یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۴۴ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۴۱۲
بین الملل

عمران خان: حمام خون به راه خواهد افتاد/مودی خطاب به عمران خان: این اظهارات در شان یک رهبر نیست

عمران‌خان و نارندرا مودی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دولت هند را از بابت وضعیت منطقه کشمیر مورد انتقاد قرار داده و با متهم کردن نارندرا مودی به ارتکاب "بی‌رحمی" در این منطقه مسلمان‌نشین، نسبت به بروز یک فاجعه جنگ احتمالی میان این دو کشور هشدار داد؛ همتای هندی او اما در سخنرانی در این مجمع حتی نامی از کشمیر نبرد.

عمران‌خان نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل همزمان با برگزاری تظاهرات حامیان و معترضان به سیاست‌های هند در کشمیر در مقابل مقر این سازمان در نیویورک، هشدار داد، اقدامات دولت هند در بخش کشمیر تحت کنترل این کشور ناشی از "کوته‌فکری" بوده و ممکن است منتهی به یک "حمام خون" شود.

این در حالی است که نارندرا مودی در سخنرانی خود خطاب به رهبران کشورهای جهان که یک ساعت زودتر از عمران‌خان ایراد شد، موضوعات متفاوتی مطرح کرد. او ضمن مطرح کردن موضوع تهدید تروریسم که از بهانه‌های دولتش برای دست زدن به یک سرکوب گسترده در منطقه کشمیر بوده، اما هرگز در این سخنرانی کلمه کشمیر را ذکر نکرد و عمده تمرکزش را بر موضوع توسعه اقتصادی و زیرساخت‌های هند گذاشت.

عمران‌خان اما در سخنرانی خود خاطر نشان کرد: این دیوانگی است که فکر کنیم کشمیری‌ها که در اثر حکومت‌نظامی‌ و ترس از اذیت‌و آزار نیروهای هندی در خانه باقی‌ مانده‌اند از چنین وضعیتی بی‌تفاوت و به سادگی عبور کرده و خیلی عادی به زندگی روزمره خود بازگردند. من خودم را مثل یک کشمیری در آن وضعیت تصور می‌کنم. وضعیتی که برای ۵۵ روز در خانه محبوس بوده‌ام و در سرزمین من تجاوزهایی صورت گرفته و ارتش و سربازان هندی به زور وارد خانه‌ها می‌شوند. آیا من می‌خواهم این تحقیر را تحمل کنم؟ آیا در آن صورت من نخواهم خواست که سلاح به دست بگیرم؟

عمران‌خان با تاکید بر اینکه سازمان ملل نسبت به نشان دادن یک مداخله قدرتمند در این مشکل مسئولیت دارد گفت: هرگونه انفعال نسبت به موضوع کشمیر نتایجی بد در پی خواهد داشت.

عمران‌خان بیان کرد: وقتی یک کشور مسلح به سلاح هسته‌ای بخواهد تا پایان کار بجنگد این موضوع تبعاتی فراتر از مرزهای کشورها خواهد داشت و تبعات آن متوجه جهان خواهد بود. این یک تهدید نیست. این یک نگرانی معقول است. ما داریم به چه سمتی می‌رویم؟

در عین حال نخست وزیر هند نیز در سخنرانی خود گفت: موضوع مبارزه با تروریسم مساله‌ای است که تنها با مشارکت بین‌المللی به موفقیت می‌انجامد.

او اظهار کرد: عدم وجود وحدت در میان ما در مساله‌ مبارزه با تروریسم تنها باعث تضعیف اصول اساسی تشکیل سازمان ملل می‌شود. یک جهان چند تکه شده به نفع هیچ کس نیست.

نارندرا مودی پیش از این از تصمیم خود برای محروم ساختن کشمیر از خودمختاری محدودی که سال‌ها این منطقه از آن برخوردار بود به عنوان آنچه که او اقدامی برای آزادساختن این منطقه از جدایی‌طلبی خوانده، دفاع کرده است.

عمران‌خان خاطر نشان کرد: نخست‌وزیر هند قرار است بعد از برداشتن حکومت نظامی در کشمیر چه کار کند؟ آیا او فکر می‌کند مردم کشمیر به آرامی قرار است وضعیت موجود را قبول کنند؟ چیزی که قرار است بعد از برداشتن حکومت نظامی در کشمیر رخ دهد یک حمام خون خواهد بود. آنها به خیابان‌ها خواهند ریخت. در آن موقع نظامیان آنها(هند) چه کار خواهند کرد؟ آنها به سمتشان تیراندازی خواهند کرد و سپس کشمیری‌ها رادیکال‌تر خواهند شد.

با این حال نخست وزیر هند بدون ذکر نام کشمیر در سخنرانی‌اش عنوان کرد: ما به کشوری تعلق داریم که به جهان جنگ اعطا نکرده بلکه پیام صلح بودا را اعطا کرده و به همین دلیل است که با صدایی جدی و خشمگینانه به جهان نسبت به شرارت تروریسم هشدار می‌دهیم.

وجود تفاوت‌هایی در سخنرانی مودی و عمران‌خان تعجب‌آور بود. در حالی که نخست وزیر هند صرفا از روی یک متن از پیش آماده شده سخنرانی کرد اما عمران‌خان در سخنرانی خود تقریبا فی‌البداهه عمل کرد. با وجود آنکه سازمان ملل دقایقی بعد از اتمام سخنرانی مودی، متن مربوط به این سخنرانی وی را توزیع کرد، اما متن سخنرانی عمران‌خان تقریبا تا حدود دو ساعت بعد از اتمام سخنرانی او منتشر نشد.

همزمان با سخنرانی رهبران هند و پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل تعداد زیادی از معترضان مخالف و موافق سیاست‌های هند در کشمیر تجمعاتی را در خیابان مقابل مقر سازمان ملل تشکیل دادند.

مودی خطاب به عمران خان: این اظهارات در شان یک رهبر نیست
هند روز شنبه با انتقاد از سخنان عمران خان نخست وزیر پاکستان در سازمان ملل اعلام کرد اینگونه اظهارات شایسته رهبر یک کشور نیست.

روزنامه "تایمز او ایندیا" روز شنبه نوشت: ویدیشا مایترا معاون  وزیر امور خارجه هند، با استفاده از "حق پاسخ" این کشور در سازمان ملل گفت: سخنان عمران خان نخست وزیر پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل بی پروا و آتش افروزانه بود. جهان در انتظار تحقق حضور ناظران سازمان ملل در پاکستان  برای بررسی مبارزه این کشور با شبه نظامیان خواهد بود.

وی افزود: آیا پاکستان این حقیقت را که ۱۳۰ تروریست شناسایی شده از سوی سازمان ملل در این کشور زندگی می کرده اند را رد می کند؟ آیا پاکستان حمایت مالی از گروه های تروریستی مانند القاعده و داعش را رد می کند؟

نخست وزیر پاکستان روز گذشته، بیش از نیمی از  سخنرانی ۵۰ دقیقه ای در سازمان ملل را به مساله کشمیر اختصاص داد و اخطار داد که اگر یک درگیری میان دو همسایه هسته ای رخ دهد، تاثیرات آن بسیار فراتر از مرز های دو کشور خواهد بود.

عمران خان گفت: اگر یک جنگ سنتی میان هند و پاکستان رخ دهد، هر احتمالی دور از ذهن نیست. کشوری که هفت مرتبه کوچک تر از همسایه خود است با این گزینه روبرو شده است که یا باید تسلیم شود یا تا زمان مرگ به مبارزه ادامه دهد.

وی افزود: در این صورت ما مبارزه خواهیم کرد و زمانی که یک کشور هسته ای تا نفس آخر مبارزه کند، تاثیرات آن فراتر از مرزها خواهد بود. من به شما اخطار می دهم تاثیرات این جنگ گریبان گیر جهان خواهد شد. این یک تهدید نیست بلکه یک ابراز نگرانی است. پیش از اینکه ما به این مرحله برسیم سازمان ملل وظیفه دارد تا از وقوع این جنگ جلوگیری کند.

isna.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش