دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۲۸ - ۱۷ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۰۱۵
بین الملل

پوتین نامزد انتخابات ریاست جمهوری روسیه شد

ولادیمیر پوتین,رئیس جمهور روسیه
ولادیمیر پوتین که دوره کنونی ریاست جمهوری اش در اوایل ماه مه سال ۲۰۲۴ میلادی به پایان می‌رسد، اعلام کرد که در انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری نامزد خواهد شد.

به گزارش ایرنا، شرکت‌کنندگان مراسم روز قهرمان ملی که در کرملین برگزار شد، از اعلام آمادگی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای شرکت در انتخابات آتی خبر دادند. پوتین در این مراسم که بیش از دویست نفر از شخصیت‌های نظامی و افتخارآفرینان این کشور در آن حضور داشتند، ۱۵ نشان طلای درجه یک اعطا کرد.

آرتیوم ژوگا رئیس مجلس جمهوری خلق دونتسک در این مراسم از پوتین درخواست کرد که برای دور بعد انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام نامزدی کند. پوتین نیز در پاسخ موافقت خود را با این موضوع اعلام کرد و گفت در انتخابات شرکت خواهد کرد.

با پایان دوره ریاست پوتین در تاریخ ۷ مه سال ۲۰۲۴، انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی در روسیه ۱۷ مارس سال آینده میلادی برگزار خواهد شد.

جزئیات مبارزات انتخاباتی پوتین هنوز مشخص نشده است

دیمیتری پسکوف٬ سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه (کرملین) در این باره گفت: اظهارات پوتین درباره تصمیم وی برای شرکت در انتخابات، واکنشی به درخواست ها بود.

وی یادآور شد: کمپین انتخاباتی پوتین هنوز به لحاظ قانونی آغاز نشده است، زیرا وی هنوز به عنوان نامزد ثبت نام نکرده است.

سخنگوی کرملین ادامه داد: جزئیات مربوط به مبارزات انتخاباتی پوتین هنوز مشخص نشده است.

استقبال مدودف 

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز در این باره به اسپوتنیک اظهار داشت: تصمیم پوتین برای نامزدی در انتخابات کاملاً منطقی و صحیح است، فعالیت وی به عنوان رئیس جمهور باید ادامه یابد.

***

پوتین برای تمدید حکومت ۶ ساله با چه مشکلاتی روبروست؟

دیده بان ایران | یورونیوز نوشت: علیرغم دست و پنجه نرم کردن با مشکلات ناشی از کمبود نیروی کار، تورم و نرخ‌های بالای بهره، اما موفقیت مسکو در زیر بار نرفتن سقف قیمت تعیین شده اروپا برای نفت روسیه، به بهبود رشد اقتصادی این کشور کمک کرده است.

در حالی که نامزدی آقای پوتین برای تکیه بر کرسی ریاست جمهوری برای یک دوره شش ساله دیگر قطعی شده، مجلس روسیه روز پنجشنبه به طور رسمی تاریخ انتخابات ریاست جمهوری بعدی را هفدهم مارس (مقارن با ۲۷ اسفند) تعیین کرد. 

آقای پوتین روز پنجشنبه اعلام کرد که رشد اقتصادی در سال جاری میلادی معادل ۳.۵ درصد بوده است.

گویی که اقتصاد صادرات‌محور ۲.۲ تریلیون دلاری روسیه، بهتر از آنچه غرب یا حتی خود مسکو پیش‌بینی کرده بود، توانسته است موج تحریم‌های مخالفان تهاجم فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین را پشت سر بگذارد.

یعنی این که غرب نتوانسته است درآمدهای نفتی روسیه را به طور مؤثر مهار کند. 

روسیه صادرات خود را به مقاصدی مانند چین و هند سوق داده و همچنین برای دور زدن سقف دستوری قیمت برای کشورهای اروپایی برای نفت روسیه، از مالکیت غیرشفاف ناوگان کشتی‌های به اصطلاح سایه استفاده کرده است.

در همین ماه نوامبر، درآمدهای حاصله از صادرات انرژی بالغ بر ۹۶۱ میلیارد روبل (بیش از ۱۰ میلیارد دلار) به بودجه روسیه کمک کرد، در حالی که این رقم در ژانویه امسال نصف این مقدار هم نبود.

با احیای درآمدهای نفتی، هم اکنون چالش اصلی آقای پوتین در داخل کشور، دست و پنجه نرم کردن با کمبود شدید نیروی کار است؛ موضوعی که از زمان حمله روسیه به اوکراین با بسیج نظامی سال گذشته و مهاجرت صدها هزار نفری مردم شدیدتر شده است.

سایر مسائل اقتصادی مانند ارزش پایین روبل، تورم بالا و نرخ های بالای بهره، خطر کاهش قدرت خرید خانوارها را به همراه دارد؛ موضوعاتی که به طور ویژه تا روز رای‌گیری بسیار مهم هستند.

کمبود نیروی کار ماهر در صنایع تولیدی

با توجه به این که نرخ بیکاری در روسیه هم اکنون در پایین‌ترین سطح خود یعنی ۲.۹ درصد قرار دارد و منابع مالی مسکو به بخش‌های دفاعی و افزایش تولیدات نظامی سوق پیدا کرده است، سایر بخش‌ها مانند فناوری اطلاعات با کمبود پرسنل مواجه هستند که همین امر مانع بهره‌وری شده است.

ماکسیم اُرِ‌ش‌کین، مشاور اقتصادی پوتین در ماه نوامبر اعلام کرد که روسیه برای رسیدن به سطح مطلوبی از حاکمیت فناوارانه در صنایع تولیدی به کارگران ماهر، مدیران و مهندسان با کیفیت بالا نیاز دارد.

اُرِش‌کین گفت: «برای این که مردم با تمایل بیشتری به اینجا بیایند، حقوق‌ها باید جذاب باشند. افزایش قابل توجه دستمزدها در صنایع و ارتش و همچنین حمایت مالی از خانواده های آسیب دیده از جنگ و بسیج، باعث افزایش حقوق‌‌ها شده است.»

با پشت‌سر گذاشتن فشارهای اقتصادی سال ۲۰۲۲، درآمدهای واقعی در روسیه در سال جاری به شدت بهبود یافت، اما توزیع آن در بخش‌ها و مناطق مختلف به طور نابرابر است و بسیاری از خانواده‌ها مجبور به صرف‌نظر از خرید برخی اقلام به ویژه در حوزه کالاهای وارداتی هستند.

مهار فشار تورمی

مهار تورم در هر کشوری وظیفه بانک مرکزی است. انتظار می‌رود نرخ بهره در روسیه که قبلا هم افزایش‌هایی را تجربه کرده بود، مجدداً در ۱۵ دسامبر تا ۱۶ درصد افزایش یابد.

پس از تورم دو رقمی در سال ۲۰۲۲، تورم امسال حدود ۷.۵ درصد است که بالاتر از هدف ۴ درصدی بانک مرکزی روسیه است. با توجه به فشار دستمزدها و انتظارات تورمی ناپایدار خانوارها، منطقی است که تورم در سال آینده میلادی به ۱۰ درصد هم برسد.

اما در نهایت، وضعیت تورم در حال حاضر قابل کنترل است.

واحد پولی روبل در برابر دلار به حدی کاهش یافت که هر ۱۰۰ روبل روسیه با یک دلار آمریکا هم قیمت شده بود، اما مقامات روسی با افزایش نرخ بهره و کنترل سرمایه موفق شدند شرایط را بهبود بخشند تا جائی که هر یک دلار آمریکا در روز پنجشنبه معادل ۹۲.۷۶ روبل روسیه معامله شد.

در حالی که داشتن واحد پولی نسبتا ضعیف باعث می‌شود تا خزانه دولت از طریق درآمدهای ارزی در حوزه صادراتی پر شود، اما از طرف دیگر همین موضوع می‌تواند هزینه‌های واردات را افزایش دهد، تورم را افزایش می‌دهد و فرار سرمایه را منجر می‌شود.

شاهرگ اقتصاد روسیه به قیمت نفت وصل است. با وجود این که قیمت نفت هم اکنون به پایین‌ترین حد خود در پنج ماه گذشته رسیه است اما باز هم بسیار بالاتر از آن چیزی است که روسیه برای تامین امنیت مالی خود به آن نیاز دارد.

تعهد کشورهای اوپک پلاس به کاهش تولید نفت و طفره‌رفتن‌های روسیه از زیر سقف قیمتی غرب در مجموع به افزایش درآمدهای انرژی روسیه کمک کرده است. 

اساسا اهرم تعیین سقف قیمت برای خرید نفت روسیه بی‌فایده بوده است. در ماه اکتبر، بیش از ۹۹ درصد از صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا بیشتر از ۶۰ دلار در هر بشکه فروخته شده است.

تحریم‌های غرب که برای کاهش منبع اصلی تامین مالی مسکو طراحی شده‌اند، فشار زیادی بر کسری بودجه روسیه در اوایل سال جاری میلادی وارد کرده است، اما مسکو انتظار دارد کسری بودجه تنها ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی روسیه باشد.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش