دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۹۲۹
بین الملل

مردم هنوز در حال هضم انتخاب ترامپ هستند

جنگ داخلی در آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
احتمال وقوع جنگ داخلی در آمریکا، طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، حدود ۶۰ درصد تخمین می‌زند.

یک روز پس از نزاع و خشونت و کشتار نژادپرستانه در ویرجینیا، فرماندار این شهر اظهار داشت: «چطور شد که ما به اینجا رسیدیم؟» بعد از واقعه شارلوتزویل ویرجینیا و دیگر وقایع خونین در فرگوسن، چارلستون، دالاس، سنت پل بالتیمور، باتون روژ و اسکندریه، بهتر است این سوال را پرسید که آمریکا به کدامین سو پیش می رود؟ اتحاد این کشور تا چه حد سست و شکننده شده است؟ گروه راست رادیکال، سال پیش موفق شد بیشترین کرسی های سیاسی از نیم قرن پیش تاکنون را از آن خود کند. اکنون بیش از ۹۰۰ گروه نفرت، در آمریکا شکل گرفته و این آمار دائما در حال افزایش است.

 

کیث ماینز، افسر بازنشسته نیروهای ویژه ارتش که اکنون در وزارت امور خارجه مشغول به کار است، در خلال جنگ های داخلی، در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آفریقا مشغول به خدمت بوده است. وی با مشاهده درگیری های موجود در آمریکا، احتمال وقوع جنگ داخلی را در این کشور، طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، حدود ۶۰ درصد تخمین می زند. وی اظهار می دارد الگوی نزاع های داخلی طی شصت سال گذشته در سراسر جهان تحول زیادی داشته است.

 

امروز کمتر جنگ داخلی را می توان یافت که در سنگر های ثابت و در مرزهای جغرافیایی ثابت روی دهند؛ بلکه بیشتر شامل درگیری هایی وسیع اما با شدت کم و طی چند مرحله نزاع خشونت بار است که مکان ثابتی ندارد. به تعریف ماینز، جنگ داخلی به معنای نفی سیاست های سنتی قدرت سیاسی حاکم است که برای سرکوب آن از سازمان حفاظت ملی کمک گرفته می شود.

 

ترامپ، از خشونت به عنوان شیوه ای برای پیشبرد اهداف سیاسی استفاده کرده و در خلال کمپین انتخاباتی و پس از آن از زورگویی نیز به عنوان اهرم فشار استفاده کرده است. به گفته ماینز، «با توجه به وقایع اخیر این طور به نظر می رسد که جناح چپ نیز با اینگونه رفتار، مخالفتی ندارد». به عقیده وی حال نیز مانند سال ۱۸۵۹، هر کسی از چیزی عصبانی است و همه به همراه خود اسلحه حمل می کنند.

 

دیوید بلایت، تاریخ شناس، عقیده دارد که مقایسه شباهت ها و تفاوت ها بین دو چیز همواره احتمال نادرست بودن دارد. اما می توان گفت که امروز نیز دقیقا مانند دهه ۱۸۵۰، ما شاهد سازمان هایی با قدرت عملکرد ضعیف هستیم، حزب های قطبی داریم و این احزاب در حال از دست دادن یکپارچگی هستند.

 

وی افزود: «باید به خاطر حفظ شاخص سلامت آمریکا، به این حزب ها توجه ویژه داشته باشیم. در زمان جنگ پیشین، همه چیز سریع اتفاق افتاد و مردم نتوانستند خود را تطبیق دهند: قانون آزادی برده ها، شورش، و حتی جنگ آمریکا و مکزیک. اکنون نیز در یک چنین حالتی هستیم. مردم هنوز در حال هضم انتخاب دونالد ترامپ در مقام رئیس جمهور هستند.»

 

به گفته وی: «زمانی می گوییم که در خطر جنگ داخلی احتمالی هستیم که یک انتخابات، یک لایحهٔ تصویب شده، یا یکی از اقدامات انجام شده از سوی دولت یا افراد منتسب در مقام های بالا، به طور کلی در تضاد با یکی از احزاب، یا یک گروه بزرگ باشد. امروز، تضعیف نهادهای سیاسی سبب شده نظر مردم در خصوص معتبر بودن هرکدام از این نهاد ها، دچار تغییر شود.»

 

به گفته گرگوری داونز، تاریخ شناس، در پی واقعه شارلوتزویل، طیف وسیعی از احزاب مختلف با گرایش های سیاسی متفاوت این رفتار را تحریم کردند که در نوع خود دلگرم کننده بود؛ اما باید عنوان کرد که این امر، کافی نبود و دلیل بر عدم تکرار این گونه رفتارهای خشونت بار نیست. مشخص است که اگر این خشونت عمیقا از نیروهای فرهنگی یا اجتماعی سرچشمه بگیرد، سیاستمداران قادر نخواهند بود با ارائه دلیل و منطق، مردم را از آن بازدارند.

 

اریک فونر، تاریخ شناس دانشگاه کلمبیا و برنده جایزه پولیتزر در سال ۲۰۱۱ نیز نسبت به اینکه این نزاع ها، شبیه جنگ داخلی پیشین آمریکا است، مطمئن نبود. وی اظهار داشت: «مشخصا در این کشور شکاف های زیادی در مسائل مختلف از جمله نژاد، ایدئولوژی و زندگی شهری و روستایی داریم، اما مشخص نیست که این اختلافات به طور حتم تبدیل به جنگ داخلی شود.»

 

وی همچنین به واقعه شارلوتزویل اشاره کرد و عنوان داشت که این اتفاق، دلیلی بر به وجود آمدن جنگ داخلی نیست. بحث مردم در خصوص جامعه و نژاد در آمریکا است و نه جنگ داخلی.

 

شارلوتزویل اولین تظاهرات در آمریکا نبود، آخرین آن ها نیز نیست. ۹ تظاهرات اعتراضی دیگر قرار است ماه دیگر به وقوع بپیوندد.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش