به گزارش ایرنا، این اقدام پس از تداوم حملات وحشیانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان آرکان (راخین) در غرب این کشور صورت می گیرد.
«پاپ برایس» رئیس شورای شهرداری آکسفورد انگلیس ضمن حمایت از طرح پس گرفتن این نشان، در ادامه گفت: مردم به دلیل شرایط کنونی میانمار مضطرب هستند.
برایس از سکوت سوچی دربرابر فجایع ارتش میانمار و شبه نظامیان بودایی علیه مسلمانان روهینگیا انتقاد کرد.
نشان «آزادی آکسفورد» به افراد شاخصی اعطا می شود که بنا به اعتقاد شورای این شهر، کارهای شایسته ای برای این شهر انجام داده اند.
دانشگاه آکسفورد لندن نیز شنبه گذشته (۸مهرماه ۹۶) تابلوی نقاشی را که تصویر سوچی روی آن نقش بسته بود، از سر در ورودی دانشکده «سنت هیو» این دانشگاه پایین کشید.
دانشگاه آکسفورد در سال ۲۰۱۲ به سوچی دکترای افتخاری داده بود. همچنین وی از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۷ میلادی در رشتههای علوم سیاسی، فلسفه و اقتصاد این دانشگاه تحصیل کرده است.
بحران مسلمانان روهینگیا فشارهای بین المللی بر سوچی را افزایش داده، به گونه ای که حتی مساله پس گرفتن جایزه نوبل از وی بر سر زبان ها افتاده است.
سوچی سال ۱۹۹۱ برنده جایزه صلح نوبل شد و با پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۵،در جریان انتقال قدرت در میانمار، در این کشور روی کارآمد.
رهبر میانمار به دلیل کشتار مسلمانان در این کشور و فشارهای بین المللی در هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نکرد.
حمله ماه گذشته ارتش رستگاری روهینگیا آرکان (راخین) به مراکز پلیس میانمار باعث حمله گسترده نیروهای امنیتی میانمار به روستاهای مختلف این استان شد که بر اثر این عملیات بیش از ۴۰۰ تن کشته و بیش از ۵۰۰ هزار تن دیگر مجبور به ترک خانه خود شدند.
- 19
- 2