دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۶۰۸
بین الملل

یارگیری به سبک پوتین/ کیم جونگ اون به روسیه رفت

کیم جونگ اون,کیم جونگ اون در روسیه
مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان اتحاد جماهیر شوروی روابط نزدیک خود را حفظ کرده و از زمان آغاز جنگ اوکراین نیز به یکدیگر نزدیک شده‌اند. در این رابطه تحلیلگران معتقدند کره‌شمالی همواره روابط خود را با روسیه به عنوان یک اهرم تنظیم‌کننده در برابر چین می‌دید، اما اکنون به نظر می‌رسد معادله در حال تغییر کردن است.

روزنامه جهان صنعت نوشت: صبح دیروز قطار زرهی کیم جونگ اون رهبر کره‌شمالی که روز یکشنبه پیونگ‌یانگ را ترک کرد، وارد روسیه شد. در این رابطه مقامات کرملین اعلام کرده‌اند که دیدار و مذاکره میان پوتین و کیم در خاور‌دور برگزار خواهد شد، اما مکان دقیق آن را اعلام نکردند. آخرین دیدار رهبران دو کشور به سال ۲۰۱۹ میلادی بازمی‌گردد؛ جایی که دو طرف در شهر ولادی وستوک دو روز را صرف مذاکره و گفت‌و‌گو با یکدیگر کردند. در آن زمان پوتین به کیم جونگ اون قول داده بود که در بحبوحه تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی، مسکو تمام تلاش خود را برای شکستن بن‌بست هسته‌ای آمریکا علیه پیونگ‌یانگ به عمل آورد.

با این حال ناظران معتقدند پس از چهار سال این بار به احتمال زیاد مذاکرات دو طرف در مورد فروش تسلیحات و انتقال فناوری خواهد بود. این بوم چون، ژنرال بازنشسته ارتش کره جنوبی و کارشناس ارتش و سیاست کره‌شمالی در این خصوص طی گفت‌و‌گویی که با الجزیره داشته، توضیح می‌دهد: ما در حال وارد شدن به دنیای وحشتناکی هستیم. زیرا قرار است پوتین از کره‌شمالی تسلیحات دریافت کند و کیم نیز از روسیه فناوری به منظور بهبود بخشیدن به قابلیت‌های هسته‌ای خود. دلیل این موضوع نیز آغاز جنگ اوکراین است؛ جنگی که پوتین فکر می‌کرد خیلی سریع و برق‌آسا به سود وی خاتمه می‌یابد، اما حال نه‌تنها بیش از ۱۸ ماه از آن گذشته، بلکه دورنمای مشخصی نیز به منظور پایان آن وجود ندارد. همچنین فضای کنونی دیدار دو رهبر با چهار سال قبل نیز بسیار متفاوت است، زیرا اکنون روسیه نیز مانند کره‌شمالی تحت شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

دست به دامان پیونگ‌یانگ

بر اساس گزارش موسسه Royal United Services، یک اندیشکده مستقر در لندن، روسیه در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ میلیون گلوله در اوکراین استفاده کرد و انتظار می‌رود امسال حدود ۷ میلیون گلوله استفاده کند. این در حالی است که کارخانه‌های مهمات‌سازی آن ظرفیت تولید تنها ۵/۲ میلیون گلوله در سال را دارند.

در همین رابطه متیو ساسکس کارشناس سیاست خارجی روسیه در دانشگاه ملی استرالیا معتقد است: با توجه به تحریم‌های اعمال‌شده علیه مسکو و عواقب نقض آن، روسیه اکنون به دنبال شرکای تسلیحاتی برای خود می‌گردد. در واقع و در شرایطی که کره‌شمالی بخش زیادی از توان خود را صرف آزمایش تسلیحات و تجهیزات نظامی جدید کرده و در حال توسعه و مدرن کردن ارتش خود است، با این حال هنوز علاوه بر داشتن مقادیر زیادی از گلوله و مهمات، توانایی تولید آنها در سطح گسترده را نیز داراست.

به همین خاطر بروس بچتول استاد علوم سیاسی در دانشگاه ایالتی آنجلو آمریکا که کتاب‌هایی در مورد کره‌شمالی و گسترش تسلیحات نظامی آن منتشر کرده است به الجزیره می‌گوید: کیم احتمالا می‌تواند به روسیه اسلحه‌های توپخانه ۱۵۲ میلیمتری و انواع مختلفی از پرتابگرهای موشکی متعدد ارائه دهد. همچنین پیونگ‌یانگ قادر است برای روسیه یک تامین‌کننده مهم سلاح‌های کوچک مانند مسلسل سبک نوع ۷۳ و تفنگ تهاجمی AK-47 (کلاشنیکف) محسوب شود. در واقع شکی نیست که کره‌شمالی در تولید سیستم‌های قدیمی‌تر شوروی سابق بسیار خوب عمل کرده و می‌تواند آنها را به سرعت تولید ‌کند.

از سوی دیگر ژنرال چون نیز تاکید دارد پیونگ‌یانگ دامنه کاملی از تسلیحات متعارف و همچنین پهپادها، موشک‌های شانه‌ای قابل حمل (MANPADS) و یک سیستم ضدتانک بسیار توانمند به نام Bulsae در اختیار دارد. حتی پیونگ‌یانگ می‌تواند در تامین سرباز و نیروهای جنگنده نیز به روسیه کمک کند.

معادله عوض می‌شود

مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان اتحاد جماهیر شوروی روابط نزدیک خود را حفظ کرده و از زمان آغاز جنگ اوکراین نیز به یکدیگر نزدیک شده‌اند. در این رابطه تحلیلگران معتقدند کره‌شمالی همواره روابط خود را با روسیه به عنوان یک اهرم تنظیم‌کننده در برابر چین می‌دید، اما اکنون به نظر می‌رسد معادله در حال تغییر کردن است، زیرا پیونگ‌یانگ از جمله معدود بازیگرانی است که از حمله روسیه به اوکراین به صورت قاطع حمایت کرده است. علاوه بر این شاهد هستیم که روس‌ها نیز پس از آغاز جنگ اوکراین، بیشتر از گذشته از کره‌شمالی در سازمان ملل حمایت کرده و با هر گونه تحریم‌های جدید علیه این کشور بر سر آزمایش‌های هسته‌ای مخالفت کرده‌اند؛ به عنوان مثال چندی قبل دیدیم که سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به طور نمادین به کره‌شمالی سفر کرد و تصاویر منتشر‌شده نشان داد که رهبر کره‌شمالی او را به بازدید از تسلیحات اتمی کره‌شمالی برده است. بعد از آن نیز رهبران دو کشور نامه‌‌نگاری بسیار محبت‌آمیزی با یکدیگر داشتند.

فرصت مغتنم برای کیم

بروز همه‌گیری کرونا و تشدید بحران اقتصادی در کره‌شمالی به نظر می‌رسد که تغییر چندانی بر روی سیاست کیم در جهت توسعه تجهیزات جدید نظامی و دفاعی نداشته است. از این رو کارشناسان معتقدند اکنون بهترین فرصت برای کیم است که در ازای کمک و همراهی به پوتین در جنگ اوکراین، از مسکو جهت تکمیل این پروژه استفاده کند. حتی برخی معتقدند کیم در نظر دارد تا برای دریافت فناوری‌های نظامی کلیدی از جمله زیردریایی‌های اتمی، روسیه را تحت فشار قرار دهد.

در سوی دیگر ماجرا چین را نیز در بطن قضیه داریم؛ کشوری که هر چند با هفتمین آزمایش اتمی کره‌شمالی مخالفت کرده، اما با توجه به تنش‌هایی که با آمریکا دارد درخصوص خلع سلاح هسته‌‌ای کره‌شمالی و بازگرداندن این کشور به پای میز مذاکره، اقدام چندانی انجام نداده است. به همین دلیل است که کیم در شرایط فعلی به فهرست آرزوهای تسلیحاتی خود نگاه می‌کند و امیدوار است دوستانش را در مسکو به حمایت همه‌جانبه نظامی از پیونگ‌یانگ متقاعد کند.

محمدرضا ستاری

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش