
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی 'بی اف ام تی وی' افزود، در این دیدار که شب گذشته(سه شنبه) برگزار شد دو طرف درباره خروج لندن از اتحادیه اروپا گفت و گو و تبادل نظر کردند.
نشست فوق العاده شورای اروپا با موضوع 'برگزیت' در حالی امروز(چهارشنبه) با حضور سران ۲۸ کشور اروپایی در بروکسل برگزار می شود که اختلاف نظر فرانسه و آلمان در برابر خواسته انگلیس مبنی بر تمدید مهلت اجرای خروج از اتحادیه اروپا مشهود است.
به همین منظور، ترزا می روز گذشته پیش از ملاقات با مکرون، به دیدار 'آنگلا مرکل' صدراعظم آلمان در برلین نیز رفته بود.
این دیدار پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران و به مدت ۹۰ دقیقه انجام شد.
اتحادیه اروپا در آخرین واکنش ها به بن بست برگزیت اعلام کرد: مدت تعویق احتمالی برگزیت به برنامه ای بستگی دارد که ترزا می نخست وزیر انگلیس امروز در نشست بروکسل به سران کشورهای اروپایی ارائه خواهد کرد.
شورای اروپا در ۲۲ مارس (دوم فروردین ۹۷) تصمیم گرفت اگر مجلس عوام انگلیس تا ۲۹ مارس( نهم فروردین ماه) توافقنامه خروج از اتحادیه اروپا را تصویب کند، مهلت برگزیت تا اول خرداد ماه تمدید شود.
نشست فوق العاده امروز در بروکسل برگزار می شود تا طرفین راه حل دیگری پیدا کنند.
اگر طرح تعویق پیشنهاد یا تصویب نشود، ساعت ۲۲ جمعه ۱۲ آوریل(۲۳ فروردین)، انگلیس به صورت خودکار بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.
اسفند سال گذشته بود که نخست وزیر انگلیس با ارسال نامه ای به رئیس شورای اتحادیه اروپا خواهان به تعویق افتادن موعد برگزیت تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ برابر با نهم تیر امسال شد که این درخواست واکنش آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را در پی داشت که آن را 'مشکل آفرین' خوانده بود.
رئیس جمهوری فرانسه چهاردهم فروردین (سوم آوریل) از بریتانیا خواست تا تکلیف خود را در خصوص برگزیت تا ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) با ارائه طرحی در یک برنامه خروج جایگزین مورد تایید مجلس ارائه کند و تصریح کرد: اتحادیه اروپا نباید برای حل بحران سیاسی در انگلیس به 'گروگان' گرفته شود.
مکرون به انگلستان هشدار داد که اگر این موضوع را نتواند حل و فصل کند، بریتانیا به صورت اتوماتیک از اروپا خارج خواهد شد.
در همه پرسی که در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (۳سوم تیر سال ۱۳۹۵) در بریتانیا انجام شد، بیش از ۱۷ میلیون نفر به عدم حضور آن کشور در اتحادیه اروپا رای دادند (در مقابل بیش از ۱۶ میلیون نفر رای به تداوم عضویت در اتحادیه اروپا دادند). این اکثریت کاملا شکننده حکایت از وجود جریانهای مخالف خروج در این کشور و در میان سیاستمداران دارد.
ماه های بسیاری است که دولت بریتانیا و مجلس این کشور قادر به یافتن زمینه مشترک درباره برگزیت نیستند؛ نمایندگان مجلس اعیان انگلیس شامگاه دوشنبه پس از چند روز بحث و بررسی به طرح پیشنهادی مجلس عوام رای مثبت دادند که دولت محافظه کار این کشور را از خروج بی توافق از اتحادیه اروپا منع می کند.
- 11
- 4