دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۲۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۲۸۳
بین الملل

حزب کمونیست چین خواستار اینترنت مصرفی کمتر است

اینترنت در چین,حزب کمونیست چین خواستار اینترنت مصرفی کمتر
دولت چین حضور پررنگ غول‌های تکنولوژی در زندگی روزمره شهروندانش را نمی‌پسندد‌.

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از اکونومیست، سرمایه‌گذاران در سهام شرکت‌های فناوری چینی ممکن است احساس کنند که در یک «بازی رسمی» آنلاین هستند، نوعی فعالیت چند نفره که در سال ۲۰۲۳ شدت گرفت. آخرین عنوان اضافه شده به این ژانر DreamStar است که غول دیجیتال چین، یعنی شرکت تنسنت (Tencent)، آن را در نیمه ماه دسامبر گذشته و با یک تجارت گیمینگ بزرگ عرضه کرد. بازیکنان به عنوان گوسفند و پاندا‌های کارتونی در اطراف یک مسیر سرعت می‌گیرند، از گلوله‌های توپ در می‌روند و ابر‌های جادویی را می‌گیرند. گاهی اوقات از شکاف‌ها سرازیر می‌شوند تا به همان جایی برگردند که از آن شروع کرده بودند.

به امید اینکه این بازی جدید، بازی مشابه و محبوب Eggy Party از شرکت توسعه‌دهنده رقیب یعنی NetEase به چالش می‌کشد، قیمت سهام تنسنت رشد جهشی کرد. یک هفته بعد و پس از آنکه اداره ملی مطبوعات و انتشارات (NPPA) پیش‌نویس قوانین محدودکننده هزینه‌های مربوط به بازی‌های آنلاین را منتشر کرد، سهام تنسنت هم مانند NetEase سقوط کرد. روز بعد گویا اداره ملی مطبوعات و انتشارات چین یکی از آن ابر‌های جادویی را ارزانی و اظهار کرد که به دنبال توسعه موفق و سالم صنعت بازی آنلاین است. قیمت سهام تنسنت و NetEase هم تقریبا به همان نقطه‌ای برگشت که در ابتدا بودند.

این اتفاق نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور شی‌جی‌پینگ به سرکوب شدید صنعت تکنولوژی از آن نوع که در فاصله اوایل سال ۲۰۲۱ تا اواخر سال ۲۰۲۲، حدود یک تریلیون دلار از ارزش سهام سهامداران را آتش زد، تمایل چندانی ندارد. در روز دوم ژانویه رویترز گزارش کرد که یک مقام رسمی در ارتباط با تنظیم پیش‌نویس قوانین بازی‌های آنلاین اخراج شده است. این اتفاق، اما از طرف دیگر یادآوری می‌کند که دولت حضور پررنگ غول‌های تکنولوژی چینی در زندگی روزمره شهروندانش را دوست ندارد و البته همچنان ترجیح می‌دهد که کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در صنعت تکنولوژی روی موضوعات جدی - از منظر دولت- مانند تراشه‌سازی، رایانش ابری و هوش مصنوعی متمرکز باشند.

این سیگنال از پکن به همان شدتی که ناخوشایند و آزاردهنده است، به گوش می‌رسد. در روز اول ژانویه سال جدید میلادی غول موتور جست‌وجوی چینی، یعنی بایدو (Baidu)، اعلام کرد که ۳.۶ میلیارد دلار برای خرید یک پلتفرم پخش آنلاین بومی به نام Joyy پرداخته است. بایدو اعلام کرد که تنها شرایط اولیه این قرارداد که در سال ۲۰۲۰ امضا شده بود، برآورده و انجام شده است. چند مقام آگاه می‌گویند که این شرایط ممکن است شامل تاییدیه‌ها و مجوز‌های رسمی رگولاتوری برای توسعه باشند.

تنسنت و علی‌بابا که دو بازارگاه اینترنتی بزرگ چین به حساب می‌آیند، از دسترسی به دارایی‌های‌شان محروم شده‌اند. همچنین دادگاهی در روز بیست‌ونهم دسامبر گذشته، علی‌بابا را به پرداخت غرامتی نسبتا سنگین محکوم کرد. این دادگاه در رسیدگی به شکایت شرکت رقیب علی‌بابا، یعنی JD.com، به خاطر آسیب‌هایی که به آن رسانده و جلوی استفاده فروشندگانش از پلتفرم‌های دیگر را گرفته است، علی‌بابا را به پرداخت یک میلیارد یوآن معادل ۱۴۰ میلیون دلار محکوم کرد.

دردسر‌های شرکت‌های دیجیتالی محبوب داخلی چین در تضاد کامل با رونق «تکنولوژی سخت» مورد علاقه دولت قرار دارد. شرکت‌هایی که شانس خودشان را در صنایعی امتحان می‌کنند که دولت آن‌ها را برای رقابت استراتژیکش با آمریکا حیاتی تلقی می‌کند، می‌توانند روی سیاست‌های حمایتی و یارانه‌های سخاوتمندانه حساب کنند. جیب آن‌ها هم از پول پر می‌شود. در طول سه سال گذشته، حتی در شرایطی که سرمایه اختصاص یافته به اینترنت مصرفی مردم به کلی تمام شده است، توسعه‌دهندگان تکنولوژی‌های سخت در مجموع چیزی در حدود ۵۵۰ میلیارد یوآن از طریق عرضه اولیه سهام خود در بورس به دست آورده‌اند.

هیچ شرکتی به اندازه هوآوی نمی‌تواند نماد عینی این روند باشد. بعد از آنکه هوآوی در سال ۲۰۱۹ به خاطر نگرانی از شنود و نفوذ چینی‌ها به ابزار‌های ارتباطی غربی‌ها با استفاده از تجهیزات این شرکت در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفت، به نظر می‌رسید که این سازنده تجهیزات مخابراتی محکوم به فنا و شکست باشد. هوآوی، اما بار‌ها و بار‌ها و به‌شدت این اتهام را تکذیب کرده است. تحریم‌های آمریکا در مقابل این شرکت را از دسترسی به تجهیزاتی از جمله پردازنده‌های نیمه‌رسانای پیشرفته که هوآوی برای ساخت گوشی‌های موبایل و دیتاسنترهایش به آن‌ها نیاز دارد، محروم کرده است. در ماه سپتامبر سال میلادی گذشته هوآوی با رونمایی از یک موبایل هوشمند مبتنی بر شبکه ارتباطی ۵ G که قدرت پردازشی خود را از تراشه سیلیکونی پیشرفته ساخت شرکت SMIC (بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین) می‌گرفت، جهان و به خصوص آمریکایی‌های نگران امنیت ملی را در شوک جدی فرو برد. این در حالی است که هر دو شرکت‌های هوآوی و SMIC تراشه‌های سرور پیشرفته مشابهی را برای دیتاسنتر‌ها تولید و صادر می‌کنند که این تراشه‌ها می‌توانند برای آموزش الگو‌های زبانی هوش مصنوعی هم به‌کار گرفته شوند. در روز بیست‌ونهم دسامبر گذشته هوآوی اعلام کرد که درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده که این رقم تا ۹ درصد بیش از سال پیش از آن، یعنی سال ۲۰۲۲ بوده است. رئیس‌جمهور شی‌جی پینگ نمی‌توانست به سیگنالی واضح‌تر از این درباره جایی که درآمدزایی از آنجا می‌آید، امیدوار باشد.

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش