
به گزارش خانه آزادی، اگرچه این تجربه در دوره ریاست دو حزب عمده این کشور روی داده است اما طی سال ۲۰۱۷ نهادهای هستهای بارها و بارها هدف حمله دولت قرار گرفتند.
رئیسجمهوری دونالد ترامپ نگرانیهای امپراطوری تجاری خود را با نقشش به عنوان رئیسجمهوری در هم آمیخت و اعضای خانوادهاش را بر روی کرسیهای پستهای عالیرتبه کشور نشاند و مابقی صندلیها را در اختیار لابیگرها و نمایندگانی که منافع خاص خود را در سیاست میجویند، گذاشت.
او بارها طی دوران ریاستجمهوریاش رسانهها را تهدید کرده و روزنامهنگاران را به خاطر به چالش کشیدن اطلاعات غلطش از کنفرانسهای متعدد بیرون رانده است. رئیسجمهوری امریکا به دفعات علیه مهاجران مسلمان و لاتین سخنرانی کرده و به عقاید ملیگرایانه افراطی دامن زده است. باراک اوباما رئیسجمهوری پیشین امریکا هم، اگرچه از ایدهآلهای دموکراتیک در بیانیهها و اقدامات سیاست خارجی دفاع میکرد اما اغلب در عمل به آن اندازه کوشا نبود.
با این حال، او طی دوران ریاستجمهوریاش تلاش کرده بود از پتانسیل نقش امریکا در مناسبات جهانی بکاهد و گامهای کوچکی در جهت تقویت دموکراسیهای ضعیف برخی کشورها برداشته بود. اوباما تلاش کرده بود هسته دموکراتیک امریکا را تقویت کند و شاخصهای آزادیبیان را گسترش دهد.
در بخش دیگر این گزارش کشورها براساس میزان آزادیشان دستهبندی شدهاند و حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون انسان در سراسر جهان در کشورهایی زندگی میکنند که «آزاد» نیستند. نکته جالب توجه در این گزارش این است که امریکا به این کشورها سلاح میفروشد و همین پایههای دیکتاتوری آنها را محکمتر میکند.
وبسایت راشاتودی با استناد به این گزارش نوشته است: «واشنگتن در بمباران ملتهای بیدفاع تحت نام دموکراسی ید طولایی دارد. ۷۱ درصد از کشورهایی که دموکراسی مطلوبی ندارند، به بازار فروش اسلحههای امریکایی تبدیل شدهاند و طی سه سال اخیر کمکهای نظامی پنتاگون به آنها همواره در جریان بوده است.»
عربستان، سرزمین اسلحه و دیکتاتوری
در گزارش خانه دموکراسی، عربستان سعودی یکی از بدترین کشورها در چارچوب دموکراسی است. به گزارش ماه اخیر وزارت خارجه امریکا، پادشاهی آل سعود «بزرگترین مشتری تجهیزات نظامی امریکا است و بیشتر از ۱۱۴ میلیارد دلار از این کشور سلاح خریده است.» اما علیرغم جنگ یمن و مداخلههای نظامی دیگر عربستان در منطقه، امریکا همچنان به این معامله پایبند است.
از سوی دیگر، پس از قتل جمال خاشقجی، منتقد آل سعود در کنسولگری عربستان در ترکیه، ترامپ در برابر درخواست تحریمها علیه ریاض مقاومت میکند. با وجود این آلمان روز دوشنبه اعلام کرد دیگر قصد فروش اسلحه به این کشور را ندارد. ریاض دومین مشتری بزرگ برلین بود و تنها در قرارداد امسال، بیش از ۴۵۷ میلیون دلار خرید تسلیحاتی انجام داده است.
فرحناز دهقی
- 19
- 3