به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، زمان انجام این آزمایش نظامی روز دوشنبه ۱۶ نوامبر بوده و در جریان آن از یک ناوشکن مجهز به سیستم سپر دفاع موشک بالستیک استفاده شده است. درباره نوع این ناوشکن اطلاعات بیشتری منتشر نشده است.
دریادار جان هیل، مدیر آژانس دفاع موشکی ایالات متحده در این باره گفت: «در این آزمایش نشان دادیم که چگونه یک ناوشکن مجهز به سپر دفاع موشک بالستیک میتواند یک موشک قارهپیما را رهگیری کند و شکست دهد.»
جان هیل اعلام کرد که از نتایج این آزمایش میتوان برای تقویت سیستم دفاع زمینی (GMD)، شبکه رادارها، موشکهای ضدبالستیک و دیگر تجهیزات طراحی شده برای محافظت از آمریکا در مقابل موشکهای قارهپیما و تهدیدات موشکی غیرمنتظره استفاده کرد.
موشک (SM-۳ IIA) که در این آزمایش از آن استفاده شده است، با سرمایهگذاری مشترک شرکت ریتون (یکی از بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات نظامی در ایالات متحده) و شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی ژاپن ساخته شده است.
شرکت ریتون نیز در بیانیه جداگانهای اعلام کرد که در جریان این آزمایش، موشک بالستیک قارهپیما در خارج از جو زمین منهدم شده است.
همچنین به گزارش اسپوتنیک، در گزارشی که در وب سایت پنتاگون منتشر شده است در تاریخ ۱۶ نوامبر، آمریکا موشک ضد راکتی SM-۳ Block IIA را با موفقیت آزمایش کرد.
پنتاگون در این خصوص نوشت که پرسنل آژانس دفاع موشکی و نیروی دریایی آمریکا در عرشه کشتی جان فین یک هدف راکتی بالستیک قاره پیمای تهدیدآمیز را با بکار گیری از موشک استاندارد ضد راکت -۳ (CM-۳) در حین آزمایش پرواز نمایشی در اقیانوس آزاد در شمال شرقی هاوایی در ۱۶ نوامبر رهگیری و ساقط کردند.
این آزمایش موشکی از جزایر مارشال پرتاب شد. پرتاب از کشتی مجهز به سیستم ضد راکتی AEGIS انجام شد.
این ششمین آزمایش پرتاب این نوع موشک در آمریکا است. در ابتدا قرار بود در ماه مه این آزمایش برگزار شود. اما به دلیل محدودیتهای ویروس کرونا پرتاب این موشک به تعویق افتاد.
پیش از این، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که مسکو نگران برنامههای ایالات متحده آمریکا در زمینه دفاع راکتی و به ویژه آزمایش SM-۳ Block IIA است.
ریابکوف گفت که چنین آزمایشها آغاز کار سیستم مقابله مستقیم با روسیه هستند.
پنتاگون: بخشی از نیروهای آمریکایی طی ساعتهای آینده از عراق و افغانستان خارج میشوند
سرپرست وزارت دفاع آمریکا خبر داد که بخشی از نیروهای آمریکایی طی ساعتهای آینده از عراق و افغانستان خارج میشوند
به گزارش فارس، «کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا خبر داد که بخشی از نیروهای آمریکایی طی ساعتهای آینده خاک عراق و افغانستان را ترک میکنند.
وی که در کنفرانس خبری صحبت میکرد، افزود: «تعداد نظامیان آمریکا در عراق از ۳۲۰۰ نفر به ۲۵۰۰ نفر کاهش مییابد.»
میلر تاکید کرد که دستورات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره خروج از عراق و افغانستان اجرا خواهد شد و این تصمیم پس از رایزنی با شورای امنیت ملی و فرماندهان نظامی اتخاذ میشود.
سرپرست وزارت دفاع آمریکا افزود که تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان نیز تا ۲۵۰۰ نظامی کاهش خواهد یافت. در حال حاضر ۴۵۰۰ نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند.
کریستوفر میلر افزود که تصمیم برای کاهش نظامیان بر فرماندهی شجاعانه ترامپ تاکید دارد و تمامی اهدافی که مشخص شده در مقابله با تهدیدهای تروریستی در عراق و افغانستان محقق شده است.
بر اساس گفته سرپرست وزارت دفاع آمریکا، کاهش نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان تا ۲۵۰۰ نفر تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۵ دی ماه) انجام خواهد شد.
ساعتی پیش نیز تعدادی از مقامات آمریکایی خبر دادند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تمامی نیروهای آمریکایی را از سومالی خارج کند.
خبرگزاری رویترز با نقل این خبر نوشت که این اقدام ترامپ در راستای طرح کاهش نیروهای آمریکایی در خارج از کشور است.
- 15
- 2