جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۴۸ - ۲۹ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۷۱۳۰
بین الملل

کنفرانس برلین با توافق درباره عدم حمایت از طرفین درگیر در لیبی پایان یافت

کنفرانس برلین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کنفرانس برلین درباره بحران لیبی امروز (یکشنبه) با حضور رهبران و وزرای خارجه ۱۲ کشور و روساء و نمایندگان پنج سازمان آغاز شد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، فعالیت‌های این نشست پس از چندین دیدار دو جانبه میان طرف‌های شرکت‌کننده آغاز شد.

این در حالیست که در لیست منتشر شده از سوی دفتر اطلاع‌رسانی دولت آلمان اسامی خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی و فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی در طرابلس در کنار سایر شرکت‌کنندگان این کنفرانس دیده نمی‌شود.

در همین حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور امروز پیش از آغاز این کنفرانس، دیدارهای جداگانه‌ای با حفتر و سراج داشتند.

گوترش: بحران لیبی هیچگونه راه‌حل نظامی ندارد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس برلین که با محوریت بحران لیبی امروز آغاز شد، با اشاره به اینکه وضعیت موجود در لیبی خطر افزایش تنش‌های منطقه‌ای را به همراه دارد، اظهار کرد: پیامدهای بحران لیبی بر کشورهای همسایه روشن و آشکار است.

گوترش با تاکید بر اینکه هیچگونه راه‌حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد، بار دیگر از طرف‌هایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در درگیری‌های لیبی شرکت دارند، خواست تمام تلاش خود را برای حمایت از توقف عملی درگیری‌ها انجام دهند.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه قوانین بین‌المللی حقوق بشر در لیبی بارها و بارها نقض شده‌ است، گفت: زمان اقدام فوری و قاطعانه برای جلوگیری از آغاز جنگ داخلی همه جانبه در لیبی فرا رسیده است.

وی افزود: بیش از ۱۷۰ هزار تن در لیبی به دلیل درگیری‌ها در این کشور از خانه‌هایشان آواره شده‌اند.

فرانسه: ترکیه اعزام نیرو از سوریه به لیبی را متوقف کند

«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در جریان نشست صلح لیبی که در برلین، پایتخت آلمان در حال برگزار است، نسبت به تحرکات ترکیه در لیبی ابراز نگرانی کرد.

ماکرون در این ارتباط گفته است که نسبت به اعزام شبه نظامیان از سوریه به لیبی به شدت نگرانیم و اعزام این نظامیان به لیبی منجر به تشدید اوضاع و بحرانی‌تر شدن شرایط خواهد شد.

ماکرون در ادامه گفته است که ترکیه لازم است تا اعزام نیرو از سوریه به لیبی را متوقف کند.

گفتنی است برلین امروز میزبان رهبران و مقامات سیاسی ۱۲ کشور و ۴ شرکت چندملیتی، برای برگزاری کنفرانس لیبی و تلاش برای دستیابی به آتش‌بس پایدار و روندی سیاسی در این کشور است.

اردوغان: روند سیاسی در لیبی نیازمند پایان رویکرد تهاجمی حفتر است

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه امروز یکشنبه در حاشیه اجلاس لیبی در برلین در دیدار با ولادیمیر پوتین همتای روسیه ای خود گفت: تلاش‌های مشترک ما موجب آرامش نسبی (در لیبی) شده، اما نتیجه اصلی در کنفرانس برلین تحقق خواهد یافت.

رئیس جمهوری ترکیه در این خصوص گفت: برای برقراری صلح و آرامش در لیبی، باید آتش بس و بازگشت به روند سیاسی در نشست برلین مورد پذیرش قرار گیرد. برای اجرای روند سیاسی و سایر مراحل در لیبی، ابتدا با رویکرد تهاجمی حفتر پایان یابد.

رجب طیب اردوغان در ادامه ادعا کرد: ما نسبت به مسئولیتی که برعهده گرفته و تلاش‌های شما برای آتش‌بس در لیبی آگاه هستیم. برای متقاعد کردن فائز السراج رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی هم بسیار کوشیده ایم. از او بابت انجام وظیفه در اجلاس مسکو سپاسگزارم. در نتیجه پیشنهادات ما، دولت وفاق ملی توافق آتش‌بس را امضا کرد ولی حفتر متن آن را نپذیرفت و نشان داد که طرفدار جنگ است نه راه حل سیاسی.

پوتین: تحت هر شرایطی به تلاش‌ها برای حل مسأله لیبی ادامه می‌دهیم

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه امروز یکشنبه در حاشیه اجلاس لیبی در برلین در دیدار با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود در سخنانی اعلام کرد: حضور نمایندگان طرف‌های درگیر در لیبی در مسکو و ادامه مذاکرات دوجانبه میان آنها دستاورد مهمی است.

رئیس‌جمهوری روسیه در این باره ادامه داد: حتی اگر یکی از این طرفین بیانیه امروز را نپذیرد، به کوشش برای حل این مسئله ادامه خواهیم داد. در استانبول طرف‌های درگیر لیبی را به قبول آتش بس فراخواندیم. آنها نیز پذیرفتند و آتش بس را برقرار و درگیری را متوقف کردند. بر همین اساس، امروز می‌توانیم در اجلاس بین‌المللی برلین حضور بیابیم.

ابولغیظ طرحی برای حل بحران ارائه داد

احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب طی سخنانی در کنفرانس برلین برای حل بحران لیبی گفت: بدون حل ریشه ای مشکل شبه نظامیان مسلح غیرقانونی در لیبی آتش‌بس در این کشور موفقیت آمیز نخواهد بود.

وی افزود: قبل از توقف دخالت‌های نظامی خارجی آشکار در خاک لیبی نمی‌توان خواستار حل و فصل سیاسی فراگیر بحران این کشور شد.

ابوالغیط اظهار داشت: ادامه وجود گروه‌های مسلح و افراطی تهدیدی برای دائمی بودن آتش‌بس و روند سیاسی فراگیر در لیبی است.

دبیرکل اتحادیه عرب گفت: اتحادیه عرب هرگونه اعزام عناصر تروریست به لیبی و کمک گرفتن از مزدوران بیگانه در این کشور را که نتیجه ای به جز شعله ور کردن بحران و پیچیده شدن اوضاع امنیتی در این کشور ندارد محکوم می‌کند.

بیانیه پایانی کنفرانس برلین منتشر شد

شرکت‌کنندگان در کنفرانس امروز (یکشنبه) برلین  درباره بحران لیبی در پایان این کنفرانس بر تعهد خود به عدم دخالت در درگیری‌های مسلحانه در لیبی تاکید کردند.

همچنین آنها با اشاره به این مساله که لیبی به سرزمینی برای پرورش گروه‌های تروریستی و تشکل‌های مسلح تبدیل شده است، تاکید کردند: وضعیت لیبی امنیت و صلح جهانی را تهدید می‌کند.

اعلام نتایج کنفرانس برلین درباره لیبی

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اظهار کرد: در کنفرانس برلین درباره لزوم پایبندی به ممنوعیت صادرات سلاح به لیبی و نیز حل بحران این کشور تنها از راه‌های سیاسی و یک راهکار جامع برای این بحران توافق کردیم. دو طرف بحران لیبی نیز درباره ایجاد سازوکاری نظامی شامل پنج نماینده از هر دو طرف جهت نظارت بر آتش‌بس توافق کردند.

به گفته صدراعظم آلمان، شرکت‌کنندگان در کنفرانس برلین تعهد دادند از هیچ یک از طرف‌های لیبیایی در طول اجرای آتش‌بس حمایت نکنند.

همچنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان با اشاره به دستیابی به اهداف تعیین شده برای نشست برلین اظهار کرد: کمیته‌ای برای پیگیری و رصد درگیری‌ها در لیبی جهت تعیین دیگر گام‌های لازم برای رسیدن به آتش‌بس تشکیل خواهیم داد.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش