چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۲ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۲۱۵۲
بین الملل

ساکاشویلی از دموکراسی به استبداد گرایش یافت

جان گرینلیف ویتیر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
جان گرینلیف ویتیر شاعر قرن نوزدهم می گوید غم انگیز ترین کلمات در انگلیسی این ها هستند : می توانست طور دیگری شود. وقتی به ساکاشویلی فکر می کنیم این کلمات به ذهن می آید.

 دوشنبه، ۵ فوریه یک دادگاه تجدیدنظر در اوکراین، فرجام خواهی میخاییل ساکاشویلی در خصوص حکمی که یک دادگاه بدوی صادر و شرایط پناهندگی وی را رد کرده بود را نپذیرفت. ساکاشویلی از اوکراین به هلند سفر کرد، کشوری که همسرش متعلق به آنجا است.

 

فراز و فرودها و رمز و راز شدیدی که در دور و اطراف حماسه ساکاشویلی وجود دارد می تواند واقعیت ها را در خود حل کند. همین دو سال پیش بود که ساکاشویلی ادعا کرد او و حامیان اش به زودی بر هر دو کشور حکومت خواهند کرد: گرجستان و اوکراین. امروز او بی اندازه بی اعتبار است و تقریبا بود و نبودش در هر دو کشور فرقی ندارد.

 

در گرجستان حزب سیاسی او دو شقه شده است و هیچ کدام از دو گروه جدید به قدر کفایت رای نخواهد داشت و از هیچ قدرت واقعی سیاسی برخوردار نیستند.

 

این اواخر آرای حامیان او در اوکراین بین ۲ تا ۳ درصد در نوسان بوده است. جمعیت حاضر در تظاهراتی که در ماه های اخیر در اوکراین برگزار کرد به تدریج کم و کم تر شد تا عاقبت به کمتر از ۵ هزار نفر رسید. هیاهوی مداوم ساکاشویلی بر سر فساد در اوکراین چندان اشتباه نیست اما برخی اوقات بیش از اندازه تکرار می شود و عموما به طریقه ای بیان می شد که مردمی که سال ها زیر التهاب بوده اند را خسته می کند. در واقع اوکراینی ها از دولت خود و سرعت فساد ناامید هستند اما معنی اش این نیست که می خواهند پوپولیسم، بی ثباتی و رهبری سرگردان که همیشه بخشی از برند ساکاشویلی بوده را در آغوش بگیرند.

 

در اوکراین ساکاشویلی همچنین با اتهام دسیسه چینی برای دریافت پول از نماینده مالی رئیس جمهور سابق، ویکتور یانکویچ که مردی نفرت انگیز است روبه رو است؛ در ویدئویی ادعا شد که یکی از یاران نزدیک به او چندین صد هزار دلار از نماینده وی دریافت کرده است. این پرونده به دادگاه نرسیده است و ساکاشویلی هر گونه ارتباط با یانکویچ را رد می کند اما اتهامات و مدارک موجود را نمی توان به سادگی نادیده گرفت.

 

طنز اصلی تکرار مکررات ساکاشویلی آنجا است که علی رغم اینکه وی بی وقفه شعارهای تند ضد روسیه سر می دهد، اما هیچ یک از عوامل داخلی و خارجی روسیه به اندازه وی کوشش نمی کنند که دولت کنونی در اوکراین را در به چشم غربی ها بی اعتبار نشان دهند، تخم بی ثباتی در کشور بیفکنند و آن را به دامان پوپولیسم راست گرا بیندازند. ساکاشویلی در کنفرانس مونیخ اغلب وقت خود را به حملات لفظی به دولت اوکراین اختصاص داد، دولتمردان این کشور را دزد و کلاهبردارانی خواند که سعی دارند دریافت کمک از نهادهای مالی غرب را نادیده بگیرند.

 

نباید از یاد ببریم که در اوکراین او تلاش کرد با نیروهای حاشیه ای و لمپن همچون حزب "سوبدا" یا "گردان آزوف" ائتلاف کند. در تظاهراتی که بیرون پارلمان برگزار کرد می شد پارچه نویس ها و پوسترهایی با شعارهای ضدیهودی مشاهده کرد. در نگاه کلان سیاسی ساکاشویلی دیگر اهمیت ویژه ای ندارد. هیچ منصبی ندارد، هواداران محدودی در گرجستان و اوکراین دارد که معلوم نیست چقدر وفادار هستند و در سال های اخیر تا حدودی زیادی اعتماد غرب به خود را از دست داده است.

 

مع الوصف، یک دهه از آخرین پیروزی انتخاباتی وی می گذرد، و بیش از یک دهه از زمانی که او اصلاح طلبی سرکش و موفق بود، او مثالی از دو چیز است، اینکه چطور کسی می تواند از وعده دموکراتیک خود به سیاست شبه استبدادی و اوباش گری روی بیاورد و اینکه در مواجهه با چنین سیاستمداری غرب چطور باید واکنش نشان دهد.

 

ساکاشویلی روزگاری امید حرکت در راستای پروژه جهانی دموکراسی را وعده می داد، امیدهایی که ایجاد کرد به خاطر تصمیماتی بود که هرگز عملی نشد. جان گرینلیف ویتیر، شاعر قرن نوزدهم می گوید غم انگیز ترین کلمات در انگلیسی این ها هستند: "می توانست طور دیگری شود." وقتی به ساکاشویلی فکر می کنیم این کلمات به ذهن می آید.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش