با سیانان اظهاراتی بیان کرده که تحلیل فوق را تأیید میکند. او گفت: «تصمیم بسیار سختی از جانب من بود. با وجود این با متحدانمان رایزنی کردم. با دوستانمان در کنگره هم رایزنی کردم. مهمات اوکراینیها دارد تمام میشود.»
بایدن در گفتوگو با سیانان اظهاراتی بیان کرده که تحلیل فوق را تأیید میکند. او گفت: «تصمیم بسیار سختی از جانب من بود. با وجود این با متحدانمان رایزنی کردم. با دوستانمان در کنگره هم رایزنی کردم. مهمات اوکراینیها دارد تمام میشود.»
بایدن در مصاحبه با سیانان گفت: «در این جنگ [جنگ اوکراین] مهمات اهمیت دارد و مهمات آنها دارد تمام میشود و ما هم کمبود داریم. بنابراین، کاری که در نهایت کردم این بود که به توصیه وزارت دفاع عمل کردم و اجازه دادم در این دوره انتقالی، یعنی تا زمانی که سلاحهای ۱۵۵ بیشتری در دست داشته باشیم، این مهمات برای اوکراینیها [ارسال شود].»
- 11
- 4