به گزارش ایرنا، تارنمای 'فارن پالیسی' نوشت: اسراییل در دهه های گذشته برای تشویق سرمایه گذاری خارجی وخصوصی سازی دارایی های ملی و واحد های تولید خدمات تلاش کرده و همچنین به دنبال گسترش بازارهای بین المللی برای صادرات کالا از سرزمین های اشغالی بوده است و در این راستا، اقتصاد روبه رشد آسیا و به ویژه چین مورد توجه اسراییل بوده است.
'فارن پالیسی'به نقل از بررسی اخیرمحرمانه جامعه اطلاعاتی اسراییل ادعا کرد:بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷سرمایه گذاری چین در خاورمیانه ۱۷۰۰درصد رشد کرده و در مجموع ۷۰۰ میلیارد دلار در منطقه سرمایه گذاری کرده است. نزدیک به نصف این مبلغ در بخش انرژی،قریب ۱۵۰میلیارد دلار در بخش پژوهش و توسعه، ۱۱۳میلیارد دلار دربخش صنعت، ۱۰۳میلیارد دلار در بخش حمل ونقل، درحدود ۶۸ میلیارد دلار درزمینه نظامی و۴میلیارد دلار به صورت وامهای فاینانس سرمایه گذاری شده است و تنها ۱۵۵ میلیون دلار به صورت کمکهای انساندوستانه در منطقه هزینه شده است.
بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷، تجارت چین با اسراییل از ۵۰ میلیون دلار به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است و به بزرگترین شریک تجاری اسراییل در آسیا و بعد از اتحادیه اروپا و آمریکا، سومین شریک تجاری اسراییل در دنیا شده است.
واردات چین از اسراییل در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ به دومیلیارد و هفت صدو هفتاد میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۷ از رشد ۴۷ در صدی برخوردار شده است.
تارنمای'فارن پالیسی'نوشت:روسیه و چین در سالهای اخیرتلاشهای جاسوسی خود را در اسراییل گسترش داده اند تا به اطلاعات شرکتهای فناوری اسراییل در بخش دولتی و خصوصی دسترسی پیدا کنند و از آن طریق به اطلاعات تکنولوژیکی (فناوری) آمریکا به عنوان نزدیکترین متحد اسراییل دست یابند.
چین دو شرکت صادرات اسلحه اسراییل در صنایع هوافضا و رافایل و سیستمهای 'البیت' را مورد هدف قرارداده است. دو شرکت اول در آمریکا هم شرکتهای اقماری دارند واسراییل را برای ساخت تسلیحات بسیار پیشرفته یاری می دهند.صنایع موشکی و هواپیمایی از این جمله اند. این طرح ها و اطلاعات تجاری به شدت مورد توجه موسسه های اطلاعاتی و دولتهای خارجی هستند.
- 18
- 4