جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۰۸ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۵۵۰
بین الملل

وزیر خارجه ونزوئلا: حاضریم در کاراکاس یا تهران با مخالفان مذاکره کنیم

خورخه آره‌آزا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
خورخه آره‌آزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد دولت نیکلاس مادورو آمادگی دارد در کاراکاس یا تهران با مخالفان پای میز مذاکره بنشیند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، خورخه آره‌آزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا در یک مصاحبه اختصاصی با شبکه هیسپان تی‌وی ایران به سوالات خبرنگار این شبکه درباره موضوعات مختلف پاسخ داد.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این مصاحبه اختصاصی است:

 

جناب آقای وزیر، امروز در جهان تصاویر متفاوت و متناقضی از ونزوئلا وجود دارد. شرایط کشور به گونه‌ای است که حتی برخی ونزوئلا را کشوری با دو رئیس‌جمهور می‌دانند. نقشه سیاسی و اجتماعی کشور شما در حال حاضر چگونه است؟

از سوال شما متشکرم. پیش از هر چیز باید بگویم ونزوئلا در آرامش کامل به سر می‌برد. برخلاف سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ در خیابان‌ها ناآرامی و تخریب اموال عمومی وجود ندارد. با وجود این، برخی در تلاشند تا ونزوئلا را کشوری در حال جنگ و تنش نشان دهند. آنچه امروز در ونزوئلا اتفاق افتاده تلاش برای کودتاست که سردمداران آن نه شهروندان ونزوئلایی بلکه دولت آمریکا و مقاماتی همچون دونالد ترامپ، مایک پنس، جان بولتون و پمپئو هستند که آشکارا مردم کشور را علیه رئیس‌جمهور نیکلاس مادور تحریک می‌کنند.

 

برخی از کشور‌ها معتقدند راه برون رفت از شرایط فعلی مذاکره است. رئیس‌جمهور مادورو هم بر مذاکره تاکید کرده است. آیا از نظر شما در حال حاضر امکان مذاکره وجود دارد؟

دولت مادورو بسیار در خصوص مذاکره جدی است. بدون اغراق باید بگویم رئیس‌جمهور مادورو بیش از ۴۰۰ مرتبه در نطق‌های خود مخالفان را به گفتگو دعوت کرده است. ما آماده مذاکره بدون هیچ پیش شرطی هستیم. تنها شرطی که ما همچون هر دولت قانونی دیگری می‌توانیم داشته باشیم احترام به قانون اساسی است. اگر مخالفان آمادگی داشته باشند حاضریم ظرف ۱۵ روز آینده در کاراکاس یا مونته ویدئو یا تهران با آن‌ها پای میز گفتگو بنشینیم. اما مخالفان تنها در پی آنند تا کودتایی را که آمریکا برنامه‌ریزی کرده پیش ببرند. اما آن‌ها یک بار دیگر شکست خواهند خورد.

 

سال گذشته دولت ونزوئلا در جمهوری دومینیکن با مخالفان دیدار داشت از آن دیدار‌ها چه چیزی می‌توانید به ما بگویید؟

دقیقا یک سال پیش ما مذاکره را با آن‌ها شروع کردیم. به یک پیش توافق رسیدیم و همه چیز برای توافق نهایی آماده بود، اما یک مرتبه مخالفان گفتند که پای هیچ توافقی را امضا نخواهند کرد. برای ما واضح است که آن‌ها دستوراتی را از واشنگتن دریافت کرده بودند و بعد از آن بود که برخی از کشور‌ها انتخابات ریاست جمهوری ما را به رسمیت نشناختند، مخالفان هم از به رسمیت شناختن قانون اساسی و رئیس‌جمهور سرباز زدند.

 

دولت شما کمک‌های بشردوستانه را که پیشنهاد شده نمی‌پذیرد. علت چیست؟ آیا شرایط انسانی در ونزوئلا وخیم است؟

شرایط انسانی در ونزوئلا بحرانی نیست. اقتصاد ونزوئلا توسط آمریکا تحریم شده است. آمریکا به ونزوئلا اجازه استفاده از دلار را به عنوان ارز مبادلاتی نمی‌دهد. بانک‌های جهانی با ما همکاری نمی‌کنند. از ماه آگوست سال گذشته تحریم‌های آمریکا ۳۵ میلیارد دلار به اقتصاد ما ضربه زده است. اما به رغم همه این مشکلات اوضاع انسانی در ونزوئلا بحرانی نیست. برخی از کالا‌ها کمیاب شده‌اند و تمام تلاشمان را می‌کنیم که آن‌ها را تامین کنیم. اگر این ۳۵ میلیارد دلار را در اختیار داشتیم اقتصاد ما شکوفا بود.

 

این کمک‌های انسانی که از آن دم زده می‌شود یک شوی تبلیغاتی بیشتر نیست. باید تاریخ را مطالعه کرد. در سال ۱۹۶۵ آمریکا اعلام کرد که شرایط انسانی در جمهوری دومینیکن وخیم است. به چه علت؟ زیرا دولت این کشور را موافق سیاست‌های خود نمی‌دید. سپس توسط سازمان کشور‌های آمریکایی عده‌ای پزشک و مقداری کمک به این کشور ارسال کردند و همراه آنان ۸ هزار سرباز آمریکایی اعزام کردند که دولت قانونی و دموکراتیک این کشور را سرنگون کردند و یک دیکتاتور را روی کار آوردند. ما کشورمان را در برابر تهاجم خارجی حفظ خواهیم کرد. آمریکا اگر نگران شرایط انسانی است چرا هنگامی که طوفان، پورتوریکو را درنوردید به مردم این کشور که جزو خاک آمریکاست، کمک نکرد. چرا به هائیتی کمک ارسال نکرد؟ چرا کمک‌های بشردوستانه به فلسطین را متوقف کرد؟

 

دولت مادورو اعلام کرده که از صلح حمایت می‌کند. اما آیا احتمال دخالت نظامی آمریکا را کاملا منتفی می‌داند؟

وقتی دولت آمریکا که نیرومندترین ارتش جهان را داراست گزینه نظامی در خصوص ونزوئلا را منتفی نمی‌داند، ما نیز احتمال دخالت نظامی را منتفی نمی‌دانیم و خود را برای آن مهیا می‌کنیم. نیرو‌های مسلح ما آماده هستند. بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیروی نظامی حرفه‌ای داریم. همچنین بیش از ۲ میلیون نفر نیروی شبه نظامی داریم. ما مثل جمهوری دومینیکنِ سال ۱۹۶۵ نیستیم. برای هر سناریویی آماده هستیم.

 

وزرای حاکمیت ونزوئلا، شما از چه چیز دفاع می‌کنید؟

ما از مردم دفاع می‌کنیم. از حق موجودیت مستقل دفاع می‌کنیم. از اینکه بر خلاف دوره ۱۵ ساله گذشته خودمان بتوانیم سرنوشتمان را تعیین کنیم. در آن دوره ما تحت سلطه اسپانیا بودیم، بعد تحت سلطه بریتانیا و سپس دولت آمریکا. اما الآن ما خودمان سرنوشتمان را در دست داریم.

 

دولت ونزوئلا خود را در برابر شرایط فعلی چگونه می‌بیند؟

ما آرام هستیم و خوشبین و این خوش بینی از اعتمادی که به مردم داریم سرچشمه می‌گیرد. ما با وجود مشکلات در برابر مشکلات و آمریکا ایستاده‌ایم.

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
ونزوئلا میتواند با تکیه بر ۲میلیون شبه نظامی و بسیج نیروهای مردمی در مقابل امریک بایستد.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش