به گزارش ایلنا به نقل از خلیج آنلاین، شرکتهای سعودی و چینی در چارچوب سفر شی جین پینگ رئیسجمهور چین به سعودی، ۳۴ قرارداد سرمایهگذاری در تعدادی از بخشها امضا کردند. این قراردادها با حضور خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایه گذاری عربستان، و نمایندگانی از سازمانهای دولتی مرتبط با بخشهایی که این توافق نامهها حول آن بود، امضا شد.
توافقات بین دو طرف شامل بخشهای انرژی سبز، هیدروژن سبز، فتوولتائیک خورشیدی، فناوری اطلاعات، حمل و نقل، لجستیک، صنایع پزشکی، مسکن و ساخت و ساز است.
وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی تأیید کرد که این توافقنامهها منعکس کننده اشتیاق سعودی برای توسعه روابط در همه زمینهها از جمله اقتصادی و سرمایهگذاری با جمهوری چین است.
الفالح در چارچوب صحبتهای خود درباره سفر رئیس جمهور چین به پادشاهی، گفت: این سفر نشان دهنده اشتیاق رهبران دو کشور برای توسعه و تقویت روابط و مشارکت دو کشور در همه زمینهها به ویژه اقتصادی است. این سفر به افزایش سرعت همکاریهای اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت سرمایهگذاری با همکاری بسیاری از شرکا در بخشهای دولتی و خصوصی در این کشور تلاش میکند تا فرصتهای سرمایهگذاری ممتاز را یافته و سرمایهگذاریها را به سمت آنها جذب و زیرساختهای حمایتی، جذاب و محرک را فراهم کند.
شایان ذکر است که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳۰۴ میلیارد ریال بوده و در سه ماهه سوم سال جاری ۱۰۳ میلیارد ریال به ثبت رسیده است.
رئیس جمهور چین: همکاریهای دوجانبه با عربستان مورد بررسی قرار میگیرد
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین گفت: در دیدار با ملک سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، ضمن گفت وگو درباره تعمیق روابط دوجانبه و برنامه ریزی برای توسعه این روابط، مسائل بین المللی ومنطقه ای وهمکاری های دوجانبه برای مسائل منطقه ای مشترک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
شی جین پینگ افزود: دراین سفر در اجلاس سران کشورهای عربی با چین و "سران کشورهای حوزه خلیج فارس با چین حضور خواهیم داشت و مشتاقانه منتظر همکاری با سران این کشورها برای برای ارتقای سطح روابط چین با آنها هستیم.
وی گفت: چین و عربستان سعودی دارای روابط نزدیک دوستانه و برادرانه بر مبنای مشارکت و همکاری دوجانبه دارند و در ۳۲ سال گذشته از برقراری روابط دیپلماتیک با یکدیگر، دو کشور بر مبنای تفاهم و اعتماد متقابل استراتژیک بوده که این همکاری دوجانبه در همه زمینه ها بسیار ثمربخشی بوده است.
رئیس جمهور چین با اشاره به تلاش دو کشور برای حفظ ارتباط و هماهنگی نزدیک در امور بین المللی و منطقه ای، افزود: پس از برقراری روابط مشارکت راهبردی همه جانبه بین دو کشور در سال ۲۰۱۶، من و پادشاه عربستان روابط دوجانبه خوبی برای دستیابی به توسعه، و پیشرفت دو ملت و کمک به ارتقای صلح، ثبات، رفاه و توسعه در منطقه داشته ایم.
به گزارش خبرگزاری عربستان "واس" رئیس جمهور چین در این سفر، نشست ویژه ای با پادشاه عربستان وبا حضور محمد بن سلمان، ولیعهد این کشورخواهد داشت.
شرکت در "اجلاس سران کشورهای حوزه خلیج فارس با چین برای همکاری و توسعه" و "اجلاس سران کشورهای عربی با چین برای همکاری و توسعه" با حضور رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای عربی، جزء برنامه سفر رئیس جمهور چین اعلام شده است.
در این دو اجلاس راه های تقویت روابط مشترک در همه زمینه ها و چشم انداز همکاری های اقتصادی و توسعه ای مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
به گزارش واس، خبرگزاری عربستان، امضای بیش از ۲۰ قرارداد اولیه به ارزش بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال عربستان معادل حدود ۲۹ میلیارد دلار، امضای سند مشارکت راهبردی چین و عربستان، طرح هماهنگی عربستان و چین درچهارچوب برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان و ابتکار کمربند و جاده به امضا می رسد.
شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز چهارشنبه در یک سفر رسمی وارد عربستان سعودی شد که این سفر تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
امضای توافقنامه مشارکت استراتژیک میان عربستان و چین
ملک سلمان بن عبدالعزیز با حضور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در کاخ الیمامه ریاض با شی جینپینگ دیدار کرد.
خبرگزاری دولتی عربستان م گوید که آنها راههای تحکیم روابط تاریخی بین دو کشور را مورد بحث قرار دادند.
پس از این دیدار، پادشاه و رئیس جمهور چین توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع امضا کردند.
***
تصویب بودجه ۲۹۷ میلیارد دلاری عربستان بدون کسری
آناتولی نوشت: عربستان سعودی بودجه سال ۲۰۲۳ را با پیشبینی هزینه ۲۹۷ میلیارد دلار تصویب کرد.
وزارت دارایی عربستان ضمن اعلام این خبر اعلام کرد که این بودجه بدون کسری و با مازاد درآمد ۴.۲۶ میلیارد دلاری تنظیم شده است.
در این بودجه درآمدههای دولت ۳۰۱ میلیارد دلار پیشبینی شده است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، پس از جلسه تصویب بودجه در هیئت دولت، گفت که روند تحول اقتصادی در کشور ادامه دارد و دستاوردهای موجود نشاندهنده موفقیت در اجرای اصلاحات اقتصادی و مالی است.
او گفت که دولت به اجرای پروژههای سودآور ادامه میدهد و برای متنوع کردن منابع اقتصادی و تقویت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار تلاش میکند.
وی افزود که عربستان تا پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش ۱۰.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی بوده است ضمن اینکه رشد اقتصاد غیر نفتی نیز ۵.۸ درصد بوده است.
عربستان بزرگترین صادرکننده نفت جهان و بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک است و اقتصاد این کشور تا حد زیادی وابسته به نفت است.
عربستان در سال ۲۰۲۲ نیز برای اولین بار پس از ۸ سال، کسری بودجه نداشت.
این کشور پیشبینی کرده که بدهی عمومی دولت در پایان سال جاری میلادی به ۲۶۳ میلیارد دلار برسد که ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی است. این مبلغ نسبت به سال ۲۰۲۱ که بدهی عمومی در آن ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی بود روند کاهشی را نشان میدهد.
همچنین پیشبینی شده که رشد اقتصادی عربستان در سال جاری به ۸.۵ درصد برسد.
- 9
- 6