به گزارش ایندپنتت ، طبق نظرسنجی نمایندگان پارلمان نروژ که واجد شرایط پیشنهاد نامزدها هستند و در پیشبینی نامزد های برنده سابقه موفقی دارند، علاوه بر دونالد ترامپ، الکسی ناوالنی، کنشگر منتقد روس، سازمان بهداشت جهانی، و گرتا تونبرگ، کنشگر مبارزه با گرمایش آب و هوایی، نیز جزو نامزد های دریافت جایزه صلح نوبل هستند.
تحقیقات انجام شده توسط رویترز نشان داده است که خانم تونبرگ، آقای ناوالنی، سازمان بهداشت جهانی و برنامه کوواس آن سازمان با هدف حصول اطمینان از دسترسی عادلانه کشور های فقیر به واکسن کووید- ۱۹، به احتمال زیاد پیشرو هستند. مهلت معرفی نامزدهای پیشنهادی برای این جایزه معتبر روز یکشنبه به پایان می رسد.
کنشگر مبارزه با تغییرات اقلیمی، رهبر مخالفان روسیه، و سازمان بهداشت جهانی، نامزد های مورد حمایت قانون گذاران نروژی هستند که از سال ۲۰۱۴، به استثنای سال ۲۰۱۹، هر ساله برنده نهایی را انتخاب کرده اند.
هزاران نفر، از اعضای پارلمان های سراسر جهان گرفته تا برندگان قبلی، دارای شرایط پیشنهاد نامزد ها هستند. بعضی شخصیت های دیگر، از جمله استادان دانشگاه و اعضای سازمان های بین المللی منتخب نیز می توانند معرف نامزد های این جوایز باشند.
کمیته نوبل نروژ که برنده جایزه را تعیین می کند، در مورد نامزدها اظهارنظر نمی کند و تا ۵۰ سال نام معرف های نامزد های ناموفق را محرمانه نگه می دارد. معرفی نامزد ها به معنای تأیید آنان از طرف این کمیته نیست. اما معرف ها می توانند هویت نامزد های پیشنهادی خود را برملا کنند.
در ماه سپتامبر ۲۰۲۰، کریستین تایبرینگ- جید، سیاستمدار راست افراطی نروژ، آقای ترامپ را برای جایزه نوبل سال ۲۰۲۱ معرفی کرد.
او با اشاره به نقش آقای ترامپ در ایجاد توافق صلح بین اسرائیل و کشور های خاورمیانه، گفت که رئیس جمهوری پیشین آمریکا« بیش از هر نامزد دیگر برای ایجاد صلح میان کشور ها تلاش کرده است.»
از دیگر نامزد های پیشنهادی اعضای پارلمان نروژ که رویترز با آن ها گفت و گو کرده است ، میتوان از سویتلانا تسیخانوسکایا، ماریا کولسنیکووا و ورونیکا تسپکالو، کنشگران بلاروسی که برای انتخابات عادلانه تلاش های زیادی کرده اند ، گروه حقوق بشر کمیته مجار هلسینکی، و گروه یوستیتا، قضات لهستانی مدافع حقوق شهروندی، نام برد.
جنبش« جان سیاهان ارزش دارد» نیز به دلیل « موفقیت فوق العاده اش در افزایش آگاهی جهانی درباره بی عدالتی های نژادی» نامزد شده است.
نامزدهای دیگر عبارتند از کمیته حمایت از روزنامه نگاران مستقر در آمريکا ، زینب الغزوی، روزنامه نگار سابق مجله شارلی ابدو، تارنمای خبری مطبوعات آزاد هنگ کنگ، شبکه بین المللی راستی آزمایی، و گزارش گران بدون مرز مستقر در پاریس( آر.اس.اف).
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان( یو ان اچ سی آر)، ایستگاه فضایی بین المللی، و جنبش بین المللی پیش اهنگی نیز بعنوان دریافت کنندگان احتمالی این جایزه معرفی شده اند.
برنده سال ۲۰۲۱ در اکتبر(October) اعلام خواهد شد.
بین سال های ۱۹۰۱ تا ۲۰۲۰، جایزه صلح نوبل ۱۰۱ بار به ۱۳۵ برنده نوبل، ۱۰۷ فرد و ۲۸ سازمان، اعطا شده است.
در سال ۲۰۲۰، برنامه جهانی غذا« به علت تلاش هایش برای مبارزه با گرسنگی، سهمی که در بهبود شرایط جهت برقراری صلح در مناطق جنگ زده داشته است و نقش آن در جلوگیری از استفاده از گرسنگی به عنوان سلاحی برای جنگ و درگیری» برنده این جایزه شد.
سال قبل از آن، آبی احمد علی، نخست وزیر اتیوپی،« به علت تلاش هایش برای دستیابی به صلح و همکاری های بین المللی، و به خصوص بابت ابتکار قاطعش برای حل درگیری های مرزی با اریتره، کشور همسایه» به آن افتخار دست یافت.
جارد کوشنر و معاونش هم برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد شدند
مشاور سابق کاخ سفید و معاون وی به دلیل نقششان در مذاکراتی که به توافقهای عادی سازی میان رژیم صهیونسیتی و چهار کشور عربی منجر شد، برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، آلان دیرشوویتز، وکیل مدافع آمریکایی و استاد دانشکده حقوق هاروارد جارد کوشنر، مشاور سابق کاخ سفید و آوی برکوویچ، معاون وی را برای دریافت جایزه صلح نوبل پیشنهاد کرده است.
کوشنر، داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و آوی برکوویتس، فرستاده سابق به خاورمیانه دو شخصیت اصلی در مذاکره بر سر توافقهای عادی سازی میان رژیم صهیونسیتی با امارات، بحرین، سودان و مراکش بودند.
این توافقهای عادی سازی در مقطع زمانی میان اواسط اوت تا اواسط دسامبر منعقد شد.
- 20
- 5