چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۵۶ - ۳۰ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۸۲۳
بین الملل

حمایت تلویحی بایدن از رد صلاحیت انتخاباتی ترامپ: او یک شورشی است اما باید دادگاه تصمیم بگیرد

جو بایدن,حمایت تلویحی بایدن از رد صلاحیت انتخاباتی ترامپ
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا و رقیب انتخاباتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، به طور تلویحی از رای دادگاه عالی کلرادو مبنی بر عدم صلاحیت ترامپ برای تصدی مقام ریاست جمهوری دفاع کرده و گفت: همه دیدیم که او در ماجرای حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، یک شورش را رهبری کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه پولیتیکو، جو بایدن در سخنانی در ایالت ویسکانسین، درباره رای دادگاه عالی کلرادو مبنی بر عدم صلاحیت ترامپ برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، گفت: این بدیهی است. همه شاهد بودید. حالا درباره اعمال اصلاحیه (متمم) چهاردهم قانون اساسی در این مورد باید به دادگاه (دیوان عالی آمریکا) اجازه داد تا تصمیم بگیرد. اما او (ترامپ)  قطعا از یک شورش حمایت کرد و هیچ سوال و ابهامی در این مورد وجود ندارد." 

اظهارات بایدن ساعاتی پس از آن بیان شد که دیوان عالی ایالت کلرادو آمریکا شامگاه سه شنبه رای داد که دخالت ترامپ در  جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ هوادارانش در کنگره، نقض بند سوم متمم ۱۴ قانون اساسی است که ناظر بر عدم اعطای مناصب دولتی به افرادی است که علیه قانون اساسی ایالات متحده آمریکا شورش یا فتنه انگیزی می کنند. 

بنا به نوشته پولیتیکو، غالب شخصیت های حزب دموکرات در مواجهه با رای دادگاه عالی کلرادو موضعی اختیار نکرده اند تا بهانه به تحریک هواداران ترامپ ندهند و ترامپ را محبوب تر نسازند.

از سوی دیگر اگر دموکرات ها از رای دادگاه عالی کلرادو پشتیبانی کنند بهانه لازم را به ترامپ خواهند داد که استقلال قوه قضاییه را زیر سوال برده و رای محاکم را سیاسی بخواند.

با این حال اغلب ناظران معتقدند دیوان عالی آمریکا به عنوان عالی ترین مرجع قضایی آمریکا و نیز محکمه ای با ۹ قاضی که اکثر آنها دیدگاهی محافظه کارانه داشته و ۳ تن از آنها از سوی ترامپ نصب شده اند، به احتمال فراوان از تفسیر دادگاه عالی کلرادو درباره شورشی دانستن ترامپ خودداری کرده و این رای را نقض خواهد کرد.

یک استراتژیست ارشد حزب دموکرات که نخواسته نامش فاش شود، درباره عدم اظهارنظر دموکرات ها درباره صلاحیت ترامپ گفته: "این فقط به انبوه هیزمی می ماند که بخواهید روی یک آتش بریزید و من فکر نمی کنم مفید باشد."

اما از معدود شخصیت های دموکراتی که در این باره صریح اظهار نظر کرده اند، سناتور سابق "تد کافمن" که به عنوان رئیس سابق دفتر بایدن خدمت کرده است.

او در این باره به پولیتیکو گفت:" این چیزی است که قانون اساسی می گوید. می گوید این یک شورش است، به وضوح آنچه آنها (ترامپ و هوادارانش) انجام دادند یک شورش بود."

اما جمهوری خواهان حکم دادگاه عالی کلرادو را محکوم کردند و گفتند که این رای به منزله دخالت سیاسی در انتخابات است. آنها دادگاه را متهم کردند که از اختیارات خود بسیار فراتر رفته و هشدار دادند که تنها ترامپ از این تصمیم سود خواهد برد.

رقبای ترامپ در انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه نیز از او دفاع کردند و تاکید کردند که ترجیح می‌دهند او را در پای صندوق‌های رای شکست دهند.

حمایت تلویحی بایدن از رد صلاحیت انتخاباتی ترامپ:  او یک شورشی است اما باید دادگاه تصمیم بگیرد

استدلالی که از طرف برخی چهره های کمپین انتخاباتی بایدن نیز تکرار شد و "بروک گورن" معاون مدیر ارتباطات کمپین انتخاباتی بایدن گفت: "ما در مورد دعاوی جاری اظهار نظر نمی کنیم. چیزی که من می گویم این است که رئیس جمهور(بایدن) مشتاقانه منتظر شکست دونالد ترامپ یا هر فرد دیگر جمهوریخواه در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ است."

"تد لیو" نماینده دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا هم پیشاپیش نسبت به رای جانبدارانه دیوان عالی آمریکا به نفع ترامپ هشدار داد و گفت: حتی اگر دیوان عالی تصمیم دادگاه عالی کلرادو را لغو کند، این تلقی تقویت می شود که دیوان عالی به رئیس جمهوری سابق (ترامپ) وابسته است.

لیو گفت، این موضوع نشان می‌دهد که دیوان عالی ایالات متحده تا چه اندازه طرفدار ترامپ است. چون ترامپ در طول ۴ سال ریاست جمهوری ۳ قاضی ارشد این دیوان را منصوب کرده و به جای قضات مستقل افرادی نزدیک به خود را در آن گماشته است.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش