پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۴۸۳۹
بین الملل

راست‌های افراطی به حزب سوم پارلمان تبدیل شدند

ویروس پوپولیـسم به اسپانیـا رسیـد/استقلال‌طلبان کاتالونیا بزرگراه‌ها را در اسپانیا مسدود کردند

سانتیاگو آباسکال,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

سانتیاگو آباسکال، رهبر حزب ووکس که یک حزب راست افراطی است، نام خود را به‌عنوان یک مخالف جدایی‌طلبی در منطقه باسک ثبت کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اما این درگیری‌های جدایی‌طلبانه در کاتالونیا است که این فرصت تاریخی را به وی بخشید تا حزب وی به‌عنوان سومین حزب وارد پارلمان اسپانیا شود. درحالی‌که آشفتگی در کاتالونیا، اسپانیا را با بحران روبه‌رو و یکپارچگی این کشور را تهدید کرده است، آباسکال که مفتخر است صاحب شرکت تولید تفنگ اسمیت و ویسون است، خود را از فردای اعلام نتایج انتخابات، مدافع یکپارچگی اسپانیا نشان داده است.

در واقع این درخواست تجدیدنظر در ناسیونالیسم امروز اسپانیا به‌حساب می‌آید. طی ۱۱ ماه گذشته، حزب ووکس از یک حزب خنثی به سومین حزب قدرتمند در سطح اسپانیا تبدیل شده است. این حزب در تازه‌ترین دور انتخابات توانسته است تعداد کرسی‌های خود را در این کشور به ۵۲ کرسی از ۳۵۰ کرسی برساند.

حالا نتیجه انتخابات در اسپانیا چپ‌ها را بیش از پیش در یک موقعیت غیرمطمئن قرار داده و آنها را وارد یک بن‌بست سیاسی دیگر کرده است. در شرایط فعلی پدرو سانچز، کفیل نخست‌وزیری اسپانیا، مجبور است مجددا دور تازه‌ای از گفت‌وگوهای خود را برای تشکیل دولت با سایر احزاب آغاز کند. اما نتایج جدید اسپانیا را مجبور کرده است به چیزی فکر کند که برای مدت‌های طولانی از آن احتراز می‌کرد: رشد راست افراطی در این کشور مانند سایر کشورهای همسایه‌اش در اتحادیه اروپا.آباسکال ۴۳ ساله، تقریبا به‌عنوان مشخص‌ترین پیروز انتخابات روز یکشنبه مطرح است.

وی گفت: «ووکس هم‌اکنون مجبور است رویکرد میهن‌پرستانه اتخاذ کند و خود را عامل مخالفت با جدایی‌طلبی کاتالونیا نشان دهد.» این دستور کار نه‌تنها نشان‌د‌هنده تشدید رشد ناسیونالیسم در این کشور است، بلکه یک پیام مستقیم درخصوص ترویج بیگانه‌هراسی به سایر احزاب راست افراطی در دیگر نقاط اروپا است.

به‌رغم اینکه سیستم دو حزب قدرتمند در اسپانیا از فردای انتخابات سال ۲۰۱۵ از هم پاشیده اما اسپانیا تاکنون جزو معدود کشورهایی بوده که از گزند حضور قدرتمند یک حزب راست افراطی در امان بوده است. از آن زمان هیچ حزبی نتوانسته حتی تا نزدیکی کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان پیش برود.

این کشور در ۴ سال گذشته ۴ انتخابات برگزار کرده است. این بی‌ثباتی با تهدید به جدایی‌طلبی کاتالان‌ها در هم آمیخته است و این دو عامل دقیقا موجب رشد بی‌سابقه ووکس در این کشور شده است. ووکس به‌دلیل ارتباط قوی با دیکتاتوری ژنرال فرانکو که حکومتش در سال ۱۹۷۵ به پایان رسید، داعیه‌دار ناسیونالیسم در اسپانیا است و برای مدت طولانی خود را پرچمدار این رویکرد نشان داده است اما در چند وقت اخیر با به چالش کشیده شدن این کشور از سوی کاتالان‌ها دوباره احیا شده است. آسترید باریو، یک استاد دانشگاه در والنسیا به نیویورک‌تایمز گفت: «هر چه فضای سیاسی در اسپانیا ناپایدار باقی بماند، این بهانه را به دست کاتالان‌ها می‌دهد که به افزایش تنش‌ها دامن بزنند.» او افزود: «این فضا محیط خوبی برای رشد ووکس خواهد بود.»

ووکس پس از محکومیت رهبران جدایی‌طلب توسط دادگاه عالی اسپانیا، سانچز را مقصر به‌وجود آمدن این تنش‌های سیاسی خوانده و گفته که اجازه داده است تا درگیری‌ها در کاتالان باقی بماند. این درحالی است که ووکس خود از این فضا بیشترین سود را برده و آباسکال که از سال ۲۰۱۳ حزبش معروف شده، باز هم نتوانسته بود در یک مناظره ملی شرکت کند اما به لطف این رشد روز دوشنبه وی توانست برای نخستین‌بار در یک مناظره ملی در تلویزیون حضور پیدا کند.

آباسکال درحال‌حاضر خواستار بازگشت حکومت مستقیم مادرید بر کاتالونیا است و به بینندگان تلویزیونی این کشور گفت که وی زندگی خود را برای وحدت اسپانیا به خطر انداخته است، زیرا ممکن است مورد هدف گروه‌های شبه‌نظامی جدایی‌طلب قرار گیرد.در حین مناظره، او مهاجران از کشورهای اسلامی را یک خطر بزرگ برای اسپانیا خواند. سانچز نیز مجبور شد تا اسنادی را رو کند که دولتش در مبارزه با مهاجران غیرقانونی شدت عمل نشان داده است، تا اینکه نشان دهد دولتش مدافع آزادی مذاهب در کشور است.

در چند فیلم تبلیغاتی که منتشر شد، آباسکال در نقش رهبری نشان داده شد که به همراهی مسیحیان کاتولیک درحال مبارزه با مسلمانان است تا آنها را یک اشغالگر نشان دهد. اخیرا رفتار آباسکال با رسانه‌ها تندتر هم شده است. پس از اینکه در روزنامه ال‌پاییس گزارشی منتشر شد که وی ممکن است به بیگانه‌هراسی در این کشور دامن بزند، او درهای حزب را به روی رسانه‌ها بست.حزب آباسکال بیشترین رای خود را از مناطق محروم و فقیری مانند آندلس و موریسیا به‌دست آورد. این درحالی است که این حزب تنها ۷ کرسی خود را از مادرید کسب کرده است. به گفته کارشناسان، حزب ووکس پیشرفت خود را مدیون رای فقرا و ضعیف شدن احزاب راست‌میانه بوده است.

سانتیاگو آباسکال,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

استقلال‌طلبان کاتالونیا بزرگراه‌ها را در اسپانیا مسدود کردند
بزرگراه اصلی که اسپانیا را به فرانسه متصل می‌کند توسط معترضان در منطقه «کاتالونیا» مسدود شده است.


به گزارش فارس، معترضان در منطقه «کاتالونیا» بزرگراهی که اسپانیا را به فرانسه پیوند می‌دهد از هر دو طرف مسدود کردند. در منطقه خودمختار «باسک» هم معترضان خیابان‌ها را مسدود کردند. 

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، معترضان بزرگراه AP-7 که فرانسه را به اسپانیا متصل می‌کند از هر دو طرف مسدود کردند. پلیس فرانسه برای متفرق کردن معترضان در این منطقه مرزی از گاز اشک‌آور استفاده کرد. گزارش‌ها حاکی است ۱۹ نفر از معترضان دستگیر شدند.

 استقلال‌طلبان کاتالونیا در سال ۲۰۱۷، استقلال این منطقه از اسپانیا را طی یک نظرسنجی به رأی گذاشتند. با وجود یورش نیروهای امنیتی به مراکز رأی‌گیری و تلاش دولت مرکزی اسپانیا برای اخلال در روند برگزاری، اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌کنندگان در آن همه‌پرسی، به جدایی این منطقه رأی دادند. این اقدام مهم‌ترین بحران سیاسی اسپانیا از زمان خاتمه یافتن حکومت دیکتاتوری «فرانسیسکو فرانکو» در این کشور قلمداد شد.

یک ماه پس از انجام نظرسنجی که با پاسخ شدید پلیس اسپانیا همراه شد، پارلمان کاتالونیا به‌طور یک‌جانبه استقلال این منطقه را اعلام کرد. دولت اسپانیا در اقدامی متقابل کنترل کامل این ناحیه را در دست گرفت و دستور دستگیری «کارلس پوئیگدمون» رئیس سابق دولت محلی کاتالونیا و سایر اعضای دولت را صادر کرد.

رسیدگی به اتهامات این استقلال‌طلبان در دادگاه عالی مادرید چهار ماه طول کشید و بیش از ۴۰۰ شاهد در آن حاضر شدند. از جمله این شهود می‌توان به «ماریانو راخوی» نخست وزیر اسپانیا در دوره برگزاری همه‌پرسی اشاره کرد.

سنگین‌ترین حکم دادگاه اسپانیا را «اوریل جانکراس» معاون سابق رئیس دولت محلی دریافت کرد و به ۱۳ سال حبس محکوم شد. همچنین این دادگاه جرم ۹ نفر از مقامات دولت محلی کاتالونیا را خیانت، شورش و سوء استفاده از بودجه دولتی اعلام کرده و آن‌ها را مجموعاً به حدود ۱۰۰ سال زندان محکوم کرد.

صدور این احکام در دادگاه عالی اسپانیا خشم معترضان در کاتالونیا را در پی داشته و آنها در هفته‌های گذشته مسیرهای قطار، مترو و سایر مسیرهای مهم را مسدود کرده و تجمعاتی چند هزار نفری در میادین مهم شهرهای این منطقه صورت داده‌اند. 


 

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش