چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۶ - ۱۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۹۹۸
بین الملل

سرنوشت صلح خاورمیانه و بمب هسته ای کره شمالی چه می شود؟

چالش مهم بین المللی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
یک سال دیگر ممکن است به این فهرست نگاه کنم و ببینم که پیش بینی ها کاملا اشتباه از آب در آمده است. امید دارم در بسیاری موارد به ویژه روند صلح خاورمیانه و اوکراین حرف هایم اشتباه از آب در آید.

در اینجا چهار پیش بینی در خصوص چهار چالش مهم بین المللی در سال ۲۰۱۸ طرح می شود.

 

۱. سازمان ملل گفتگوهای صلح را ترک می کند

استفان دی مستورا، نماینده ویژه سازمان ملل، دیپلماتی کار آزموده با حسن شهرتی تمام عیار، خوش بینی ناتمام و دهه ها تجربه ی کار در خندق های دیپلماتیک، صبرش لبریز شده است. شغلی که جنین دی جیوانی، خبرنگار کهنه کار به درستی آن را یکسان با "خیره شدن به بیابان" توصیف کرده بود معلوم شد برای میانجی گر سازمان ملل دقیقا همین معنا را داشته است، دوره ای بی حاصل و تلاش برای دیپلماسی بی هدف میان معارضانی که مذاکره را به نفع خود نمی دانند.

 

پس از سه سال و نیم گفتگوی ملال آور میان دو طرف که با لجاجت باور دارند تاریخ حق را به آن ها خواهد داد ، دی مستورا امسال را با کمترین دستاورد در عمرش به عنوان دیپلمات به پایان می رساند.

 

۲. راه حل دو دولت دفن شد

چه با تصمیم پرزیدنت ترامپ در شناسایی بیت المقدس به  عنوان پایتخت اسرائیل مخالف باشیم چه موافق، به نظر می رسد بیانیه او این چشم انداز که ایالات متحده میانجی نزاع میان اسرائیل و فلسطین باشد را از بین برد. حتی اگر محمود عباس رهبر فلسطینی ها در عمق وجودش هم انتظار داشت ترامپ روند انتقال سفارت ایالات متحده از تل آویو به بیت المقدس را آغاز کند اما باز هم او بی اندازه ناراحت است. هر فرمول صلحی که دولت ترامپ نهایتا ارائه دهد باز هم در ذهن عباس، نقش سنتی واشنگتن به عنوان واسطه روند صلح خاورمیانه از بین رفته است.

 

اگر کاخ سفید تصور می کرد عباس فقط دارد فضا را آرام می کند اظهارات بعدی او روشن بود: "ایالات متحده ثابت کرد که در روند صلح یک میانجی فاقد صداقت است و ما دیگر هیچ طرحی از سوی ایالات متحده را نخواهیم پذیرفت."

 

۳. کره شمالی بر فراز اقیانوس آرام آزمایش اتمی خواهد کرد و ترامپ تماشا خواهد کرد

در سال ۲۰۱۷ نهادهای امنیتی ایالات متحده و کره شمالی اعلام کردند که پیونگ یانگ در سال ۲۰۱۸ به توانایی سوار کردن کلاهک هسته ای روی یک موشک بالستیک قاره پیما و قابل اتکا دست پیدا خواهد کرد. یک ماه پس از المپیک زمستانی در کره جنوبی، کیم جونگ اون دستیابی به این توانایی را اعلام خواهد  کرد، تحولی که کاخ سفید را نگران خواهد کرد حتی با وجود آنکه از پیش انتظارش را می کشید.

 

هر چند ترامپ به مردم خواهد گفت از هفته ها قبل از طریق مذاکرات پشت پرده ای که درست پس از آزمایش هسته ای آغاز شد پیشرفت هایی در تعامل با کره شمالی داشته است و به این ترتیب همه را در واشنگتن غافلگیر خواهد کرد.

 

شرق اوکراین به منطقه نزاع میان واشنگتن و مسکو بدل می شود

مشخص خواهد شد که موافقت دولت ترامپ در تاریخ ۲۳ دسامبر ۲۰۱۷ با ارسال تسلیحات مرگبار دفاعی و موشک های ضد تانک به کیف، تصمیمی که با استقبال اکثریت هر دو حزب آمریکا در کاپیتول هیل انجام شد یک خطای محاسبه بزرگ بوده است.

 

مذاکرات صلح مینسک که پیشتر حلق آویز شده بود اینک به یک عتیقه بدل شده است. ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دریافته در حالی که در پی چهارمین دور ریاست جمهوری است نمی تواند قلمروی بیشتری را به ارتش اوکراین واگذار کند و از همین رو کمک های نظامی خود به جدایی طلبان را دو برابر کرده است تا هر آنچه کیف به عنوان کمک نظامی از واشنگتن دریافت می کند را خنثی کند. خط تماس دیگر منطقه ای حائل نیست بلکه جبهه نبرد فعال است.

 

یک سال دیگر ممکن است به این فهرست نگاه کنم و ببینم که پیش بینی ها کاملا اشتباه از آب در آمده است.  امید دارم در بسیاری موارد به ویژه روند صلح خاورمیانه و اوکراین حرف هایم اشتباه از آب در آید. در مورد دیگری مثل ابتکار عمل دیپلماتیک از سوی ترامپ در ماجرای کره شمالی امیدوارم که پیش بینی ام چیزی بیشتر از انداختن تیری در تاریکی باشد.

 

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش