دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۵۳ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۴۷۸
بین الملل

فاکس نیوز:

وزارت دادگستری آمریکا پرونده اورانیوم وان را باردیگر به جریان می اندازد

وزارت دادگستری آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
تارنمای آمریکایی «فاکس نیوز» نوشت که وزارت دادگستری آمریکا، بازگشایی پرونده تحقیقات در مورد «آلومینیوم وان» را در دست بررسی دارد.

به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه خبری «فاکس نیوز» در ادامه نوشت: موشکافی های وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا نسبت به توافقی که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا منعقد شد و اختیار بخشی از تولید اورانیوم آمریکا را به روسیه داد، امکان آغاز تحقیقات جدید را در این باره میسر کرده است که اکنون کاخ سفید نیز از آن حمایت می کند.

 

سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «اگر دادستان کل نیاز به چنین تحقیقاتی را احساس می کند، باید آن را مورد بررسی قرار دهد. مطمئنا وی دلیلی برای این کار می بیند.»

 

سخنان سندرز در واکنش به گزارشی مطرح شد مبنی بر این که دادستان های وزارت دادگستری آمریکا، عوامل پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) را برای افشای جزئیات تحقیقاتی قبلی در مورد توافق اورانیوم وان، تحت فشار قرار داده اند.

 

ان بی سی نیوز گزارش داد که از این ماموران خواسته شده است تا در مورد مدارکی که در جریان این تحقیقات به دست آورده اند و این که تلاشی برای متوقف کردن فرآیند تحقیقات شده است یا نه، توضیحاتی ارائه دهند.

 

تمام اینها بخشی از تلاش های گسترده وزارت دادگستری آمریکا برای ارزیابی درخواست نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا برای تعیین بازرس ویژه ای برای بررسی مسائل بحث برانگیز مربوط به دوره ریاست جمهوری باراک اوباماست.

 

براساس گزارش ماه نوامبر (آبان – آذر ماه) فاکس نیوز، جف سشنز دادستان کل آمریکا به «دادستان های ارشد فدرال» دستور داده است تا در مورد این که آیا تعیین بازرس برای این منظور مجاز است یا نه و یا این که در مورد امکان بازگشایی پرونده هایی که در دست تحقیق قرار ندارند، اظهارنظر کنند.

 

سشنز هفته گذشته به خبرنگاران گفت: وزارت دادگستری آمریکا در حال همکاری با بازرسان کنگره در مورد پرونده اورانیوم وان و دیگر مسائل است. وی افزود: «منابع لازم» در اختیار یکی از «وکلای ارشد» قرار گرفته است تا با بررسی پرونده ها، توصیه نامه ای تنظیم کند.

 

این رسانه آمریکایی در ادامه تصریح کرد: توماس دوپری وزیر سابق وزارت دادگستری آمریکا در زمان ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش، در مورد پرونده اورانیوم وان می گوید: « گمان می کنم در نهایت اگر چیزی پیدا کنند، توان این را خواهند داشت تا این پرونده را مجددا باز کنند.»

 

در زمان حاضر روشن نیست که آیا سشنز در خلال انتقادهای نمایندگان جمهوریخواه از تحقیقات رابرت مولر در مورد مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا و احتمال تبانی دستیاران ترامپ با مسکو، در نهایت اقدامی در جهت تعیین بازرس ویژه دیگری برای تحقیق در مورد این پرونده و یا به جریان انداختن دوباره آن، خواهد کرد یا نه.

 

فشارهای کنگره آمریکا در مورد پرونده اورانیوم وان متوقف نمی شود.

 

فاکس نیوز نوشت: در اوایل ماه جاری یکی از سناتورهای ارشد جمهوریخواه آمریکا، تحقیقات خود را در مورد فروش شرکت کانادایی به شرکت هسته ای «روس اتم» آغاز کرد. جان باراسو رئیس کمیته محیط زیست و فعالیت های عمومی سنا، در نامه ای خطاب به اداره انرژی آمریکا و کمیسیون ساماندهی هسته ای، خواهان اطلاعات بیشتری در این باره شد.

 

گرگوری ژاچکو رئیس وقت کمیسیون سازماندهی هسته ای در سال ۲۰۱۱ به سناورهای آمریکایی اطمینان خاطر داد که این شرکت ها «گواهینامه صادرات» این کمیسیون را ندارند و به این ترتیب نمی توانند از آمریکا، اورانیوم خارج کنند.

 

اما تارنمای خبری هیل وابسته به کنگره آمریکا، ماه گذشته (نوامبر) نوشت: اگر چه کمیسیون سازماندهی هسته ای آمریکا، این گواهینامه را صادر نکرده است، اما یادداشت هایی وجود دارد که نشان می دهد این کمیسیون در سال ۲۰۱۲ اجازه «ارسال کیک زرد» را از معادن آمریکا به کانادا با واسطه یک «طرف سوم»، صادر کرده است. در این گزارش همچنین آمده است که دولت اوباما بعدها ارسال بخشی از این مواد را به اروپا نیز تایید کرده است.

 

توافق اورانیوم وان در ماه اکتبر (مهر – آبان ماه) پس از آن که تارنمای هیل گزارش داد که پلیس فدرال آمریکا مدارکی مربوط به سال ۲۰۰۹ را به دست آورده است که نشان می دهد، عوامل روس از دادن رشوه، باج و دیگر روش های کثیف، برای گسترش ردپای حوزه انرژی اتمی روسیه در ایالات متحده آمریکا استفاده کرده اند، بار دیگر در صدر اخبار قرار گرفت.

 

به دنبال این، نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا بار دیگر سوالاتی را که در سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار در مورد مبالغی که از سوی «طرف های ذینفع» به بیل کلینتون و بنیاد کلینتون پرداخت شده، مطرح شده بود را مجددا طرح کردند.

 

به عنوان نمونه چاک گراسلی از اعضای کمیته قضایی سنای آمریکا بار دیگر به ۵۰۰ هزار دلاری که یکی از بانک های سرمایه گذاری روسیه برای سخنرانی ژوئن سال ۲۰۱۰ کلینتون، اشاره کرد. گراسلی در ماه اکتبر در نامه ای نوشت که کارکنان سابق اطلاعاتی روسیه از مقامات ارشد این بانک بوده و منابع آگاه، این شرکت را وابسته به دولت روسیه دانسته اند.

 

بنا بر گزارش ها، چهره های وابسته به این شرکت همچنین ۱۴۵ میلیون دلار به بنیاد کلینتون پرداخته اند، اما روشن نیست که آیا این تراکنش ارتباطی به توافق اورانیوم وان دارد یا نه.

 

هیلاری کلینتون در ماه اکتبر در شبکه سی اسپن (C-SPAN) در این باره گفت: « این همان سخنان یاوه ای است که سال هاست می گویند در حالی که هیچ مدرک معتبری در تایید آن وجود ندارد. در واقع (این اتهامات) تاکنون بارها رد شده و در آینده نیز رد خواهد شد.»

 

فاکس نیوز به نقل از این نامزد دمکرات انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا افزود: این مسائل تنها با هدف «انحراف» افکار از تحقیقات در مورد مداخله روسیه و احتمال تبانی مسکو با دستیاران ترامپ در انتخابات گذشته، طرح شده است.

 

 

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش