به گزارش ایرنا، در جریان این رأیگیری که در مهلت اولیه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برگزار شد، ۳۴۴ تن از نمایندگان در مقابل ۲۸۶ تن دیگر به سندی که دولت ترزا می و اتحادیه اروپا آذرماه گذشته بر سر آن به توافق رسیدند رأی مخالف دادند.
قانونگذاران انگلیس تاکنون دو بار با اختلاف رأی بالا به طرح موردنظر دولت که بر اصل خروج و نحوه همکاریهای آینده دو طرف موسوم به «بیانیه سیاسی» نظارت دارد رأی مخالف داده بودند. این بار دولت با حذف بیانیه سیاسی قصد داشت تا برگزیت را از بنبست کنونی خارج کند.
اتحادیه اروپا تا پایان امروز به «ترزا می» فرصت داده بود تا برای تعویق ضربالاجل خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا تاریخ ۲۲ می (اول خردادماه ۹۸)، طرح برگزیت را به تصویب برساند. اینک لندن دو هفته فرصت دارد تا طرح متفاوتی را برای خروج از اتحادیه اروپا پیشنهاد کند یا بدون توافق خارج شود.
می پیشتر در دیدار با اعضای فراکسیون حزب محافظهکار (کمیته ۱۹۲۲) گفته بود در صورت موافقت پارلمان با طرح موردنظر دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا، از مقام خود کنارهگیری خواهد کرد. بااینحال مخالفت مجدد پارلمان با توافق برگزیت، ضربه مهلکی بر دولت نیمهجان ترزا می بهحساب میآید که سرنوشت خود را به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گرهزده است.
گزارشها حاکی است که سطح نارضایتی از می به حدی رسیده است که برخی از حامیان مالی حزب محافظهکار از هماکنون کمکهای خود را به این حزب قطع کردهاند. آخرین نتایج نظرسنجی موسسه اپسوس موری هم نشان میدهد که سطح رضایت افکار عمومی از می به پایینترین حد رسیده و تمایل دارند که از قدرت کنارهگیری کند.
از نگاه کارشناسان، برگزاری مجدد همهپرسی برگزیت و انتخابات پارلمانی بهترین گزینه برای خروج از بنبست برگزیت است.
- 10
- 2