شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۰ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۶۰۵
خاورمیانه

امضای توافقنامه مشارکت استراتژیک میان دو کشور

امضای ۳۴ قرارداد سرمایه گذاری میان عربستان و چین/ تصویب بودجه ۲۹۷ میلیارد دلاری عربستان

چین و عربستان,امضای 34 قرارداد سرمایه گذاری میان عربستان و چین
شرکت‌های سعودی و چینی در چارچوب سفر شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین به سعودی، ۳۴ قرارداد سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را امضا کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از خلیج آنلاین، شرکت‌های سعودی و چینی در چارچوب سفر شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین به سعودی، ۳۴ قرارداد سرمایه‌گذاری در تعدادی از بخش‌ها امضا کردند. این قراردادها با حضور خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایه گذاری عربستان، و نمایندگانی از سازمان‌های دولتی مرتبط با بخش‌هایی که این توافق نامه‌ها حول آن بود، امضا شد.

توافقات بین دو طرف شامل بخش‌های انرژی سبز، هیدروژن سبز، فتوولتائیک خورشیدی، فناوری اطلاعات، حمل و نقل، لجستیک، صنایع پزشکی، مسکن و ساخت و ساز است.

وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی تأیید کرد که این توافقنامه‌ها منعکس کننده اشتیاق سعودی برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی و سرمایه‌گذاری با جمهوری چین است.

الفالح در چارچوب صحبت‌های خود درباره سفر رئیس جمهور چین به پادشاهی، گفت: این سفر نشان دهنده اشتیاق رهبران دو کشور برای توسعه و تقویت روابط و مشارکت دو کشور در همه زمینه‌ها به ویژه اقتصادی است. این سفر به افزایش سرعت همکاری‌های اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت سرمایه‌گذاری با همکاری بسیاری از شرکا در بخش‌های دولتی و خصوصی در این کشور تلاش می‌کند تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری ممتاز را یافته و سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت آنها جذب و زیرساخت‌های حمایتی، جذاب و محرک را فراهم کند.

شایان ذکر است که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳۰۴ میلیارد ریال بوده و در سه ماهه سوم سال جاری ۱۰۳ میلیارد ریال به ثبت رسیده است.

رئیس جمهور چین: همکاری‌های دوجانبه با عربستان مورد بررسی قرار می‌گیرد

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین گفت: در دیدار با ملک سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، ضمن گفت وگو درباره تعمیق روابط دوجانبه و برنامه ریزی برای توسعه این روابط، مسائل بین المللی ومنطقه ای وهمکاری های دوجانبه برای مسائل منطقه ای مشترک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

چین و عربستان,امضای 34 قرارداد سرمایه گذاری میان عربستان و چین

شی جین پینگ افزود: دراین سفر در اجلاس سران کشورهای عربی با چین و "سران کشورهای حوزه خلیج فارس با چین حضور خواهیم داشت و مشتاقانه منتظر همکاری با سران این کشورها برای برای ارتقای سطح روابط چین با آنها هستیم.

وی گفت: چین و عربستان سعودی دارای روابط نزدیک دوستانه و برادرانه بر مبنای مشارکت و همکاری دوجانبه دارند و در ۳۲ سال گذشته از برقراری روابط دیپلماتیک با یکدیگر، دو کشور بر مبنای تفاهم و اعتماد متقابل استراتژیک بوده که این همکاری دوجانبه در همه زمینه ها بسیار ثمربخشی بوده است.

رئیس جمهور چین با اشاره به تلاش دو کشور برای حفظ ارتباط و هماهنگی نزدیک در امور بین المللی و منطقه ای، افزود: پس از برقراری روابط مشارکت راهبردی همه جانبه بین دو کشور در سال ۲۰۱۶، من و پادشاه عربستان روابط دوجانبه خوبی برای دستیابی به توسعه، و پیشرفت دو ملت و کمک به ارتقای صلح، ثبات، رفاه و توسعه در منطقه داشته ایم.

به گزارش خبرگزاری عربستان "واس" رئیس جمهور چین در این سفر، نشست ویژه ای با پادشاه عربستان وبا حضور محمد بن سلمان، ولیعهد این کشورخواهد داشت.

شرکت در "اجلاس سران کشورهای حوزه خلیج فارس با چین برای همکاری و توسعه" و "اجلاس سران کشورهای عربی با چین برای همکاری و توسعه" با حضور رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای عربی، جزء برنامه سفر رئیس جمهور چین اعلام شده است.

در این دو اجلاس راه های تقویت روابط مشترک در همه زمینه ها و چشم انداز همکاری های اقتصادی و توسعه ای مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

به گزارش واس، خبرگزاری عربستان، امضای بیش از ۲۰ قرارداد اولیه به ارزش بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال عربستان معادل حدود ۲۹ میلیارد دلار، امضای سند مشارکت راهبردی چین و عربستان، طرح هماهنگی عربستان و چین درچهارچوب برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان و ابتکار کمربند و جاده به امضا می رسد.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز چهارشنبه در یک سفر رسمی وارد عربستان سعودی شد که این سفر تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

امضای توافقنامه مشارکت استراتژیک میان عربستان و چین

ملک سلمان بن عبدالعزیز با حضور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در کاخ الیمامه ریاض با شی جینپینگ دیدار کرد.

خبرگزاری دولتی عربستان م گوید که آن‌ها راه‌های تحکیم روابط تاریخی بین دو کشور را مورد بحث قرار دادند.

پس از این دیدار، پادشاه و رئیس جمهور چین توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع امضا کردند.

***

تصویب بودجه ۲۹۷ میلیارد دلاری عربستان بدون کسری

آناتولی نوشت: عربستان سعودی بودجه سال ۲۰۲۳ را با پیش‌بینی هزینه ۲۹۷ میلیارد دلار تصویب کرد.

وزارت دارایی عربستان ضمن اعلام این خبر اعلام کرد که این بودجه بدون کسری و با مازاد درآمد ۴.۲۶ میلیارد دلاری تنظیم شده است.

در این بودجه درآمده‌های دولت ۳۰۱ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، پس از جلسه تصویب بودجه در هیئت دولت، گفت که روند تحول اقتصادی در کشور ادامه دارد و دستاوردهای موجود نشان‌دهنده موفقیت در اجرای اصلاحات اقتصادی و مالی است.

او گفت که دولت به اجرای پروژه‌های سودآور ادامه می‌دهد و برای متنوع کردن منابع اقتصادی و تقویت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار تلاش می‌کند.

وی افزود که عربستان تا پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش ۱۰.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی بوده است ضمن اینکه رشد اقتصاد غیر نفتی نیز ۵.۸ درصد بوده است.

عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان و بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت اوپک است و اقتصاد این کشور تا حد زیادی وابسته به نفت است.

عربستان در سال ۲۰۲۲ نیز برای اولین بار پس از ۸ سال، کسری بودجه نداشت.

این کشور پیش‌بینی کرده که بدهی عمومی دولت در پایان سال جاری میلادی به ۲۶۳ میلیارد دلار برسد که ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی است. این مبلغ نسبت به سال ۲۰۲۱ که بدهی عمومی در آن ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی بود روند کاهشی را نشان می‌دهد.

همچنین پیش‌بینی شده که رشد اقتصادی عربستان در سال جاری به ۸.۵ درصد برسد.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش