به گزارش ایرنا ، ستادکل ارتش ژاپن در بیانیه ای آورده است که این جنگنده ها با موشک های دوربرد و با قابلیت های بالا برای هدفگیری مجهز خواهند شد و این می تواند به توان حملات پیشدستانه این کشور کمک زیادی بکند.
در این بیانیه آمده است که اگر بین ژاپن و کره شمالی جنگی رخ دهد ، جنگنده های ژاپن باید توان حمله پیشدستانه داشته باشند و برای این منظور با موشک های مذکور به نام جی اس ام می توان تاسیسات نظامی و زیربنایی کره شمالی را هدف قرار داد.
روزنامه یومیوری این کشور نوشته است که ژاپن اکنون فاقد چنین سامانه موشکی هوا به زمین است و این باعث شده است تا قابلیت های نظامی هوایی کافی برای حمله پیشدستانه در اختیار نداشته باشد.
این موشک را شرکت رایتون آمریکا و شرکت کانگزبرگ نروژ با همکاری یکدیگر تولید می کنند و از سال ۲۰۰۸ میلادی دو طرف روی آنها کار کرده اند و انتظار می رود که این طرح تا سال ۲۰۲۵ میلادی در ژاپن نهایی شده و روی جنگنده ها سوار شود.
بر اساس این گزارش انتظار می رود که ژاپن در آینده نزدیک ۴۲ فروند از جنگنده های اف ۳۵ آ از آمریکا تحویل بگیرد و پس از آن نیز سفارش خرید دیگری به این کشور خواهد داد.
ژاپن به طور جدی نگران آزمایش های موشکی بالستیک کره شمالی است و در حال تقویت سامانه های دفاعی موشکی خود می باشد و در این مسیر از کمک های فنی و سامانه های ضد موشکی آمریکا بهره می گیرد.
- 19
- 3