به گزارش عصر ایران، "کیم جونگ اون" دیر سالی نیست که به رهبری بسته ترین کشور دنیا رسیده (از دسامبر ۲۰۱۱)، اما در طی همین مدت نه چندان طولانی توانسته با تاکتیکی هوشمندانه گام به گام به سمت توسعه توان موشکی و هسته ای حرکت کند.
دو رهبر پیشین کره شمالی که پدر و پدربزرگ رهبر کنونی این کشور بوده اند، هیچ گاه به اندازه رهبر کنونی ۳۳ ساله و جوان این کشور، دست خالی جامعه جهانی و آمریکا را نخوانده و به اندازه او دنیا را به چالش نکشیده بودند؛ در حالی که مواجه با تنبیه و تهدید عمده ای نشده باشند.
کیم جونگ اون در کمتر از ۶ سالی که به رهبری کره شمالی رسیده، توانسته بُرد موشک های بالستیک این کشور را به خاک آمریکا برساند و در عین حال با توسعه توانمندی های هسته ای کشورش، قوی ترین آزمایش هسته ای این کشور را (دیروز) با آزمایش یک بمب هیدروژنی ۱۰۰ کیلوتنی به انجام برساند.
نکته خطرناک تر اینکه بر اساس ادعای دولت کره شمالی، بمب هیدروژنی این کشور قابلیت حمل با کلاهک های بالستیک این کشور را دارد.
به بیان کوتاه کره شمالی هم اینک هم در زمینه توسعه بمب های هسته ای و هم در زمینه توسعه ابزار پرتاب آنها گام های بلندی برداشته که تا حدود زیادی صحنه موازنه قوا در شبه جزیره کره را به نفع این دولت بسته دیکتاتوری تغییر داده است.
همه این تحولات در کمتر از ۶ سال گذشته در حالی به وقوع پیوسته که در جبهه مقابل کره شمالی تغییر رویکرد خاصی صورت نگرفته و رهبر کره شمالی به این درک استراتژیک رسیده که مادام پیشرفت رو به جلو برنامه هسته ای و موشکی این کشور، جامعه جهانی و کشورهای متحد آمریکا در منطقه( ژاپن و کره جنوبی) هیچ ابزاری برای مقابله با پیونگ یانگ ندارندو اگر امروز پشت میز معامله با پیونگ یانگ ننشینند، فردا مجبورند امتیاز بیشتری به این کشور بدهند.
در صورت وقوع هر گونه حمله نظامی به کره شمالی، دولت پیونگ یانگ می تواند حتی به قیمت نابودی خودش، با استفاده از سلاح های هسته ای و موشک های بالستیک جهنمی از آتش و ویرانی را در شبه جزیره کره و حتی ورای آن بسازد، آتشی که می تواند ژاپن و کره جنوبی به عنوان دو اقتصاد بزرگ و توسعه یافته دنیا را درون خود بسوزاند.
امروز ایالات متحده آمریکا و متحدان این کشور در منطقه شرق آسیا هیچ ابزار موثری برای مقابله با دولت کره شمالی ندارند و تنها برگ برنده آنها که تحریم های فزاینده بین المللی و تهدید به اقدام نظامی علیه پیونگ یانگ است، عملا نتیجه ای در برنداشته است.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا به درستی بر این نکته وقوف یافته که مادامی که دولت پکن در تشدید فشارهای فزاینده علیه پیونگ یانگ همکاری کاملی نکند، هر گونه تلاشی برای انزوا و تشدید فشارهای اقتصادی علیه کره شمالی در حکم آب در هاون کوبیدن است.
تاکتیک هوشمندانه رهبر کره شمالی بر این مبناست که از شکاف منافع بین آمریکا و چین و فرصت ماه های نخست استقرار ترامپ در کاخ سفید و فقدان استراتژی عملی دولت جدید آمریکا علیه پیونگ یانگ ،نهایت استفاده را ببرد و میز مذاکره را مطلوب رهبران پیونگ یانگ آماده کند تا آنها بتوانند با دست بالا در پشت میز مذاکره از ایالات متحده آمریکا و کشورهای متحد واشنگتن در منطقه (ژاپن و کره جنوبی) امتیاز بگیرند.
در صورت عدم بروز جنگی فاجعه بار در منطقه که می تواند به قیمت ویرانی شبه جزیره کره و حتی ژاپن تمام شود، روند تحولات ژئوپلتیکی در منطقه شرق آسیا به سمت میل و اراده رهبر کره شمالی در حال حرکت است؛ کیم جونگ اون هر روز پرده ای جدید از توان هسته ای و موشکی این کشور را به جهان رونمایی می کند و در مقابل رهبران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی تنها با لفاظی های تکراری و تهدیدهای غیر عملی بی نتیجه پاسخ می دهند.
اگر روند تحولات کنونی در منطقه شبه جزیره کره به منوال و روال ماه های گشذته پیش برود، ایالات متحده آمریکا ۳ گزینه در پیش رو دارد:
۱- جنگ با یک قدرت هسته ای مجهز به موشک های بالستیک دوربرد.
۲- آمادگی با سازش با رهبری که تاکتیک هوشمندانه ای در پیش گرفته و گام به گام و یک به یک تمامی خطوط قرمز آمریکا در منطقه را به چالش می کشد.
البته راه دیگری هم وجود دارد که اجرای آن تا حدود زیادی به رخنه پذیری ساختار قدرت و نظام سیاسی کره شمالی مربوط است: پیدا کردن راهی برای حذف کیم جونگ اون و رهبران ارشد نظامی و فروپاشی از درون حکومت کره شمالی که اجرای این سناریو البته با توجه به ساختار به شدت بسته حکومت کره شمالی بسیار سخت به نظر می رسد.
- 9
- 6