شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۰ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۶۴۱
بین الملل

اسوشیتدپرس به نقل از گزارش محرمانه وزارت امنیت داخلی آمریکا

چین با هدف ذخیره‌سازی مایحتاج، شدت شیوع ویروس را پنهان کرد

گزارش وزارت امنیت داخلی آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
گزارش وزارت امنیت داخلی آمریکا حاکی‌ست چین برای انباشت نیازمندی‌ها و تدارکات، شدت و سختی ویروس را پنهان کرده بود.

به گزارش بهارنیوز، اسوشیتدپرس می‌گوید گزارش اطلاعاتی چهار صفحه‌ای را رویت کرده است که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده تهیه کرده و در آن اظهار شده که دولت چین اوایل ماه ژانویه، «عمدا شدت [شیوع ویروس سارس-۲ را] پنهان کرد». به نوشته اسوشیتدپرس، این گزارش طبقه‌بندی محرمانه ندارد اما «تنها برای استفاده رسمی» تهیه شده‌است.

در آن تحلیل‌گران وزارت امنیت داخلی آمریکا می‌گویند پکن در حالی‌که دست به پنهان‌کری زده بود، دست به افزایش واردات و کاهش صادرات نیازمندی‌های پزشکی زده است. بنا بر این گزارش چین در راستای این اقدامات «محدودیت‌های صادراتی را انکار کرده و داده‌های تجاری خود را به تاخیر انداخته و یا در اطلاعات سردرگمی ایجاد کرده است». اتهام دیگر این است که چین امکان انتقال ویروس از انسان به انسان را در اکثر روزهای ماه ژانویه از سازمان جهانی بهداشت پنهان نگه داشته، تا بتواند نیازمندی‌های درمانی و پزشکی خود را تامین کند.

گزارش تحلیل‌گران وزارت امنیت داخلی آمریکا بر پایه احتمالات ۹۵ درصدی‌ست، بر این مبنا که عملکرد چین در صادرات و واردات، در بازه زمانی مذکور، شکل طبیعتی نداشته اشت.

گزارش اسوشیتدپرس دو روز پس از آن است که شماری از نشریات غربی مدعی شدند نهادهای امنیتی پنج کشور انگلیسی‌زبان آمریکا، استرالیا، بریتانیا، کانادا و نیوزیلند در گزارشی محرمانه که بخش‌هایی از آن لو رفته گفته‌اند: «چین درباره مسری بودن کرونا دروغ گفته است». طی روزهای گذشته بر حملات لفظی مقام‌های ارشد آمریکا، از جمله رئیس‌جمهوری آن کشور، بر اقدامات چین و نحوه شیوع ویروس افزوده شده‌است. روز یک‌شنبه نیز وزیر خارجه آمریکا، گفت شواهد فراوانی هست که نشان می‌دهد موسسه ویروس‌شناسی ووهان منشأ کرونا بوده است.  

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده روز گذشته (یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت/ سوم مه) در گفت‌وگو با تلویزیون ای‌بی‌سی اظهار داشت ویروس جدید کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین به بیرون شیوع پیدا کرده و برای اثبات این مسئله "شواهد زیادی" وجود دارد. او همچنین گفت این نخستین بار نیست که به خاطر اختلال در کار آزمایشگاه‌های چین ویروسی در جهان شیوع یافته است. پومپئو درباره شواهدی که این موضوع را اثبات می‌کند توضیح بیشتری نداد. مطابق روایت رسمی دولت چین، ویروس جدید کرونا نخستین بار در روزهای پایانی ماه دسامبر از بازار خرید و فروش حیوانات شکاری در شهر ووهان، و احتمالا از طریق نوعی خفاش به انسان منتقل شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بارها درباره صحت روایت‌های رسمی چین در مورد چگونگی شیوع بیماری کووید- ۱۹ ابراز تردید کرده و پکن را به پنهان‌کاری و گمراه‌کردن افکار عمومی درباره ویروس کرونا متهم کرده است.

اختلاف نظر درباره دست‌ساز بودن کرونا

پمپئو در بخشی از مصاحبه با ای‌بی‌سی تاکید کرده که بسیاری از پزوهشگران جهان معتقدند که ویروس جدید کرونا ساخته دست بشر است و او دلیلی ندارد که این دیدگاه را باور نکند. نهاد ناظر بر مراکز اطلاعاتی ایالات متحده به تازگی اعلام کرده که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد ویروس جدید کرونا دست‌ساز یا دستکاری ژنیتکی شده نیست اما تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. پمپئو می‌گوید این گزارش را هم دیده و دلیلی برای مخالفت با آن ندارد. او در عین حال چین را متهم کرد که با "تلاش کلاسیک کمونیستی" و پخش اطلاعات تحریف شده و نادرست درباره شیوع کرونا، سراسر جهان را به خطر انداخته است. بر پایه آمار دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز تا صبح دوشنبه چهارم مه بیش از سه و نیم میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا در ۱۸۷ کشور شناسایی شده و نزدیک به ۲۴۷ هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ جان باخته‌اند. ایالات متحده با فراتر از یک میلیون و ۱۵۸ هزار مبتلا به ویروس کرونا و حدود ۶۷ هزار و ۶۸۰ قربانی درگیرترین کشور جهان با بیماری کووید- ۱۹ است.

اتهامات و حملات کلامی روزهای گذشته، و افزایش احتمالی تنش‌ها بین دو کشور، بر بازار سهام و بهای نفت نیز پیامدهایی داشته است. خبرگزاری رویترز می‌گوید در حالی‌که ارزش دلار افزایش یافته، بهای نفت رو به کاهش بوده و بازارهای سهام نیز روندی نزولی داشته‌اند. بهای شاخص نفت «وست تگزاس اینترمیدیت» به حدود ۱۸.۵ دلار در هر بشکه کاهش یافته و برنت به زیر ۲۶ دلار رسیده است. در حال حاضر بنا بر آمار رسمی و موارد تائید شده، ۳.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ناشی از ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۴۵ هزار تن جان باخته‌اند.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اگر درست باشد واقعا این چینی ها پست و کثیف هستن
اگر درست باشد واقعا ...
کاملا محتمله متاسفانه. دولتهای دیکتاتوری هر جنایتی از دست شون برمیاد.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش