به گزارش فارس، مجلس سنای آمریکا پنجشنبه شب دو قطعنامه را علیه عربستان سعودی به تصویب رساند.
قطعنامه اول که با ۵۶ رأی موافق و ۴۱ رأی مخالف به تصویب رسید خواستار اتمام حمایت آمریکا از ائتلاف متجاوز به یمن است.
جنگ عربستان علیه یمن که با حمایت آمریکا و انگلیس از فروردین سال ۱۳۹۴ آغاز شده، تاکنون دهها هزار کشته بر جا گذاشته است. روزنامه واشنگتنپست سوم آگوست ۲۰۱۸ نوشت که آمار کشتهها از ۵۰ هزار نفر فراتر رفته است.
هنوز مشخص نیست مجلس نمایندگان آمریکا این قطعنامه را به رأِی خواهد گذاشت یا خیر. پیش از این گزارش شده بود قانونگذاران حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا راه تصویب هر گونه قطعنامه در کنگره این کشور که خواستار پایان دادن به حمایت واشنگتن از ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ یمن است را مسدود کردند.
این قطعنامه، بعد از رسوایی ترور «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول مورد توجه نمایندگان سنا قرار گرفت.
خاشقچی، دوم اکتبر (۱۰ مهر) داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسید و ترکیه معتقد است که دستور قتل او از مقامات عالیرتبه سعودی صادر شده است.
دومین قطعنامه که امشب به تصویب رسید را «باب کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا معرفی کرده بود. این قطعنامه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی را مسئول قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد سعودی معرفی میکند.
این سند با عنوان «حمایت از راه حل سیاسی در یمن و محکوم کردن قتل جمال خاشقچی» ساعاتی قبلتر پنجشنبه به کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا ارائه شده بود.
در بخشی از آن به «رفتارهای نگرانکننده» حکومت سعودی در زمینههای مختلف از جمله جنگ یمن، حبس سعد الحریری، نخستوزیر لبنان، تضعیف وحدت شورای همکاری خلیج فارس، اخراج سفیر کانادا، سرکوب مخالفان و قتل خاشقچی اشاره شده است.
در این قطعنامه همچنین اذعان شده مجلس سنای آمریکا ولیعهد رژیم سعودی، «محمد بن سلمان» را مسئول قتل جمال خاشقچی میداند.
مجلس نمایندگان آمریکا: مسلمانان روهینگیا قربانی نسلکشی شدهاند
مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای اقدام ارتش میانمار در برابر مسلمانان «روهینگیا» را «نسلکشی» توصیف کرد.
این قطعنامه که با ۳۹۴ رأی موافق و تنها ۱ رأی مخالف به تصویب رسید انتقادی هم به دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا محسوب میشود که در برابر اقدامات ارتش میانمار مواضع مشابهی نگرفته است.
پیشنویسی که به تصویب رسیده از دولت ترامپ و به طور خاص، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا میخواهد درباره اینکه آیا مسلمانان روهینگیا قربانی نسلکشی شدهاند یا خیر، موضعگیری کند.
پامپئو از عبارت «نسلکشی» برای تقبیح اقدامات ارتش میانمار استفاده نکرده و تنها آن را «پاکسازی قومی» دانسته است. ترامپ، اصلاً در این باره صحبت نکرده است.
«اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای گفت: «ما تعهد اخلاقی داریم که این جنایتها را نسلکشی بدانیم.»
مسلمانهای روهینگیا از چند دهه قبل در معرض آزار و اذیتهای دولت میانمار قرار داشتهاند و دولت این کشور در سال ۱۹۸۲ شهروندی آنها را سلب کرده است.
از اوت سال ۲۰۰۷، ارتش میانمار سرکوب مسلمانان روهینگیا را شدت بخشید: هزاران نفر کشته شده و ۷۰۰ هزار نفر مجبور به مهاجرت به کشور همسایه بنگلادش شدند.»
- 15
- 4