شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۱۷ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۳۶۶
خاورمیانه

ادامه واکنش‌ها به سوء قصد به جان نخست وزیر عراق

شناسایی محل پرتاب پهپادهای بمبگذاری شده به اقامتگاه الکاظمی | تانک های ارتش عراق در خیابان های بغداد

آخرین تحولات عراق و ترور الکاظمی,واکنشها به ترور الکاظمی
سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که ارتش موفق شده منطقه‌ پرتاب پهپادهای بمب گذاری شده به سمت منزل مصطفی الکاظمی، نخست وزیر این کشور در منطقه سبز را شناسایی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، یحیی رسول، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در اظهاراتی که از تلویزیون رسمی این کشور پخش شد، گفت که این پهپادها از منطقه‌ای در ۱۲ کیلومتری بغداد پرتاب شده است.

وی درخصوص انتشار اخباری درباره نقش سفارت آمریکا در این مساله نیز گفت که دو پهپاد مذکور در نزدیکی سفارت آمریکا پرواز نکردند که سامانه سی رام بخواه با آن ها مقابله کند .

یحیی رسول توضیح داد که این دو پهپاد در ارتفاع کم پرواز کردند که مانع از شناسایی آنها توسط رادارها شد و این نشان می‌دهد که سوء قصد شامل انفجار دوم از طریق یک پهپاد بوده که با سرنگونی آن خنثی شد.

وی خاطرنشان کرد که توطئه برای ترور الکاظمی، با دقت طراحی شده بود.

پایتخت عراق یکشنبه شب شاهد استقرار گسترده خودروهای زرهی ارتش عراق و همچنین نیروهایی از سرویس ضد تروریسم، پلیس فدرال و کادر اورژانس در چهارراه های اطراف منطقه سبز بود.

یحیی رسول به مردم عراق اطمینان داد که نیروهای امنیتی در همه جا حضور دارند و کاملا آماده هستند و تاکید کرد که استقرار امنیتی برای اطمینان بخشیدن به مردم عراق است.

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق سحرگاه روز یکشنبه از یک تلاش نافرجام برای ترور توسط ۳ پهپاد بمب گذاری شده که قامتگاه وی در بغداد را هدف قرار داد، جان سالم به در برد؛ در حمله ای که هیچ حزبی مسئولیت آن را بر عهده نگرفت.

واکنش‌ها به سوء قصد به جان الکاظمی

بلینکن: حمله به الکاظمی به منزله هدف قرار دادن حاکمیت عراق است

آخرین تحولات عراق و ترور الکاظمی,واکنشها به ترور الکاظمی

 دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیری عراق روز یکشنبه اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق «خشم و نگرانی عمیق خود را از حمله بزدلانه به نخست‌وزیر که نشان‌دهنده حمله به عراق و حاکمیت این کشور است و نه تنها به نخست‌وزیر، ابراز کرد».بر اساس این بیانیه، بلینکن از رویکرد الکاظمی در اداره امور کشور و شجاعت وی در رویارویی با مشکلات و چالش‌های تهدید کننده امنیت و ثبات کشور تمجید کرد.

دو طرف عراقی  وآمریکایی همچنین بر تمایل خود برای تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور و تامین منافع مردم خود تاکید کردند.آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تلاش برای ترور نخست‌وزیر عراق را محکوم کرد.

گوترش همچنین خواستار بازخواست و محاکمه عاملان حمله پهپادی به منزل الکاظمی شد.

جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه‌ای این ترور را محکوم کرد و گفت: "عاملان این حمله باید پاسخگو باشند و هرگونه خشونت غیرقابل قبول است و نباید اجازه داد روند دموکراتیک را تضعیف کند."

بورل خاطرنشان کرد که آرامش، خویشتن‌داری و گفت‌وگو در دوره پس از انتخابات ضروری است و همه طرف‌ها باید برای رویارویی با چالش‌های پیش روی عراق، به نفع کشور و مردم عراق، گفتگو و همکاری سیاسی داشته باشند.

اتحادیه اروپا در ادامه حمایت خود را از مردم عراق در مسیر صلح، ثبات و رفاه اعلام کرد.

همزمان دولت کانادا نیز تلاش برای ترور مصطفی الکاظمی را محکوم کرد و همه را به آرامش و خویشتن داری فرا خواند.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا در بیانیه‌ای گفت: "کانادا به شدت تلاش برای ترور مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق را محکوم می‌کند. ما از اینکه نخست وزیر هنوز در سلامتی کامل به سر می‌برد، خرسندیم و برای مجروحان آرزوی شفای عاجل داریم. "

وزیر امور خارجه کانادا افزود: ترور، خشونت و سایر اقدامات غیرقانونی جایی در روند دموکراتیک ندارند و کانادا همچنان در کنار مردم عراق خواهد ایستاد و درخواست نخست وزیر الکاظمی را برای آرامش و خویشتن داری منعکس خواهد کرد.

او گفت: اکنون زمان آن است که همه سیاستمداران وارد گفتگو شوند و راه حل هایی به نفع همه عراقی‌ها بیابند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس نیز در تماس تلفنی با الکاظمی، حمله تروریستی به نخست‌وزیر عراق را محکوم کرد.

بر اساس بیانیه دفتر الکاظمی، جانسون بر حمایت "قوی" انگلیس از عراق و دولت آن در تلاش برای دستیابی به ثبات و تحکیم آن تاکید کرد.

الکاظمی نیز به نوبه خود بر اشتیاق عراق برای ایجاد مشارکت بلندمدت با انگلیس و لزوم تقویت روابط دوجانبه بین مردم عراق و انگلیس به نفع دو کشور دوست در زمینه های مختلف تاکید کرد.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن نیز در تماس تلفنی با الکاظمی، تلاش ناکام برای ترور الکاظمی را که هدف آن تهدید امنیت و ثبات عراق است، محکوم کرد.

عبدالله دوم بر همبستگی کامل اردن با عراق و مردم آن در حمایت از امنیت و ثبات آن و تلاش های دولت عراق برای ادامه جنگ علیه تروریسم تاکید کرد.

دیوان امیر قطر نیز در بیانیه ای اعلام کرد که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر این کشور با نخست وزیر عراق تماس تلفنی برقرار و از سلامت الکاظمی اطمینان حاصل کرد.

وی در این تماس همبستگی قطر با عراق در مواجهه با تمامی اقدامات خشونت آمیز و تروریسمی که امنیت و ثبات این کشور را تهدید می‌کند، اعلام کرد.

شیخ صباح خالد الحمد الصباح، نخست وزیر کویت هم در تماس تلفنی با همتای عراقی خود، این حمله را محکوم و بر حمایت کویت از همه اقدامات عراق در این زمینه تاکید کرد. 

دولت پاکستان هم در بیانیه‌ای این حمله را که آن را «شرم آور» توصیف کرد، به شدت محکوم و بر مخالفت شدید با تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن تأکید کرد و عنوان داشت که هیچ توجیهی برای اعمال خشونت‌آمیز وحشیانه وجود ندارد. 

 تانک های ارتش عراق در خیابان های بغداد

 حضور معترضان به نتایج انتخابات در کنار منطقه سبز و مراسم یادبود برای جان باختگان دو روز گذشته همچنان ادامه دارد اما بعد از سوء قصد نافرجام به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، حالا با ورود تانک های ارتش به خیابان های پایتخت، بغداد شاهد تحولات جدیدی است.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش