سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۱ - ۱۴ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۳۱۸
خاورمیانه

واکنش تند نخست وزیر لبنان به اظهارات نصرالله درباره سعودی: به خاطر خدا، به لبنان و مردم کشور رحم کنید

واکنش تند نخست وزیر لبنان به اظهارات نصرالله درباره سعودی,نخست وزیر لبنان
نخست‌وزیر لبنان از موضع ضعف در قبال ریاض، بدون توجه به نفرت‌پراکنی آن علیه حزب‌الله لبنان به انتقاد شب گذشته دبیرکل حزب‌الله لبنان از سعودی‌ها واکنش نشان داد.

به گزارش فارس به نوشته «لبنان ۲۴»، او تصریح کرد: «ما همیشه خواستار اجتناب از اختلافات عربی و آسیب زدن به روابط لبنان با کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی بوده‌ایم. از این منظر، ما خواستار قرار گرفتن موضوع سیاست خارجی بر روی میز گفت‌وگو هستیم تا لبنان را از پیامدهای آنچه بی‌فایده است، در امان بداریم».

میقاتی افزود: «سخنانی که جناب سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، عصر دوشنبه درباره عربستان سعودی بیان کرد، موضع دولت لبنان و قشر وسیعی از لبنانی‌ها نیست و به نفع لبنان نیست که به هیچ کشور عربی، بویژه کشورهای حوزه خلیج [فارس] توهین کند».

نخست‌وزیر لبنان در ادامه مدعی شد که رهبری حزب‌الله لبنان مواضعی اتخاذ می‌کند که در درجه نخست به لبنانی‌ها و در درجه بعد به روابط لبنان و برادرانش آسیب می‌زند.

این موضع نخست‌وزیر در حالی است که لبنانی‌ها به تروریستی خواندن حزب‌الله توسط شاه سعودی واکنشی نشان ندادند. اخیرا، شاه سعودی در سخنرانی سالانه، با تروریست خواندن حزب‌الله لبنان از مردم و مسئولان این کشور خواست که در مقابل «هیمنه تروریستی حزب‌الله» بایستند. حال آنکه کسی در لینان به این اقدام ریاض اعتراضی نکرد.

میقاتی اما بدون توجه این امر که دبیرکل حزب‌الله لبنان به این مواضع خصمانه ریاض واکنش نشان داده، افزود: «ما دعوت خود را از همگان تکرار می‌کنیم که به این کشور رحم کنند و آن را از جنجال‌های بیهوده دور نگه دارند.  بیایید همه با هم همکاری کنیم تا لبنانی‌ها از بحران‌هایی که در آن غرق شده‌اند، بیرون بیایند، تا پایه‌های دولت را ترمیم کنیم و وارد اقدام عملی برای کمک و نجات مورد نیاز شویم».

وی در پایان گفت: «به خاطر خدا، به لبنان و مردم لبنان رحم کنید و دست از نفرت‌پراکنی فرقه‌ای و سیاسی بردارید».

 سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان شامگاه دوشنبه در دومین سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی سخنرانی کرد.

وی تفکرات داعش را برخاسته از عربستان سعودی دانست و گفت: «محمد بن سلمان آشکارا گفت که آمریکا از عربستان خواسته که طی دهها سال گذشته، در راستای گسترش تفکر وهابیت در جهان اسلامی و سایر کشورها تلاش کند و عربستان نیز این درخواست را پذیرفت و عمل کرد... موضع رسمی عربستان نیز حمایت از اشغال عراق توسط داعش بود... عربستان، انتحاریها و خودروهای انتحاری را به عراق فرستاد».

نصرالله ادامه داد: عربستان جوانان خود را برای کشتار جوانان و کودکان عراقی در جریان عملیاتهای انتحاری فرستاد، ولی ایران، جوانان خود را فرستاد تا در همه استانهای عراق، از مردم این کشور دفاع کنند... ایران جوانان خود را برای دفاع از عراق به این کشور فرستاد. لذا چگونه می‌توان بین شهید و قاتل، تفاوت قائل نشد؟ برخی وانمود می‌کنند که ایران دشمن است و عربستان دوست.

دبیر کل حزب الله ضمن طرح این پرسش که چه کسی پشت گروههای مسلحی که در لبنان آمدند ایستاده بود،گفت: در رأس همه آنان، عربستان بود. عربستان در رأس کسانی بود که در این توطئه جهانی سهیم بود که منطقه ما را هدف گرفته بود. ما نیستیم که روابط لبنان با ریاض را تخریب کرده‌ باشیم.

وی با اشاره به سخنرانی اخیر ملک سلمان شاه سعودی که در بخشی از آن خطاب به لبنانی‌ها گفت، «مردم و مسئولان در مقابل هیمنه تروریستی حزب‌الله بایستند» خطاب به وی تأکید کرد: جناب شاه تروریست تویی نه حزب‌الله. آن تروریستی که اندیشه تکفیری داعشی را به لبنان فرستاد تو بودی. تروریستی که انتحاری‌ها را به عراق فرستاد، تو بودی. تروریستی که هفت سال مردم یمن را دارد میکشد تو هستی. تروریستی که در همه جنگهای آمریکا کنارش ایستاده تا جنایات ضدبشری‌اش را حمایت کند، تو هستی. حزب الله تروریست نیست. حزب‌الله، مقاوم و مدافع و ملی‌گرا و با شرافت است که از وطن و امت و اهل و مردم و مقدساتش حمایت می‌کند... حزب‌الله کسی است که در کنار حاج قاسم جنگید.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش