یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۲۶ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۲۶۱
بین الملل

ژاپن نسبت به مرحله جدید تهدیدات کره‌شمالی هشدار داد;

احتمال دستیابی پیونگ‌یانگ به کلاهک هسته‌ای

موشک,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
 ژاپن هشدار داده است که تهدیدات ناشی از سلاح‌های هسته‌ای کره‌شمالی به «مرحله جدیدی» رسیده است؛ به‌طوری که موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای این کشور توانایی رسیدن به خاک آمریکا را دارند.

به گزارش گاردین، دولت ژاپن در گزارش سالانه دفاعی خود با بیان این‌که برنامه تسلیحاتی پیونگ‌یانگ «به میزان قابل توجهی پیشرفت کرده است»، گفته است که این امکان وجود دارد که رژیم کره‌شمالی به توانایی کلاهک هسته‌ای کم‌حجم دست پیدا کرده باشد.

 

پس از آن‌که کره‌شمالی در ماه گذشته دو موشک بالستیک قاره‌پیما را به شکل قوس‌دار و منحنی به طرف ساحل غربی ژاپن پرتاب کرد، توکیو گزارش سالانه دفاعی خود را منتشر کرد.

 

در گزارش وزارت دفاع ژاپن که بیش از ٥٠٠ صفحه است، آمده: «توسعه برنامه موشک‌های بالستیک کره‌شمالی به‌طور فزاینده‌ای برای منطقه آسیا و اقیانوسیه، ازجمله ژاپن و سایر کشورهای جهان خطرناک شده است. خطراتی واقعی و قریب‌الوقوع.»

 

پس از انجام دو آزمایش هسته‌ای و بیش از ٢٠ موشک بالستیک توسط کره‌شمالی در‌ سال گذشته، وزارت دفاع ژاپن گفت که تهدیدات امنیتی به مرحله جدیدی رسیده است.

 

در این گزارش به نظر می‌رسد که کره‌شمالی تکنولوژی خود را تا آن‌جا که ممکن است، توسعه داده تا بتواند یک کلاهک هسته‌ای را بر روی یک موشک نصب کند. وزارت دفاع ژاپن در گزارش خود نوشته است: «این موضوع کاملا قابل توجه است که برنامه تسلیحات هسته‌ای کره‌شمالی در حال حاضر به میزان قابل توجهی پیشرفت کرده است و احتمال دارد که این کشور، با تکنولوژی کوچک‌سازی (مینیاتوریزیشن)، بمب‌های هسته‌ای را به شکل کلاهک‌های هسته‌ای تولید کرده باشد.»

 

برخی از متخصصان معتقدند که کره‌شمالی، پیشتر، توانایی هسته‌ای خود را کوچک‌سازی کرده است، در حالی ‌که برخی دیگر بر این باورند که این رژیم هنوز چندین‌ سال با دستیابی به چنین چیزی فاصله دارد. با این حال، نحوه بیان گزارش وزارت دفاع ژاپن در این مورد کمی مبهم بود و در آن مشخص نشده که آیا پیونگ‌یانگ به این تکنولوژی دست پیدا کرده یا خیر.

 

«اسکات لافوی» تحلیلگر تصاویر موشک‌های بالستیک و تکنولوژی فضایی در واشنگتن گفته است که این گزارش، منعکس می‌کند که کره‌شمالی یا دارای کلاهک هسته‌ای شده یا تا رسیدن به آن فاصله بسیار کمی دارد.

 

«ایتسونوری اونودرا» وزیر دفاع ژاپن به رسانه‌ها در توکیو گفته است: «موشک‌های کره‌شمالی نشان‌دهنده تهدیدی جدی است. این موضوع، همراه با ادامه رفتارهای تهدیدآمیز چین در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی، نگرانی‌های عمده‌ای برای ژاپن ایجاد کرده است.»

 

در گزارش وزارت دفاع آمده است: «کره شمالی برد و تنوع موشک‌های خود را افزایش داده و به روش‌ها و مکان‌های پرتاب موشکی‌اش تنوع بخشیده است. پیونگ‌یانگ تنها در‌ سال گذشته دو آزمایش اتمی انجام داد و بیش از ۲۰ موشک پرتاب کرد که نسبت به کل ۱۸‌سال حکومت کیم جونگ ایل، رهبر سابق این کشور که در جریان آن ۱۶ موشک پرتاب شده بود، فراتر رفته است.»

 

از اواخر ‌سال ٢٠١١ که کیم‌ جونگ اون رهبر کره‌شمالی شد، ژاپن در مورد تکرار فزاینده آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی بسیار نگران است.

 

ژاپن در ماه‌های اخیر، در آماده‌سازه برای هرگونه حمله موشکی کره‌شمالی، مانورها و آزمایش‌هایی را برگزار کرده است. این در حالی است که وزیر دفاع این کشور جزو کسانی است که خواستار حمله به پایگاه‌های کره‌شمالی، در صورت حمله موشکی پیونگ‌یانگ به این کشور شده است.

 

اونودرا، وزیر دفاع ژاپن، پیشتر در همین ‌سال گفته بود: «برای دفاع درست از ژاپن باید بتوانیم پایگاه‌هایی را که از آنها، موشک‌های کره‌شمالی پرتاب شده، هدف قرار دهیم. این کار برای جلوگیری از حملات دوم و سوم آنهاست. این حمله ما، پیشگیرانه نیست، بلکه ضدحملاتی است که در حوزه دفاع از خود انجام خواهیم داد.»

 

از سوی دیگر، وزرای امور خارجه کره‌جنوبی و ژاپن که در حاشیه نشست کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در مانیل با یکدیگر دیدار کردند، بر گفت‌و‌گو و مذاکره بیشتر با یکدیگر برای مقابله با تهدیدات کره‌شمالی تأکید کردند.

«کانگ کیونگ وها»، وزیر امور خارجه کره‌جنوبی در آغاز نشستی با «تارو کونو»، همتای ژاپنی‌اش در مانیل گفت: «در مواجهه با تهدیدات پیشرفته اتمی و موشکی کره‌شمالی ارتباطات و مذاکرات بیشتر در رابطه با این مشکل مفید و موثر خواهد بود.»

 

کونو نیز در پاسخ گفت: «امیدوارم کره‌جنوبی و ژاپن در حوزه‌های مختلف با یکدیگر همکاری کنند تا عصر جدیدی را در روابط دوجانبه به وجود آورند.»

 

کره‌شمالی در ژوئیه ‌سال‌جاری میلادی دو موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کرد که نقض قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت بود. شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه به اتفاق آرا قطعنامه ٢٣٧١ را تصویب کرد که تحریم‌ها علیه کره‌شمالی را تشدید می‌کند. این تحریم‌ها صادرات کره‌شمالی را هدف می‌گیرد و طبق برنامه باید درآمدهای ارزی پیونگ‌یانگ را یک‌سوم کاهش دهد.

 

پیونگ‌یانگ این قطعنامه را «جنایاتی» علیه کشورش خوانده و سوگند خورده است که انتقامی هزاران برابری از آمریکا بگیرد.

 

از سوی دیگر، گرچه چین و روسیه نیز تحریم‌های اخیر شورای امنیت را وتو نکردند، اما به نظر می‌رسد که چین، درعین‌حال که نگران جنگ در منطقه است، بابت ضررهای اقتصادی‌اش نیز ناراحت است.

 

وزیر خارجه چین اعلام کرده که چین بیشترین هزینه تحریم‌ها علیه کره‌شمالی را پرداخت خواهد کرد، زیرا پکن نزدیک‌ترین شریک اقتصادی پیونگ‌یانگ است؛ با این‌حال چین همانند همیشه قطعنامه‌های سازمان ملل را اجرا خواهد کرد.

 

«وانگ یی»، وزیر خارجه چین اعلام کرد: «چین و جامعه بین‌المللی مخالف ادامه آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی هستند.»

 

وی با اشاره به روابط اقتصادی سنتی چین و کره شمالی افزود: «در راستای حفظ سیستم بین‌المللی عدم اشاعه و صلح و ثبات منطقه‌ای، چین همانند گذشته قطعنامه‌های سازمان ملل را کامل اجرا خواهد کرد.»

 

وانگ یی ادامه داد: «جدا از تحریم‌های جدید علیه کره شمالی، در قطعنامه اخیر شورای امنیت به‌طور آشکارا بر از سرگیری مذاکرات ٦جانبه تأکید شده است.»

 

مذاکرات ٦‌جانبه با حضور کشورهای آمریکا، چین، کره‌شمالی، روسیه، کره‌جنوبی و ژاپن است.

 

سرگئی لاوروف،‌ وزیر امور خارجه روسیه دیروز (سه‌شنبه) سه کشور آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن را به اقدامات محتاطانه علیه کره‌شمالی فراخواند.

 

لاوروف تأکید کرد: «مسکو معتقد است یک راه حل مناسب درخصوص مسأله کره‌شمالی تنها در صورتی به دست می‌آید که تمامی طرفین ازجمله آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن یک رویکرد منطقی و معقول پیش بگیرند.»

 

لاوروف افزود: «روسیه متقاعد شده که هیچ جایگزینی برای از سرگیری روند سیاسی درخصوص مسأله کره‌شمالی وجود ندارد و مسکو آماده است تا به مذاکرات با پیونگ‌یانگ ادامه دهد.»

 

این درحالی است که وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده که می‌توان با کره‌شمالی مذاکره کرد. رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این‌که ایالات متحده هنوز آماده مذاکره با کره‌شمالی است، گفت که واشنگتن تمایل دارد تا با پیونگ‌یانگ وارد گفت‌وگو شود؛ «اگر این کشور دست از یک‌سری آزمایش‌های موشکی خود بردارد.»

 

وی گفت: «بهترین نشانه‌ای که کره‌شمالی می‌تواند به ما نشان دهد، این است که برای آمادگی مذاکره با ما باید دست از برنامه‌های موشکی خود بردارد و آزمایش‌های موشکی خود را متوقف کند.»

 

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش